Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la unije » 07. 10. 2009. (22:08)

to si dobro rekao "nakaze"
ali vidi, postoji i visoki roh-bau to je kupio amiklic, a ja niski. to je razlika. njemu je to pasalo, a meni ne. jer nisam imao love za tako nešto. osim toga kontraštampa ti zadaje rješenje prostora, ali ne samo strukturu već i funkcionalnost. kad sam projektiraš interijer onda razmišljaš 2 koraka unaprijed i o opremi koju ćeš ugraditi, ali i funkcionalnosti. recimo želiš takav i takav tank onda ti krevet mora biti te visine. ili frižider ill visina lavandina ili ormar za kuhinjske stvari ili wc prema svojoj gu....ci :)
kad "dobiješ" kontraštampu moraš ugrađivati opremu prema tome. evo vidim kako se ami muči oko frižidera. izgrađuje ga ka brod u boci. nadalje kad sam gradiš unutrašnjost sam je i ojačavaš. kod mene je trup izuzetno čvrst a debljina oplate recimo uz motor koji je već sam po sebi strukturno "jak" nije manja od 17 mm. to je govorim samo oplata ne računajući ponegdje onu kašu od smole i vune koja ima i 5 cm i lijepo je povezana sa vertikalama i oplatom.
svakako ne bojim se problema sa čvrstočom i vibracijama kod sebe nije to veliki motor a ima i 4 cilindra-vibracije nula ;)
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 07. 10. 2009. (22:16)

Ama Unije, Gull 745 bez kontraštampe skuplji je 5000 kuna od maestrala, eeej... Da si uzeo Gull, izašao bi te možda na kraju manje od tog Maestrala ili isto ( ne znam koliko je npr perkins 50 ili 60 ks kod "Motomarinera" skuplji od tog tvog, mislim da nije neka velika razlika u cijeni?) ajde malo promisli...
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la Nikša » 07. 10. 2009. (22:17)

Evo jedna sličica novog trupa novog Zanzinog galeba. Šta vi mislite?
slika
...
O SVETI MOJ MIHOVILE
SAČUVAJ SVOJU DICU I NEDAJ SE,
ZA TE SE BORE, TVOJA SU SLIKA,
U NJIMA TUČE SRCE ŠIBENIKA,
...
Nikša
New Entry

PostPostao/la Nikša » 07. 10. 2009. (22:21)

namistija san rezoluciju na 800x600 a on mi okinija trećinu slike! :o :oops:
...
O SVETI MOJ MIHOVILE
SAČUVAJ SVOJU DICU I NEDAJ SE,
ZA TE SE BORE, TVOJA SU SLIKA,
U NJIMA TUČE SRCE ŠIBENIKA,
...
Nikša
New Entry

PostPostao/la unije » 07. 10. 2009. (22:22)

znači 6000 kn je gull skuplji ? što to nije puno para ?
vidi u m700 imaš temelje od motora gotove. probij rupe i zavidaj motor što ne ?
vidiš i sam koja je zaje.... napravit lungerone, a tek ih montirat na misto. dobro to ionako ćeš platiti majstore... ;)
ako govorimo o skupoći nećega onda nemojmo zbrajati kruške i jabuke. ajmo analizirati strogo što dobiješ za te novce. gledajući tako m700 je debelo povoljniji od gulla. ako je puno jače građen onda je i puno teži. ako je teži onda mu treba više konja za istu brzinu.
recimo na m700 za napraviti kormilo uzmeš klasičnu argolu koju ti stolar i bravar skroju u dva dana dok za gullovo kormilarenje se tribaš malo više pozabaviti : ležaji, bukule, inox, obloga kobilice, ma sto čuda

samo m700 je tada koštao oko 7500 eu a gull je tada već cipao mislim oko 9 ako ne i 10 000
nije bila razlika u par keka kuna već eura. to je kvaka.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 07. 10. 2009. (22:34)

Ne sjećam se da sam vidio ijedan novi m700 sa drvenim timnom i argolom, iako je kao klasična barka tako napravljen. Osobno mi se ne sviđa sam kokpit kod m700, ni onaj kašun od motora niti banci, a vidio sam dosta propilanih temelja od motora, i nanovo stavljanih lungarina - stavljan motor na originalne, pa skidan i nanovo na nove longarine - dobitak u brzini... ispitano u praksi. Puno više volim, kad motor ugradi osoba koja je do sad ugradila preko 1000 motora nego neko kojem je to prvi put.
primorac
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 07. 10. 2009. (22:37)

postoji li osoba koja je ugradila 1000 motora u male brodove ? daj ne lupetaj sinko odi leć
vjerojatno bi bilo u oglasnicima: ugrađujem motore ! dosada ugradio preko 1000 ! navali narode
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 07. 10. 2009. (22:46)

Postoji sinko osoba koja je ugradila više od 1000 motora u male brodove do 10 metara, i ne samo jedna. Možda to tvoj mozak ne može shvatiti da se ljudi bave brodogradnjom čitav život, a počeli su raditi sa 14 -15 godina ( neki rade preko 50 godina, dakle dok još nisi ni u kupusu bio ).
primorac
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 07. 10. 2009. (22:47)

e da nisi uspio dugo da ne počneš vrijeđati. a štaš...tamo iza brda odakle si se spustio trebalo je biti glasan za potjerati vukove :lol:
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 07. 10. 2009. (22:51)

