Cijene najma veza

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Cijene najma veza

PostPostao/la Robi » 05. 08. 2009. (11:15)

Meni je suludo sto uopce postoji problem sa vezovima, kao da se radi o ne znam cemu. Kada sam obilazio lucice i pitao za komercijalni vez, nailazio bi doslovno na podsmjeh, kao da sam ih pitao da mi daju vlastiti bubreg.
Smatram da kao gradjanin priobalne zemlje imam potpuno pravo na vez za svoju barku od 5 metara. Ali ne, umjesto toga ja trebam povlaciti veze da bi dobio vez koji mjesecno kosta 500 kuna, i jos trebam biti sretan sto ga imam :wtf:
To je jednostavno previse, i jedini razlog sto pristajem na nesto takvo je sto mi tih 500 kuna cine razliku izmedju imati brod ili nemati, jer ga sasvim sigurno ne mogu drzati na parkiralistu ispred zgrade. To sto necu dva puta izaci u kafic i potrositi tih 500 kuna se ne moze usporediti sa osjecajem kada upalim svoju barkicu i maknem se 50 metara od obale, iako je ta cifra debelo presla crtu razuma za barku od 5 metara. To iznosi tocno pola kredita za novi brod.

Jos mi ide na zivce sto u svakoj lucici ima slobodnih vezova, ali ti vezovi se cuvaju za "poznanike", i to sto stranci mogu drzati svoje brodove u lucicama dok nasi ljudi od cijih novaca su te lucice i sagradjene to jednostavno ne mogu. Svatko bi trebao imati pravo doci u lucicu, platiti nesto sitno i dobiti mjesto za svoj brod, bez rodbinskih ili kakvih drugih poznanstava. Ne radi se o putovanju na Mjesec nego o necem trivijalnom kao sto je glupi vez.
Robi

PostPostao/la Eventum » 05. 08. 2009. (11:29)

2 Robi,
mislim da ti je ta cijena još i OK, odnosno kako i kažeš zaista trebaš biti sretan da uopće i imaš mjesto, osobito ako barku ne držiš cijelu godinu u moru.
Naravno da će uvijek biti osiguranih vezova "za poznanike" i "rodjake"...a sasvim sigurno ima ljudi koji su koristili priliku i priskrbili si više vezova... Znam kod mene barem 2-3 veza koja stoje slobodna (odnosno imaju neki polupotopljeni kaić kako se ne bi netko vezao) i čekaju kupca s 2.000€ u kešu.
Eventum
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 500+6KS Suzuki & Bavaria Cruiser 37

PostPostao/la lupis » 05. 08. 2009. (12:48)

Robi je napisao/la:
Smatram da kao gradjanin priobalne zemlje imam potpuno pravo na vez za svoju barku od 5 metara. Ali ne, umjesto toga ja trebam povlaciti veze...

Jos mi ide na zivce sto u svakoj lucici ima slobodnih vezova, ali ti vezovi se cuvaju za "poznanike", i to sto stranci mogu drzati svoje brodove u lucicama dok nasi ljudi od cijih novaca su te lucice i sagradjene to jednostavno ne mogu. Svatko bi trebao imati pravo doci u lucicu, platiti nesto sitno i dobiti mjesto za svoj brod, bez rodbinskih ili kakvih drugih poznanstava. Ne radi se o putovanju na Mjesec nego o necem trivijalnom kao sto je glupi vez.

Ja ne smatram da bi netko uz ZG trebao imat prava na vez kao netko iz Kalija,Primoštena ili Umaga!
Veze su OK,zar ne..,dok naletiš na" jaču "vezu,onda bi se igraliu po pravilu!

Ne znam što smatraš pod "naši ljudi"?Ta kategorija postoji jedino kad nekom nešto treba,kad treba taj "naš" nešto dat onda ti taj odbrusi kako se njemu jebe jer je ionako tu misec dana!Lučice su napravljene našim novcem,istina,a pod tim podrazumjevam to da je Mate ili Duje dao xy dinara za šoder,cement i željezo, i da je to netko upisao u neku bilježnicu,i da je taj mate ili Duje odradio nekoliko dana gurajuć kariolu i šalovajuć.....,ko to nije radio i na taj način doprinio ima ista prava na vez kao i Crni Vrag!

