Gull 745

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Gull 745

PostPostao/la Galun » 20. 10. 2009. (21:14)

ono je nosac za feral,na idealnom mjestu,takvog iman i ja na galebu,a feral mi je zavaren na nosac od tomosa
:)
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la lupis » 20. 10. 2009. (21:15)

Da,a na provi će bit vjetrenjača....,slušaj Amy ako ništa drugo moraš brod nazvat Don Qiuote...

Ko je sad ovaj marsovac,kakav feral...????
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la unije » 20. 10. 2009. (21:19)

Galun je napisao/la:ono je nosac za feral,na idealnom mjestu,takvog iman i ja na galebu,a feral mi je zavaren na nosac od tomosa
:)

a na nosaču od tomosa piše kopar, a feral služi za lov glavnožaca koji prljaju brod,a brod se teško čisti hehehhe naročito kad imaš NŠ pa nemoš prići boku
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Galun » 20. 10. 2009. (21:32)

marsovac zi stare baske ki zna capat fanj lignji pod feral,naravno do ovog leta,as bura jebe non stop a sad ce i jugo
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la baraba » 21. 10. 2009. (16:21)

već 5-6 stranica teme samo nabijate postove... :Angry53:

predlažem moderatorima da se svi postovi koji nemaju veze sa temom izbrišu (unatrag), inače sav amiklićev trud oko opisa i fotkanja nema nikakvog smisla. nitko se sutra neće snaći u temi koja je već prešla 50 stranica, a korisnih postova nema više od 20-tak.
baraba
Member

PostPostao/la amiklic1 » 21. 10. 2009. (17:02)

I danas se radilo, nije se ležalo... malo posla napravljeno u puno vrimena, čini mi se. Al' tako je to valjda kad se okreneš za sobom, a ne vidi se puno...

Prvo sam jutros zalipio drvene tačiće za zavidavanje držača plastičnih stopica kojima ću ulovit sve žice elektroinstalacije po brodu. zalipio sam 50-ak komadića, pa moram pustit da se osuši.
slika

Onda san zalipio statvenu cijev kormila, prvo s gornje strane, u krmenom gavunu. Tu sam radio Crestomer strukturnim ljepilom, a za kalup sam iskoristio komad 75mm sive vodovodne cijevi. Prije rada s crestomerom triba jako dobro odmastit površine, pogotovo one koje su izašle iz kalupa, na kojima još ima tragova odvajača.
slika
I krupniji plan
slika

Onda sam se spustio u "potpalublje" :lol: i Crestomerom također zalipio dno, na ulazu statvene sijevi kormila u brod. Taj dio je već prije plastificiran s dva sloja vune 400 i epoxy smolom, a nakon ovog ide još par slojeva vune.
Uglavnom šporka rađa, cili se lipin :D
slika

I krupniji plan donjeg dijela. Gornju stranu sam laminirao slojem vune 400 i epoxy smole, pa onda namaz Crestomer ljepila i nakon toga ću laminirat s dva sloja epoxy/vuna 400.
slika

Onda sam se dao na montažu cilindra hidraulike upravljanja u krmenom gavunu... Prvo sam ga malo namještao i proučavao upute i nacrte sa SCAM-ove stranice...
Ovdje još nije zavidan za bazu...
slika

A ovdje je.
slika
Također sam skinio ona dva graničnika s pete kormila. Kormilo ni u jednom momentu nije udaralo u njih, tako da neman pojma zašto su tamo stali. Cilindar dozvoljava zakretanje lista po 35 stupnjeva u svaku stranu, a graničnike ću ubacit unutra, čim razradim način i taktiku.
Zasad cilindar ima svoje graničnike koji zaustavljaju hod u krajnjim položajima.

Ovo je list kormila prije skidanja graničnika. Osovina je provizorno zavidana običnim vijscima, ne inox, samo za dobivanje pravog položaja pri laminiranju statvene cijevi.
slika

A na koncu sam se vratio od auta kad sam već poša ća, i iskrojio jednu ploču plastike koju san zalipio na provenu stijenku WC-a i podupro gredama da se bolje zalipi...
slika

Eto to je to.. Sad iden po štit i kacigu i čekan protunapad triodua...
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la lupis » 21. 10. 2009. (18:08)

Ma svaka čast,trebalo bi te nagradit nekom nagradom za trud u prikazivanju svakog koraka u opremanju broda....,nakon takvog dela još sve to prezentirat javnosti....,nakon ča zalipiš registarske brojeve neće bit inteligentnog čovika di god seže internet,a da neće znat sam sastavit brod...

