Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la unije » 20. 09. 2009. (13:46)

lupis prvo ne virujem da si ti lupis, ali nema veze
jesi ti oni lupis koji ima grašu od 6 metri ?
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la panulaš » 20. 09. 2009. (14:16)

Sad ste ga stvarno pretjerali.
Ponašate se ko oni iz Sabora.Zašto bi netko kupio Yanmara? Idemo u Srbiju po Rakovicu!Možda sretnete Severinu ili Todorića. Svi ćemo kao prije 40 godina voziti iste aute, zovu se fićo, svi ćemo živiti u istim stanovima, zovu se 30 kvadrata;svi ćemo ploviti u istim brodovima, zovu se kvarnerplastika.............
Moje kolege sa istom spremom u Europi plove Menorqinom, Scillianom,pa i Grand Banksom. To je potpuno normalna stvar, a rade vjerujte mi manje. E, sad je problem što ja imam Galeba, GPS, j... vitlo etc. Zašto bih jao d fiata napravio Mercedesa. Gluposti. Galeb nije Fiat, a vi nađite bolju kit verziju iz vama drage EU od 6,75m.
Kako će netko urediti brod, to je njegova privatna stvar. Pravi ljubitelji mora znaju da na brodu ne možeš zaraditi već samo izgubiti pare. Ali za istinske ljubitelje ribolova i slične koji se ubijaju na poslu iz dana u dan, jedan dan na moru znači više nego što itko može zamisliti. Ne mislim na one koji imaju deset sati plova godišnje.
Isto tako ne mislim da su Damor,Gropo,Pičuljan,Šibenik,Vektor pa i Galeb uopće loši brodovi. Koji su to bolji iz vanjske brodogradnje i po čemu oni uopće konkuriraju po cijeni ovim našima.
Plovio sam i Quicksilverima, Jennoima, Apreama, legendarnim poljacima Arvorima koji su goli ko ptići, koštaju isto ili još više i nije to neka savršena izvedba ako isključimo Apreu koja je do zla boga vergulasta i savršenog Menorqina.
Dobro je dok se brodovi kupuju i dok se plovi.Mnogi odustanu nakon kratkog vremena, isto kao što i firme propadaju, to je samo stvar loše procjene.
Nemojte sve stavljati u isti koš. Što će na brodu roll bar, GPS, vitlo, duple komande, radio stanica.
Onima koji ne plove (ili se ne maknu od svoje vale) naravno da ne treba GPS; kome se diže sidro od 10 kg s lancem neka bilda; tko ne razmišlja o mogućoj havariji na moru ne treba radio stanica, nek zapali vatru možda ga vide; ozbiljan panulaš neće sjediti za volanom u kabini; ovi što imaju prozore od pleksija sigurno nose vrhunske sunčane naočale od stakla; što fali tikovin? ništa, samo je skupa.
Ja nisam postavio WC i plinsko kuhalo u Galebu, ali to je stvar moje procjene.
Vjerovatno nitko od vas ne vozi auto bez klime danas, tako se stvari sa brodovima mijenjaju, moderniziraju. Koliko para toliko muzike.
Moj veliki prijatelj i panulaš Patača gradi u Benkovcu ribarski brod od 9 metara. Stavio je plexi, sam je radio 90%, traži jeftiniji motor jer ima limitirane mogućnosti, ali nikad mi nije niti jednom riječju rekao da sam Galeba preopremio, dapače bez trunke zavisti uživa samnom u ribolovu, a skoro će i u svom brodu koji je super.
U čemu je vaš problem? Uživajte u moru i ribolovu i ne svađajte se oko pi.........
Nema do lubina iz karina
panulaš
Member

PostPostao/la lošinj » 20. 09. 2009. (14:27)

Tko god opremao svoga Galeba ako on misli da treba staviti sve te stvari će ih i staviti.Ali problem nastaje kod prodaje polovnog,a upravo sam sa i time počeo.Ne možeš više kupiti brod od 6 m da nema kužinu i WC.Da ja oću kupit noviji polovan brod i da kažem tipu koji ga prodaje za 40 000 Eura da mi izvadi kužinu,WC,vhf i radar posla bi me u onu stvar.Ovako će mu brod stajat na vezu i prodavat će ga godinama dok ga ne bude dao u bescjenje.
lošinj
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la panulaš » 20. 09. 2009. (14:35)

To si u pravu.
Koga god sam pitao dali je koristio WC bilo da se radi o Galebu, Arvoru,Graši ili sl. nije nitko.
Svi su pretvoreni u skladišta.
Kuhati možeš i vani na prijenosnom kuhalu sa onim bočicama plina od litre.
Opet je razumjeti i ove koji to žele naplatiti iako i po meni takva oprema nema smisla.
Nema do lubina iz karina
panulaš
Member

PostPostao/la lupis » 20. 09. 2009. (14:47)

Ti alu prozori i klizna vrata na galebu su kao alu-felge na stojadinu!

