Obnova drvenih barki

Drveni brodovi, ponos i povijest naše brodogradnje

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Obnova drvenih barki

PostPostao/la peškafondo » 19. 06. 2009. (20:40)

porer je napisao/la:
peškafondo je napisao/la:Porer,znas mozda cijenu i velicinu pakovanja stupe u Trstu?

Ne znam, znam u Uljaniku :Cool34: Zezam se, dobit ću od frenda penzića, sinoć sam dogovorio.

Svaka cast,radim tamo ali je ne mogu naci :lol: .Rekli su mi da probam u Tehnomontovom brodogradilistu,ali tamo ne znam nikog.Oni repariraju drvene brode.
Taj Hempel kalafat je oko 50 kn kao sto si nasao na netu.

legi je napisao/la:stare čavle ne diraj nego do njih,zabuši rupu i stavi nove,s tim da ako je korba loša,bolje je stavit inox vide jer će bolje povuć madir na mjesto,samo inox ima jednu manu,ako stegneš malo više zna puknut vida,bolje je stavit one vide koje imaju navoj samo na pol tijela,malo čudno da stupe nema nigdje za nać(raspitaj se malo okolo,kalafati ,škver,ja je uvijek dobijem)

Te vide sam kupio za paniželu koja je od hrasta,a ne mogu ih naci za križnu kacavidu pa moram na ruke pa poludim.
Majeri su od smreke pa ce ici malo lakse.Kazes da znaju puknut? :o Zavidao sam ih dosta a nisam imao taj problem.
Za majere i paniželu koristim 5*50 mm
Na more idem sam. Tako imam više prijatelja.
by ab ovo
peškafondo
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: drvena pasara bez kabine 4.8m

PostPostao/la legi » 20. 06. 2009. (14:18)

inox vida zna puknut,kad se jako stisne,na forcu,a vida sa križnom glavom tu ima kupit,dobiješ ih bez problema,čak i u krku,napisao sam da one s pol navoja bolje hvataju,bolje povuče drvo(neznam zašto) :D
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la peškafondo » 20. 06. 2009. (18:17)

Ima za kupiti inox vida sa križnom glavom,ali one sa pola navoja su sa glavom za obicnu kacavidu pa moram na ruke.
Ako koristim sa cijelim navojem onda prvu dasku busim sa puntom istog promjera kao vida,
a dasku iza sa manjom puntom.
by ab ovo
peškafondo
Member

PostPostao/la porer » 20. 06. 2009. (18:28)

Ma ima za kupiti sa pola navoja i križnom glavom. Samo ne u Puli. Od kada postoji HP expres i slični skoro da ni ne kupujem ništa ovdje ako baš ne moram, cijene su u Puli i do tri puta veće nego u Zagrebu ili uopće priko Učke.
U firmi mi je adresa i spisak pa ću postati oznake vijaka i firmu gdje ih ima kupiti, cijena je sitnica a izbor ogroman. Jebiga, kad se kod nas po 'dobra, kvalitetna i super opremljena' željezarija smatra ona preko puta Libera pametnom je sve jasno :)
Evo samo jedan primjer. Olovni akumulator 65 Ah u Puli ni u jednom dućanu nemaš šanse pronaći ispod 700 kuna. U Zagrebu u tvorničkom 'Munja' dućanu dođe 435 + HP expres 60 kuna :) Cijene su iz 10. mjeseca prošle godine, ne vjerujem da su se mijenjale.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la peškafondo » 21. 06. 2009. (07:11)

porer je napisao/la:Ma ima za kupiti sa pola navoja i križnom glavom. Samo ne u Puli.
U firmi mi je adresa i spisak pa ću postati oznake vijaka i firmu gdje ih ima kupiti, cijena je sitnica a izbor ogroman. Jebiga, kad se kod nas po 'dobra, kvalitetna i super opremljena' željezarija smatra ona preko puta Libera pametnom je sve jasno :)
Evo samo jedan primjer. Olovni akumulator 65 Ah u Puli ni u jednom dućanu nemaš šanse pronaći ispod 700 kuna. U Zagrebu u tvorničkom 'Munja' dućanu dođe 435 + HP expres 60 kuna :) Cijene su iz 10. mjeseca prošle godine, ne vjerujem da su se mijenjale.