Iza brda? Pa zar nisi ti iza brda došao? Ja sam rođen u Rijeci, u sušačkoj bolnici, a ti sinko? A s čim sam te uvrijedio?
primorac
Old Senior Member

PostPostao/la teranavis » 08. 10. 2009. (08:18)

primorac je napisao/la:
teranavis je napisao/la:
unije je napisao/la:Ni galeb stari sa krilima ili skijama ili već kojim pomagalima kao ni gull 745 nije napravljen da ima 12 milja putne brzine.
Možete vi vlasnici galeba i gullova fantazirati koješta ali po tome možeš u svaki lavor staviti 100 konja i on će ići 15 milja.
I kako onda vozite brodove ? Do prve punte opalite po gasu i onda ostatak dana ili godišnjeg vozite kao i svi ostali ===== 6 čvorova =====
Čemu uopće onda to prese----nje ? ;)

meštre ja se nebin bas slozio stobom ovaj put ....i moj m 70 ide ...znaci mogu se vozit ko i ti 6 milja ...ali mogu i 14 dok ti nemozes ...recimo da ti netreba ali?????...isto tako ja vozim auto od 200ks ...a vozim se ko i oni sa 60ks ..naj cesce ...ali kad pozelim ili zatrebam uvjek ima gase ...to je taj odgovor ...i naravno odgovor za ljudsku pohlepu

Maestral 700 je konstruiran za motor max. snage 28 kW (sukladno HRB certifikatu).
Pitanje je, da li bilo dobro u taj auto sa 200 ks staviti V8 motor sa 500 ks, i voziti ga po ograničenjima, a ponekad onako stisbut do daske i ići jedno 320 km/h?
Naime, nazočio sam popravku glisera oštećenog dna, debelog 10 cm, unutra je takav motor (V8 sa 475 ks). Također sam vidio komad plastike kad se ugrađivao kingston na M700... jaaako tanak komad je ostao u kruni pile....

u ovom mom slucaju sto se tice m 700 .....brid ima tri tone ...razna pojacanja na trupu i to je m 700 it 76 god a ne iz 2000g ...to nema veze s vezom .....a sto se tice galeba o gojem pricam ...izrlolan je brod u brod ...znaci to su dva galeba u jednom jer covjek ima 130 ks i rekao je ako igdje krcne taj brod kad on stane da ce ga tuzit ....i covjek je rekao onda brod u brod ...tako dok rezes rupu za kinston slabo ti dođe :wave:
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la teranavis » 08. 10. 2009. (08:20)

primorac ....posto si iz rijeke mozes se i uvjerit u tog galeba ...uistinu tek na proljece ali? :thumbup:
2) koristi “Pretražnik”
5) citiranje postova
teranavis
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 08. 10. 2009. (12:24)

teranavis je napisao/la:u ovom mom slucaju sto se tice m 700 .....brid ima tri tone ...razna pojacanja na trupu i to je m 700 it 76 god a ne iz 2000g ...to nema veze s vezom .....a sto se tice galeba o gojem pricam ...izrlolan je brod u brod ...znaci to su dva galeba u jednom jer covjek ima 130 ks i rekao je ako igdje krcne taj brod kad on stane da ce ga tuzit ....i covjek je rekao onda brod u brod ...tako dok rezes rupu za kinston slabo ti dođe :wave:

brod u brod :lol: :lol: :lol:

a šta nije tražio brod u brod u brod pa je mogao bit ledolomac u beringovom prolazu :lol:
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la teranavis » 08. 10. 2009. (16:57)

e da vidis covika zamolio bis ga da ti ne seta po barci ako ikako moguce :lol:
2) koristi “Pretražnik”
5) citiranje postova
teranavis
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 09. 10. 2009. (22:38)

ma kakve su to usporedbe u cijeni gulla i m7000...,pa u startu je m700 jeftiniji...,a di je poslije motor koji kod gula mora imat bar 100 konja da se dobije iz trupa ono što se nikad neće dobit(he-ha-hi-ha-he),i sva ona oprema koja ide uz takve "brzine" uključujić i ogradu uokolo da ne bi tko odletio pri brzini od 10 milja i dok brod(gul) plovi pod kutom od 45 stupnjeva u odnosu na površinu mora???
I što to znaći mogu plovit 6 a ako više?Ajde opišite tu situaciju jer mi nije jasno kako to izgleda?Ako vas uvati takva nevera ma da vidim koji će plovit 12?Neće ni 10 nego koliko more dozvoli i to će bit eventualno 8?I samo zbog te dvi milje treba ugrađivat motor sa 150 umjesto 50 ks? :lol:

Ma jedno je vozit 12-15 milja na nekom PD od 10 metara,to je brod...,a na ovim kašetama od 7 metara to je nenormalno neudobno....

Onaj panulašev galeeb je lipo sređen,bez daljnjeg,i mislima da mu je onih 75 ks idealno,55 je knap za pd vožnju,a sve preko 75 beskorisno,to je jednostavno takav brod i da imam galeba i putnu od 10-12 puna šaka brade,za veće brzine treba drugi brod,kakvi tuneli????
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.