morskivrabec je napisao/la:evo recimo roZata koju morski konjic i većina vas krivo zove roŽata
pa onda ako ja to krivo zovem molim vas da mi brzo odgovorite zašta se zove roZata ???
Moderatori/ce: tramontana, Moderatori
morskivrabec je napisao/la:evo recimo roZata koju morski konjic i većina vas krivo zove roŽata
morskivrabec je napisao/la:možete mi se smijat što ću reći
morskivrabec je napisao/la:Meso je meso i njegove nutritivne vrijednosti ništa ne može nadomjestit ma što u knjigama pisalo
morskivrabec je napisao/la:To je bilo prije 200 godina
morski konjic je napisao/la:morskivrabec je napisao/la:možete mi se smijat što ću reći
stvarno ste me nasmijali svojim izjavama...
Možeš se ti smijat koliko hoćeš, ali je činjenica da ne znaš primti kritiku kad netko tvoj recept smatra lošim (ja osobno ti ovaj smatram dobrim, ali to nema veze). Digneš nos do nebesa i ideš dokazivat nešto što ne možeš dokazat.morskivrabec je napisao/la:Meso je meso i njegove nutritivne vrijednosti ništa ne može nadomjestit ma što u knjigama pisalo
jedna tabletica vam može nadomjestiti sve nutrivne vrijednosti 1kg janjetine ...1 injekcija ..1 žlica sirupa...1 kap...
Jedna umjetna vagina može ti nadomjestit i pravu, a može se i pljunut u šaku pa obavit posao, rezultat je isti.morskivrabec je napisao/la:To je bilo prije 200 godina
mislim da je većina hrvata prije 200 god. živjela u zemunicama
Krivo misliš, moji su prije 200 godina živjeli u ljetnikovcu.
i ne radi se o lingvistici nego o ruži tj. roži iliti roZi ako baš hoćete ...ružinoj vodici od jestive dubrovačke ruže kao aromatu dodano francuskom "custardu" ...
donijeli pomorci recept... kao i biljke ..haljine tj . modu,..šešire,odijela....kulturu
morski konjic je napisao/la:vidim da vas vrhnje iritira i da ga ne pripajate "našoj kuhinji" a pitao bih vas što to mislite da je naša kuhinja ?? u čemu se ona izdvaja od mediteranske i koja su to jela koja možemo nazvati kao originalna hrvatska iliti dalmatinska ?? možda ražanj ?? ..ne...možda pašticada ??nnnnnn..možda njoci,blitva ...nnn...rožata ...mmmmmmm ("custard" je odavno izmislila francuska)...ili kaštradina ..bah...(obična ovčetina "a lla provanse").-..."hrvatska cuisine novelle"...ulovi me smijeh kada mi mediji tumače da nas ana ugarković uvodi u taj svijet(svaka njoj čast,ne shvatite me krivo) ..ali....ništa nije hrvatsko..sve tehnike i sve temelje napravile su druge nacije,mi ne,-- ..možemo tumačiti da je brodet viški iz visa ali to je samo inačica bujabesa,isto tako gregada i škrovada...
morski konjic je napisao/la:u gastronomiji je bjeli umak(bešamel) kao jedan od temeljnih umaka izgubio bitku s pojavom ovog vrhnja koje je uvijek dostupno
morski konjic je napisao/la:jedna tabletica vam može nadomjestiti sve nutrivne vrijednosti 1kg janjetine ...1 injekcija ..1 žlica sirupa...1 kap...
Robi je napisao/la:Usput "maestro", neki ljudi jos uvijek cekaju na opis susenja ugora kojemu bi nas ti "mogao" poduciti, kad bi htio, naravno
morskivrabec je napisao/la:
Čovjek je rođen takav da mu trebaju različite namirnice, a to što je zdrava hrana mogla bi bit široka rasprava, svaka je hrana zdrava u umjerenim količinama, pa i masna. S druge strana svaka je nezdrava kad je u njoj kemija pa i verdura (zelenje) kad se prska s raznim sranjima.
ab ovo je napisao/la:Veoma bih volio biti podučen. Hvala unaprijed.
Robi je napisao/la:Usput "maestro", neki ljudi jos uvijek cekaju na opis susenja ugora kojemu bi nas ti "mogao" poduciti, kad bi htio, naravno
Natrag na Mediteranska kuhinja
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.