Ako ti ne budeš sljedeće ljeto uplovio u moj porat,režem onu stvar...
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 21. 10. 2009. (18:15)

lupis je napisao/la:Ma svaka čast,trebalo bi te nagradit nekom nagradom za trud u prikazivanju svakog koraka u opremanju broda....,nakon takvog dela još sve to prezentirat javnosti....,nakon ča zalipiš registarske brojeve neće bit inteligentnog čovika di god seže internet,a da neće znat sam sastavit brod...

Ako ti ne budeš sljedeće ljeto uplovio u moj porat,režem onu stvar...

:D :D Ajde jedna dobra i od tebe :lol: :lol: :lol: , a da nije grintanje...

U tvoj porat? O tome će samo posal odlučit. A već sad su sve naznake da ću bit dugo slobodan liti... neki projekti počinju, pša će se taman stabilizirat (i isplatit) do lita...

Nego, a da odredimo "četvrtu lokaciju". Ja nosin vrhunsko, ribu znamo lovit, a dok dođemo već će se štagod zakačit. Za svaki slučaj par kila ubacit na polasku...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la BeK » 21. 10. 2009. (18:44)

baraba je napisao/la:već 5-6 stranica teme samo nabijate postove... :Angry53:

predlažem moderatorima da se svi postovi koji nemaju veze sa temom izbrišu (unatrag), inače sav amiklićev trud oko opisa i fotkanja nema nikakvog smisla. nitko se sutra neće snaći u temi koja je već prešla 50 stranica, a korisnih postova nema više od 20-tak.

Hm , klub M 700 . Osjećaju se ugroženi . :roll:
bolje ništa ne jebati a da svak misli da si jeba ,nego jebati a da nitko nezna (by Ćuba)
BeK
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 21. 10. 2009. (18:53)

BeK je napisao/la:
Hm , klub M 700 . Osjećaju se ugroženi . :roll:

Baraba je djelomično u pravu,ali kako ima ljudi koji žele i malo ležernije prezentiranje golih tehničkih podataka,a i kako se sam Amiklić voli malo opustit posle dela i popričat sa srodnim dušama,mislim da netreba ništa brisat,ima nekoliko postova koji stvarno nemaju veze s ničim ali to je statistički zanemarivo!

A ti Bek hop-hop u troskocima!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 21. 10. 2009. (18:55)

Nema brisanja. I "tamo" smo nadrobili svega i svačega, a brisalo se kad je stvarno prešlo svaku granicu. Ovde ima zdrave podjebancije al' to je kvalitetan dio rasprave...

Ionako "tamo" nitko više ne piše, pa ćemo (ću?) ih prestić' do kraja godine :lol: :lol: :lol:
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 21. 10. 2009. (20:17)

e vidi se napredak :thumbup:
rađa je dobra, kvalitetna, ne štediš ti na materijalu ;)
gledam tu tvoju argolicu, nema šta vidi se da su prave komponente...nego reci mi, ne kužim baš te sile, poluge, krakove i slične fizičke monade, kako ćeš kormilariti ručno tj da li je to sve na argoli ili će biti još neka polugica ili slično tome ?
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 21. 10. 2009. (20:29)

Miklić, kupi si gumene rukavice u apoteci, korisno za trackanje i mazanje smolama i sličnim mrljavim poslovima. Posli ih skineš, ruke čiste.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la josme » 21. 10. 2009. (21:52)

slika
Ovo treba biti sve u plastici(da ti nebi plivalo kasnije)
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la amiklic1 » 22. 10. 2009. (06:22)

unije je napisao/la:e vidi se napredak :thumbup:
rađa je dobra, kvalitetna, ne štediš ti na materijalu ;)
gledam tu tvoju argolicu, nema šta vidi se da su prave komponente...nego reci mi, ne kužim baš te sile, poluge, krakove i slične fizičke monade, kako ćeš kormilariti ručno tj da li je to sve na argoli ili će biti još neka polugica ili slično tome ?

Ti se ne kužiš u sile i krakove? :lol:

Ma ovo su napravili u Inox Bramaru, a moran priznat da se meni ovo rješenje argole baš i ne sviđa. Ovde se na ovu malu cijev natakne inox cijev argole, izvuče van otvora, krene prema gori i onda u luku se ispravi prema provi u vodoravan položaj.

Nekako ovako:
slika

meni se ne činio da su ovde poluge i sile u ptimalnom položaju za šta lakše kormilarenje argolom.

Planiram zanemarit ovu cjevčicu za nataknit argolu i povuć osovinu prema gore, do vrha klupe, a gore stavit poklopac (kao za uljev nafte, s čepom). Vrh osovine će bit kvardatnog oblika da mogu nataknit pravu argolu. napravit ću drvenu, laminiranu iz par slojeva drveta i lakiranu. Spoj će bit od inoxa i imat će zglob da se može dizat i spuštat (kad se dignem na noge da je mogu uzet u ruku i kormilarit, a spuštat će se do vodoravnog položaja)
amiklic1
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.