Eventum je napisao/la:2 Robi,
mislim da ti je ta cijena još i OK, odnosno kako i kažeš zaista trebaš biti sretan da uopće i imaš mjesto, osobito ako barku ne držiš cijelu godinu u moru.
Naravno da će uvijek biti osiguranih vezova "za poznanike" i "rodjake"...a sasvim sigurno ima ljudi koji su koristili priliku i priskrbili si više vezova... Znam kod mene barem 2-3 veza koja stoje slobodna (odnosno imaju neki polupotopljeni kaić kako se ne bi netko vezao) i čekaju kupca s 2.000€ u kešu.
namjera mi je drzati cijelu godinu u moru, zato sam je i kupio. u ovoj lucici inace drzanje u moru i na suhome kosta jednako.
2000 € je koliko ja znam poprilicno jeftino. u ovoj lucici je pocetna cijena veza do 6 metara 4000 €..
lupis je napisao/la:
Ja ne smatram da bi netko uz ZG trebao imat prava na vez kao netko iz Kalija,Primoštena ili Umaga!
Veze su OK,zar ne..,dok naletiš na" jaču "vezu,onda bi se igraliu po pravilu!
Ne znam što smatraš pod "naši ljudi"?Ta kategorija postoji jedino kad nekom nešto treba,kad treba taj "naš" nešto dat onda ti taj odbrusi kako se njemu jebe jer je ionako tu misec dana!Lučice su napravljene našim novcem,istina,a pod tim podrazumjevam to da je Mate ili Duje dao xy dinara za šoder,cement i željezo, i da je to netko upisao u neku bilježnicu,i da je taj mate ili Duje odradio nekoliko dana gurajuć kariolu i šalovajuć.....,ko to nije radio i na taj način doprinio ima ista prava na vez kao i Crni Vrag!
Marine su nešto drugo,to je privatno ulaganje,i može stavit cijenu koju želi,ko oće oće ko neće ćao!
A ja smatram da bi netko iz ZG-a kao i netko iz ST-a trebao imati barem pravo dobiti komercijalni vez u lucici za nekakav normalan novac (stotinjak kuna mjesecno). Ne bi trebali raditi diskriminaciju medju nama samima i "drzava" bi trebala pokazati brigu za interes vlastitih gradjana od cijih novaca ista ta drzava i zivi.
I uvijek sam za igru po pravilima, tragedija je sto moram znati "nekoga" da bi dobio nesto na sto imam i zakonsko i moralno pravo.
Pod nasi ljudi mislim na sve hrvatske gradnjane. Ispravi me ako grijesim, ali lucice nisu privatne nego su se izgradile od "drzavnih" (znaci nasih) novaca. Svejedno, smatram da bi svatko tko zeli vez, vrlo rado sudjelovao u izgradnji istoga i ne vidim tu nikakav problem.
lupis je napisao/la:Nemoren shvatit da raja ima 70000 eu za brod,a nema par tisuća eu godišnje za vez!
a ja ne mogu shvatit kako za brod od 5 metara i 44.000 kn, godisnji vez u sportskoj lucici (ne u marini) moze kostat 6.000 kn. Pa ne bi bia toliko sve da je mul napravljan od zlata za pozlacenim konopom, sidrom od platine i da me svaki put kad iden na barku docekaju hostese sa sampanjcem i kanapeima.
Viktor je napisao/la:Prije ili kasnije ce se desiti nesto sto nece odgovarati ni nama na moru ni onima na kontinentu ( citaj koncesija ) . Eto ja zivim u Opatiji i posataje vrlo gusto za vezove . Tastina je vec na cekanju koju godinu , a barke koje imaju n veci registarski broj uredno dobivaju vezove i sta sad rec . Za turisticki vez od 500 € mjesecno jos se moze rec da je super cijena jer ploviti se mora, ali plovilo je luksuz, a ti si turista . Ja u svom gradu placam neki prirez , pa smatram da na racun toga imam i neka prava . I da se razumjemo ne podrzavam filozofiju moj nono je to napravio i ja tu imam pravo na vez . Nemas barku u moru 6 mjeseci i bjezi ,ima ljudi koji oce bit na moru . Da se toga pridrzava kapetanija neke stvari bi bile mnogo jasnije
NHF
Ni ja ne podrzavam tu filozofiju, ali imamo toliku obalu da stvarno ne bi treba bit problem napravit dovoljno vezova za sve. Ali dok se god nasa vlastita drzava prema nama ponasa kao prema turistima, sve to skupa nema smisla. Zasto bi bio luksuz imat barku od 5-6 metara? To bi znacilo da su svi stari ljudi na otocima zivili "luksuznim zivotom".
Jednostavno ovako stanje stvari ocito nekome odgovara, i mi "kmetovi" tu ne mozemo nista ucinit.