Marine su nešto drugo,to je privatno ulaganje,i može stavit cijenu koju želi,ko oće oće ko neće ćao!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la lupis » 05. 08. 2009. (13:01)

Eventum je napisao/la: Znam kod mene barem 2-3 veza koja stoje slobodna (odnosno imaju neki polupotopljeni kaić kako se ne bi netko vezao) i čekaju kupca s 2.000€ u kešu.

U2

Zašto čekaju?
Preskupo?Nema potražnje?Neinformiranost?

Pa daj moli te razmisli prije nego nešto napišeš!

Da su ti polupotopljeni kaići tamo iz tog razloga ,davno bi bili vezovi prodani,pogotovo po toj cijeni i na "tvojoj"lokaciji!

Ja znam bar 2-3 kontinentalca koji su se u zadnjh 10 godina nabrali šuške,i onda kupe barku a ne znaju di s njom!
Pa se prošeću rivom,nađu mjesto zbog kojeg im zaigra u grudima i pitaju sami sebe zar ne bi netko trebao uklonit taj polupotopljeni kaić iz vode(koji tu tako stoji još iz vremena prije GPS-a),kako bi oni mogli 10 dana vezat svoju plastičnu kantu!

Nikad ni ti ni slični nećete shvatit da je taj kaić tu više nego ča imaš godina,i da su se na njemu izmjenile bar dvi ako ne 3 ili 4 generacije!I nikad nikome nije smetao!I da ako treba more potonut na dno i ležat tu još 100 godina!
Jer zašto bi se maknuo,i KOME?

Nemoren shvatit da raja ima 70000 eu za brod,a nema par tisuća eu godišnje za vez!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la Eventum » 05. 08. 2009. (14:15)

lupis je napisao/la:...Da su ti polupotopljeni kaići tamo iz tog razloga ,davno bi bili vezovi prodani,pogotovo po toj cijeni i na "tvojoj"lokaciji!

s obzirom da su te vezove s polupotopljenim kaićima nudili po toj cijeni i meni znam dobro o čemu govorim... dakle skini mi se... i pliz daj si nađi nekog drugog pa jaši na svakoj temi po njemu.
Hvala na razumijevanju! Lijep pozdrav!
:wave:
Eventum
Senior Member

PostPostao/la lupis » 05. 08. 2009. (18:15)

Ajd skinuću ti se,..ma to svaki put kažem al me uvik natiraš na reakciju...

Pa zašto nisi uzeo vez?Ljudi bi dali sve da uopće nalete na neki vez o kom bi se moglo razgovarat i pregovarat,ti znaš za tri,i to po još superpovoljnoj cijeni od 2000 eu!
Nije zajebancija ni provokacija,ali ako je to istina da se nude za tu cijenu,to će brzo otić.....

Ali ja mislim da nije baš tako,mislim da su polupotopljeni kaići tamo iz razloga jer vlasnici nemaju vremena uživat nego moraju rintat,i što neke stvari jednostavno nisu za prodaju!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la Viktor » 06. 08. 2009. (09:03)

Prije ili kasnije ce se desiti nesto sto nece odgovarati ni nama na moru ni onima na kontinentu ( citaj koncesija ) . Eto ja zivim u Opatiji i posataje vrlo gusto za vezove . Tastina je vec na cekanju koju godinu , a barke koje imaju n veci registarski broj uredno dobivaju vezove i sta sad rec . Za turisticki vez od 500 € mjesecno jos se moze rec da je super cijena jer ploviti se mora, ali plovilo je luksuz, a ti si turista . Ja u svom gradu placam neki prirez , pa smatram da na racun toga imam i neka prava . I da se razumjemo ne podrzavam filozofiju moj nono je to napravio i ja tu imam pravo na vez . Nemas barku u moru 6 mjeseci i bjezi ,ima ljudi koji oce bit na moru . Da se toga pridrzava kapetanija neke stvari bi bile mnogo jasnije

NHF
All governments are lying cocksuckers.