Nismo to tada shvaćali a ne shvaćamo ni danas!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la panulaš » 20. 09. 2009. (15:04)

Da ti budem iskren lupis nisam se nikad vozio u , niti vozio stojadina.
Ako te on toliko inspirira potegni do Kragujevca, možda je ostao koji na lageru. Teško da ćeš na stojadinu naći prozore od plexija.
Klizna vrata na starom Galebu fakat ne pasaju, ali ovo je Super Galeb , i nemoj mi to uspoređivati sa srpskom autoindustrijom.
Žalosno što neki žive u 80-ima, a mnogima je onda bilo bolje nego danas.
Nema do lubina iz karina
panulaš
Member

PostPostao/la pero » 20. 09. 2009. (16:00)

lupis je napisao/la:Ti alu prozori i klizna vrata na galebu su kao alu-felge na stojadinu!

Nismo to tada shvaćali a ne shvaćamo ni danas!

Slazem se sa Lupisom u svemu sto je napiso u ovoj temi !
Evo pogledajte slike prozora na Galebu,
slika
jedini brod na kojemu to dobro pasuje je ovaj a i ograda je kratka a ne ona duga di se nemoze proc
slika
pero
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara Tomos 4

PostPostao/la lošinj » 20. 09. 2009. (17:11)

Ja bih radije stavio bočne prozore na otvaranje i klizna vrata ,a umjesto Yanmara nekog Nannija ili Scama i to ti je ta razlika.
Imaš sve lijepo pod ključem i nemoraš stalno skidat stvari sa konzole.Ali WC i kužina moga broda neće vidjet.
lošinj
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 20. 09. 2009. (17:45)

Gost je napisao/la:slika

:shock: :shock: :clap:

Naša brodogradnja i "njihova" autoindustrija su jako slične!
Nekvalitetni proizvodi koji trče za svjetkim trendovima i standardima i sve više zaostaju,zaštićeni kao Lički međed raznim nametima na konkurenciju iz uvoza,sponzorirani od vlasti pod motom "glavno da ljudi rade"....,i koje ne kupuje nitko koga ne jebe sentiment nego želi za svoj novac protuvrijednost svjetski priznatu!

Još samo da vidim Brusa Vilisa i Samjuela El Đeksona u Supergolubu kao što su se vozili u Jugu u onom filmu....
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la lošinj » 20. 09. 2009. (18:37)

Yugo je ipak legenda,a Galeb mora još puno ploviti da bi ga preplovio. :D :D
lošinj
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 20. 09. 2009. (20:10)

lupis je napisao/la:Zamišljam doktora u italiji kako pokušava impresionirat susjeda...!

Sad si se izda, ipak se radi o impresioniranju...

Kod mene toga nema, je_e mi se za cili svit. Kome ne paše, nek ne gleda. I brod će mi se zvat "GLAMPO"
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la lupis » 20. 09. 2009. (21:18)

Reci ti nama ča misliš o ŠB 4655?
Koji brod,a?Koja linija!Koji sklad!
Nema rupica!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 21. 09. 2009. (09:16)

unije je napisao/la:lupis prvo ne virujem da si ti lupis, ali nema veze

Je, on je samo je ušao u pubertet dok tebe nije bilo pa manje psuje a više sere (kao što možeš vidjeti iz priloženog) : Laughing3: I ne druži se više s lošim momcima, sad je fini...
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la amiklic1 » 21. 09. 2009. (14:07)

lupis je napisao/la:Reci ti nama ča misliš o ŠB 4655?
Koji brod,a?Koja linija!Koji sklad!
Nema rupica!

Prekrasan je. Znaš šta ja mislim o "Njemu". A rupica ima na puno njihovih brodova tog tipa, samo sam to kasno dozna.
Ljudi šute... Valjda im je neugodno reć kad nešto njihovo "nije baš" ;)
Sad imam "antisito" vlasništvo i sretan sam...
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la bajica » 21. 09. 2009. (14:46)

prvo čestitke na brodu i na guštu. pratim od početka (stoljeća sedmog) naovamo. bit če to dobra priča , jer si tako postavio stvari. možda ti dođem smetati kod kasnije opreme. čini mi se da si rekao stobreč. izdaje me memorija, a prije sam zna šta je ko ima na sebi kad je nešto reka. od nove godine sam na kraju pa se tako branim.
kad te cipa desetka ima nešto svečano u tome, a kad te zajebaje pi_d@ sa /iz grebena to vrijeđa um.
na to se čovik ne smi naviknit.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
wearing shoes with no socks in cold weather
bajica
Member

Tip plovila: SAGA 26LS / Yanmar 4JH2-DTE 88Ks

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.