Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
rajx je napisao/la:da brzina je preko 40 a ni meni bakan nije optimalno i trajno rješenje ali vrijedi koliko košta. Naime gliseri sa kabinom na koje pucam su barem duplo skuplji a ionako ga koristim po mirnom moru za obiteljske vožnje.
miljacc je napisao/la:rajx je napisao/la:da brzina je preko 40 a ni meni bakan nije optimalno i trajno rješenje ali vrijedi koliko košta. Naime gliseri sa kabinom na koje pucam su barem duplo skuplji a ionako ga koristim po mirnom moru za obiteljske vožnje.
koliko je vjerodostojna ta brzina jer i gumenjaci imaju problema sa tom brzinom? koliko troši po milji?
2. možeš li pobliže reči dobre i loše strane bakana jer koliko vidim ti ga imaš a većina drugih prepričava nečije mišljenje ili daje svoje a da g nije ni vozila.
unije je napisao/la:da ova brzina sa 90 konja![]()
![]()
prošli tjedan sam se vozi gumonom 2x150 merkuri dug oko 7 metri i ide 43 milje. možda ide 30 tak milja ali 40.....
rajx je napisao/la:pozdrav lupisu i njegovom znanju. a zašto gliserić tipa bakan od 400kg i ravnim dnom koje naravno lupa po valovima nebi išao 40 ??? I to sa 2t motorom koji ima težinu četverotaktnog od 40ks a da ne govorim da se vrlo rado vrti pa mu 4t u istoj snazi nije konkurencija osim po potrošnji. Naravno to je max brzina kad sam sam na plovilu i po mirnom moru. Za tu brzinu nisam mjerio potrosnju ali deklarirano je za taj motor max 25l/h. dobre strane bakana brzina,dugačka kabina,iskoristiv krov kabine za sunčanje, visoka prova kad se ide u valove,popriličan kokpit. Loše; vizualno nizak zadnji kraj,ravno dno i loše rješeno samopražnjenje tako da uvijek ostane malo vode. i naravno i ja bi htio nešto bolje ali to je koliko sam se mogao istegnut bez kredita ili prodaje parcela.
miljacc je napisao/la:rajx je napisao/la:pozdrav lupisu i njegovom znanju. a zašto gliserić tipa bakan od 400kg i ravnim dnom koje naravno lupa po valovima nebi išao 40 ??? I to sa 2t motorom koji ima težinu četverotaktnog od 40ks a da ne govorim da se vrlo rado vrti pa mu 4t u istoj snazi nije konkurencija osim po potrošnji. Naravno to je max brzina kad sam sam na plovilu i po mirnom moru. Za tu brzinu nisam mjerio potrosnju ali deklarirano je za taj motor max 25l/h. dobre strane bakana brzina,dugačka kabina,iskoristiv krov kabine za sunčanje, visoka prova kad se ide u valove,popriličan kokpit. Loše; vizualno nizak zadnji kraj,ravno dno i loše rješeno samopražnjenje tako da uvijek ostane malo vode. i naravno i ja bi htio nešto bolje ali to je koliko sam se mogao istegnut bez kredita ili prodaje parcela.
hvala! ovakve konkretne odgovore volim a ne da je nonsens uspoređivati jer nije. Navest ću i primjer zašto je sve usporedivo. Moj otac ima mercedesa R klasu a je grand scenica. Pa kada ih želim usporediti onda je najveća razlika u cijeni ( nekoliko puta), a ostalo je mala razlika. Dali je u njegovoj unutrašnjosti kvalitetnija plastika? je ali me ne zanima dali će trajati trideset godina već me zadovoljava senikovih 15, dali je brži - nebitno tako je ograničenje 130 km/h, dali je udobniji - pa baš i nije, dali je prostranije - nije, koliko troši - puno više od senika, kvarovi - merđu su 2 puta odnjeli na servis a senika ne itd. I na kraju što imaš? mercedesa koji ima zvijezdu, troši puno, košta previše i na kraju je on samo auto jer oni koji nemaju mercedes misle da postoji merc. i auti što nije ni blizu točno. Tako je vjerojatno i sa brodovima ako ga nećeš imati do smrti , a nečeš, što ti znači ako će trajati 50g i za to kupiš 5 onih koji će trajati 20g.
miljacc je napisao/la:rajx je napisao/la:pozdrav lupisu i njegovom znanju. a zašto gliserić tipa bakan od 400kg i ravnim dnom koje naravno lupa po valovima nebi išao 40 ??? I to sa 2t motorom koji ima težinu četverotaktnog od 40ks a da ne govorim da se vrlo rado vrti pa mu 4t u istoj snazi nije konkurencija osim po potrošnji. Naravno to je max brzina kad sam sam na plovilu i po mirnom moru. Za tu brzinu nisam mjerio potrosnju ali deklarirano je za taj motor max 25l/h. dobre strane bakana brzina,dugačka kabina,iskoristiv krov kabine za sunčanje, visoka prova kad se ide u valove,popriličan kokpit. Loše; vizualno nizak zadnji kraj,ravno dno i loše rješeno samopražnjenje tako da uvijek ostane malo vode. i naravno i ja bi htio nešto bolje ali to je koliko sam se mogao istegnut bez kredita ili prodaje parcela.
hvala! ovakve konkretne odgovore volim a ne da je nonsens uspoređivati jer nije. Navest ću i primjer zašto je sve usporedivo. Moj otac ima mercedesa R klasu a je grand scenica. Pa kada ih želim usporediti onda je najveća razlika u cijeni ( nekoliko puta), a ostalo je mala razlika. Dali je u njegovoj unutrašnjosti kvalitetnija plastika? je ali me ne zanima dali će trajati trideset godina već me zadovoljava senikovih 15, dali je brži - nebitno tako je ograničenje 130 km/h, dali je udobniji - pa baš i nije, dali je prostranije - nije, koliko troši - puno više od senika, kvarovi - merđu su 2 puta odnjeli na servis a senika ne itd. I na kraju što imaš? mercedesa koji ima zvijezdu, troši puno, košta previše i na kraju je on samo auto jer oni koji nemaju mercedes misle da postoji merc. i auti što nije ni blizu točno. Tako je vjerojatno i sa brodovima ako ga nećeš imati do smrti , a nečeš, što ti znači ako će trajati 50g i za to kupiš 5 onih koji će trajati 20g.
lupis je napisao/la:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Umrit ću od smiha!
Ovo je totalno oftopic,ali:ako ti ne vidiš razliku između Marcedesa i Renoa....
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.