B. Hicks
Viktor
Senior Member

PostPostao/la Robi » 06. 08. 2009. (09:46)

Eventum je napisao/la:2 Robi,
mislim da ti je ta cijena još i OK, odnosno kako i kažeš zaista trebaš biti sretan da uopće i imaš mjesto, osobito ako barku ne držiš cijelu godinu u moru.
Naravno da će uvijek biti osiguranih vezova "za poznanike" i "rodjake"...a sasvim sigurno ima ljudi koji su koristili priliku i priskrbili si više vezova... Znam kod mene barem 2-3 veza koja stoje slobodna (odnosno imaju neki polupotopljeni kaić kako se ne bi netko vezao) i čekaju kupca s 2.000€ u kešu.

namjera mi je drzati cijelu godinu u moru, zato sam je i kupio. u ovoj lucici inace drzanje u moru i na suhome kosta jednako.
2000 € je koliko ja znam poprilicno jeftino. u ovoj lucici je pocetna cijena veza do 6 metara 4000 €..

lupis je napisao/la:
Ja ne smatram da bi netko uz ZG trebao imat prava na vez kao netko iz Kalija,Primoštena ili Umaga!
Veze su OK,zar ne..,dok naletiš na" jaču "vezu,onda bi se igraliu po pravilu!

Ne znam što smatraš pod "naši ljudi"?Ta kategorija postoji jedino kad nekom nešto treba,kad treba taj "naš" nešto dat onda ti taj odbrusi kako se njemu jebe jer je ionako tu misec dana!Lučice su napravljene našim novcem,istina,a pod tim podrazumjevam to da je Mate ili Duje dao xy dinara za šoder,cement i željezo, i da je to netko upisao u neku bilježnicu,i da je taj mate ili Duje odradio nekoliko dana gurajuć kariolu i šalovajuć.....,ko to nije radio i na taj način doprinio ima ista prava na vez kao i Crni Vrag!

Marine su nešto drugo,to je privatno ulaganje,i može stavit cijenu koju želi,ko oće oće ko neće ćao!

A ja smatram da bi netko iz ZG-a kao i netko iz ST-a trebao imati barem pravo dobiti komercijalni vez u lucici za nekakav normalan novac (stotinjak kuna mjesecno). Ne bi trebali raditi diskriminaciju medju nama samima i "drzava" bi trebala pokazati brigu za interes vlastitih gradjana od cijih novaca ista ta drzava i zivi.
I uvijek sam za igru po pravilima, tragedija je sto moram znati "nekoga" da bi dobio nesto na sto imam i zakonsko i moralno pravo.
Pod nasi ljudi mislim na sve hrvatske gradnjane. Ispravi me ako grijesim, ali lucice nisu privatne nego su se izgradile od "drzavnih" (znaci nasih) novaca. Svejedno, smatram da bi svatko tko zeli vez, vrlo rado sudjelovao u izgradnji istoga i ne vidim tu nikakav problem.

lupis je napisao/la:Nemoren shvatit da raja ima 70000 eu za brod,a nema par tisuća eu godišnje za vez!

a ja ne mogu shvatit kako za brod od 5 metara i 44.000 kn, godisnji vez u sportskoj lucici (ne u marini) moze kostat 6.000 kn. Pa ne bi bia toliko sve da je mul napravljan od zlata za pozlacenim konopom, sidrom od platine i da me svaki put kad iden na barku docekaju hostese sa sampanjcem i kanapeima.

Viktor je napisao/la:Prije ili kasnije ce se desiti nesto sto nece odgovarati ni nama na moru ni onima na kontinentu ( citaj koncesija ) . Eto ja zivim u Opatiji i posataje vrlo gusto za vezove . Tastina je vec na cekanju koju godinu , a barke koje imaju n veci registarski broj uredno dobivaju vezove i sta sad rec . Za turisticki vez od 500 € mjesecno jos se moze rec da je super cijena jer ploviti se mora, ali plovilo je luksuz, a ti si turista . Ja u svom gradu placam neki prirez , pa smatram da na racun toga imam i neka prava . I da se razumjemo ne podrzavam filozofiju moj nono je to napravio i ja tu imam pravo na vez . Nemas barku u moru 6 mjeseci i bjezi ,ima ljudi koji oce bit na moru . Da se toga pridrzava kapetanija neke stvari bi bile mnogo jasnije

NHF

Ni ja ne podrzavam tu filozofiju, ali imamo toliku obalu da stvarno ne bi treba bit problem napravit dovoljno vezova za sve. Ali dok se god nasa vlastita drzava prema nama ponasa kao prema turistima, sve to skupa nema smisla. Zasto bi bio luksuz imat barku od 5-6 metara? To bi znacilo da su svi stari ljudi na otocima zivili "luksuznim zivotom".
Jednostavno ovako stanje stvari ocito nekome odgovara, i mi "kmetovi" tu ne mozemo nista ucinit.
Robi

PostPostao/la lupis » 06. 08. 2009. (16:41)

Nemože kontinentalac imat prava kao ja i amen!
Njemu neka njegov gradonačelnik kojeg bira i plaća osigura vez kako zna!

Dal će on kroz cijenu parkinga u žutim i crvenim zonama plaćat neki doprinos za vez pa steć pravo na isti negdi na Jarunu ili ne,ne znam i ne zanima me,isto tako se građani drugih gradova ne trebaju petljat u organizaciju mjesta u kojima ne žive!To svaki grad riješavao za svoje stanovnike i glasače!
Ako stanovnik Zagreba npr nema vez,to bi trebao riješavat čovjek za kojeg taj građan glasa i kojeg plaća,a ne lokalni šerif u nekoj selendri na moru!

Jebi ga ,nemore bit ni skuplje parkirat auto negdi i nekoj roza zoni po zg ,nego dnevni vez na moru!
Ako ura parkinga mene dođe 15 kn,cijeli dan je ne znam,valjda 200 kn na top poziciji....,pa vez treba onda furešte koštat cijeli dan bar 300 kn,jer ipak je veće ulaganje uredit jedan vez nego nacrtat dvi crte na asfaltu!
Meni je parking u ZG skup,nemam "grund",zato tamo ni ne idem,i nikom se ne žalim!
Kome je ovdi skupo neka ne dolazi!
Lijep pozdrav!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la Robi » 06. 08. 2009. (17:32)

lupis je napisao/la:Nemože kontinentalac imat prava kao ja i amen!
Njemu neka njegov gradonačelnik kojeg bira i plaća osigura vez kako zna!

Jebi ga ,nemore bit ni skuplje parkirat auto negdi i nekoj roza zoni po zg ,nego dnevni vez na moru!
Ako ura parkinga mene dođe 15 kn,cijeli dan je ne znam,valjda 200 kn na top poziciji....,pa vez treba onda furešte koštat cijeli dan bar 300 kn,jer ipak je veće ulaganje uredit jedan vez nego nacrtat dvi crte na asfaltu!
Meni je parking u ZG skup,nemam "grund",zato tamo ni ne idem,i nikom se ne žalim!
Kome je ovdi skupo neka ne dolazi!
Lijep pozdrav!

Ja kontinentalce iz Hrvatske smatram pod "mi". I puno normalnije mi se cini da gradjanin nase zemlje ima pravo na vez, nego neki stranac, kojemu cemo vrlo rado dopustiti da uziva u nasim prirodnim bogatstvima i resurima ako nam zauzvrat da nesto novaca. Isto tako smatram da ne treba toliko biti pohlepan za novcima koliko vecina nas sebi dopusta. Umjesto "skidanja gaća" i lizanja straznjice strancima, bilo bi puno normalnije da svaka hrvatska obitelj ima mogucnost i pravo provesti 2 tjedan godisnjeg na moru. To more nam je dano rođenjem, i mi bi trebali biti ti koji u njemu uzivaju, a ne bilo koji stranac sa dovoljno velikom kesom. Ali ne bi zelio da ovaj razgovor ode u smjeru generaliziranja i rasprave o politici.
U svakom slucaju moze se uvijek naci prihvatljivo rjesenje kada bi NETKO to htio.

Meni smeta sto je to meni skupo, a ja tu zivim, placam porez, i vozim barku od 5 metara sa najjeftinijm dvotaktnim motorom od 15 KS. Za vez moram placati tocno polovicu kredita koje sam dao za novi brod, a to je definitivno previse kako god da okrenes...
Robi

PostPostao/la lupis » 06. 08. 2009. (19:59)

Robi,ča misliš da se vratimo u doba Radničkih odmarališta,i da svaka hrvatska obitelj ljetuje mukte misec dana,i da hrvatska obitelj kad dođe u Dubrovnik na ljetovanje da plaća cijenu za domaće???Ko nekad!

To bi bilo s moje strane prihvatljivo!

Ali nemore mi se danas neki tajkunčina s dvi kuće i tri auta i brodom od 50.000 eu prodavat pod socijalu!Takav ima za sve,ima i za skijanje,ali nema za vez kao nijemac,a taj nijemac ima jednu kuću,možda je i podstanar,i ima neku šešulu od 5-6 metri bez kabine i ne grinta!!!Čovik dođe plati i ode!I takvi su dobrodošli!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la Robi » 06. 08. 2009. (23:11)

lupis je napisao/la:Robi,ča misliš da se vratimo u doba Radničkih odmarališta,i da svaka hrvatska obitelj ljetuje mukte misec dana,i da hrvatska obitelj kad dođe u Dubrovnik na ljetovanje da plaća cijenu za domaće???Ko nekad!

To bi bilo s moje strane prihvatljivo!

Ali nemore mi se danas neki tajkunčina s dvi kuće i tri auta i brodom od 50.000 eu prodavat pod socijalu!Takav ima za sve,ima i za skijanje,ali nema za vez kao nijemac,a taj nijemac ima jednu kuću,možda je i podstanar,i ima neku šešulu od 5-6 metri bez kabine i ne grinta!!!Čovik dođe plati i ode!I takvi su dobrodošli!

Volija bi se ja vratit u to vrime.
Nije briga mene za tajkuncine, njima par iljada eura nije isto sta i meni, mene grebe onih 500 kuna za moju šešulu...
Robi

PostPostao/la Eventum » 07. 08. 2009. (22:52)

lupis je napisao/la:Pa zašto nisi uzeo vez?

Pa naravno da sam uzeo vez za sebe...čak je bio i nešto povoljniji ;)...jest da je bilo i prije par godina :), al ova ponuda i cijene su od prije par mjeseci
Eventum
Senior Member

PostPostao/la mirai » 28. 02. 2011. (16:39)

Moj prvi post i odmah vruće pitanje.
U tijeku je kupnja barke (hvala DEDAMARIJANU na savjetima) pa prije nego ugovorim posao zvao sam za vez.
Mjesto je Šilo na Krku.
Vez je naravo misaona imenica, dnevni turistički vez teško prihvatiti (10kn po metru dan).
Ženini su imali vez do prije 20 god kada su prodali brod. Vez je naravno propao i nemam na to primjedbi. Činjenica je da je za bilo koga, domaćeg i "stranog" nemogoće dobiti vez jer ga naprosto nema slobodnog. Država ne dozvoljava (štiti pomorsko dobro) gradnju novih vezova.
Navodno je i sidrenje zabranjeno.

Ipak neću odustati od kupnje i vjerujem da ću se nekako snaći.

Ako netko zna neku mogućnost za vezanje u Šilu, bio bih vrlo zahvalan za svaku informaciju.

Ukratko, puno sam razmišljao o barki, o motoru itd. a onda sam shvatio očito: najlakše je kupiti brod, vez je muka.
mirai
New Entry

PostPostao/la opus » 07. 05. 2011. (22:07)

Malo sam putovao i naisao na zanimljiv cjenik.
Tko zna koliko im je godisnji vez? ;)
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
opus
Senior Member

Tip plovila: A790

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.