Posalji odmah i adresu od akomulatora.U Puli sam nasao Bosh 55Ah za 400 kn.
To je bilo oko nove godine,mozda je bila akcija.
Ferro je tako - tako,mala i nema dosta toga.Ja idem u Peem,skupa je ali ima izbor.Ako je trgovac dobre volje ili me vec zna da sam uzimao 200 vida onda mi daju skonto 20 % pa se jos prezivi.A da je skupo-je! :cry:
Kako se placa HP,po tezini ili velicini paketa?
by ab ovo
peškafondo
Member

PostPostao/la legi » 22. 06. 2009. (12:12)

evo jedna sređena,slična mojoj,te večeri su bile tri drvene barke na škveriću to se dugo nije dogodiloslika
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

PostPostao/la legi » 22. 06. 2009. (12:17)

evo i druge dvijeslikaslika
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 24. 06. 2009. (12:15)

peškafondo je napisao/la:Posalji odmah i adresu od akomulatora.U Puli sam nasao Bosh 55Ah za 400 kn.
To je bilo oko nove godine,mozda je bila akcija.
Ferro je tako - tako,mala i nema dosta toga.Ja idem u Peem,skupa je ali ima izbor.Ako je trgovac dobre volje ili me vec zna da sam uzimao 200 vida onda mi daju skonto 20 % pa se jos prezivi.A da je skupo-je! :cry:
Kako se placa HP,po tezini ili velicini paketa?

Evo redom:

- proizvodnja vijaka i veleprodaja (nisam ih pitao imaju li maloprodaju i koje su cijene): http://www.div.com.hr/div.asp?show=list ... ID=8&lang= korisno zbog toga što uz svaki ima PDF sa standardima i mjerama. Tako znaš o čemu govoriš sa prodavačem, recimo tebi trebaju DIN7995 ili DIN 7997

- maloprodaja vijaka : http://www.vijci.com/ velik izbor, nikad nisu falili, trebaš samo znati što tražiš. Cijene znatno manje nego bilo koji prodavač u našem gradu.

- akumulatori maloprodaja : http://www.munja.hr/ točnije njihov tvornički dućan, Žitnjak bb - tel. 01 2407 722. Njihova baterija 65Ah u Puli 660 kn, kod njih 435.

- HP expres naplaćuje po težini, cjenik je na http://www.posta.hr/main.aspx?id=194# , odabrati Unutrašnji promet, i opciju drugi dan do 17 sati (optimalno po pitanju cijene).

Neka se moderatori ne ljute, odgovorio sam ovdje jer je pitanje tu postavljeno, ako hoćete prebacite na odgovarajuće mjesto.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la peškafondo » 24. 06. 2009. (14:33)

Porer svaka čast :clap:
by ab ovo
peškafondo
Member

PostPostao/la cuvitar » 07. 07. 2009. (12:11)

josip je napisao/la:
cuvitar je napisao/la:Bota, fala na savjetu, ali ne stavljan špinu na brod... ;))
druga kanava, ne za cijevi! :)
nego, reka mi je jucer jedan stariji lik u lucici - da je bolje i od kanave stavit rasfilani pamuk (od onoga tankoga konopa). mislin da cu to lakse nac... :)

Cuvitar, pamuk je odličan ali moraš nabaviti sukano pamučno uže ( ne pleteno ), za Split ne znam gdje ga možeš nabaviti ali tvrtka KONOPLJA d.d. smještena u Zagrebu ul. Vlaška br. 109 Tel. 01 4558-422 proizvodi sukanu pamučnu užad za šuperenje. U Dalmaciji i Istri ih zastupa trgovački putnik Vladimir Rodin , br. tel. 098 398-136.

Josipe, nista od ovoga...
Zva san danas covika, ali kaze da odavno niti drze niti prodaju ovo pamucno. :eh:
a nista, pokusacu jos u Barakude na Matejusku, oni su znali imat kakav-takav pamu, pa mozda i budu imali nesto.
a ako ne nadjen nista, onda mi ostaju 2 opcije:
1. pokusat sa onim Hempelovim katranom ;)
2. rasukat stare pamučne bičve, pa skalafatat s njima... :idea: 8-)

cuvitar.
cuvitar
Member

Tip plovila: drvena pasara, bez kabine. Farymann 6ks, zrak

PostPostao/la primorac » 07. 07. 2009. (12:25)

Probaj na ovu adresu:

Brodogradilište i Marina d.o.o Betina
Nikole Škevina b.b.
22 244 Betina, o. Murter, Hrvatska
tel: ++ 385 /22 434-495, 434-496
fax: ++ 385/22 434-498
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la piškera » 07. 07. 2009. (12:55)

Nemojte kalafatavati sami,ako to niste nikad radili,može se napraviti puno više štete nego koristi,a to je: ako ga stavite puno mogu lako madiri izletiti vanka ili u suprotnom slučaju nećete ništa napraviti,tj. teći će vam brod ka vrša.
Da se razumimo nisam neki meštar ali gledam drvene brodove već godinama,pa nešto i naučiš,a ne virujem da nisu veliki šoldi dati nekome da kalafata brod,naravno pravom kalafatu. :thumbup:
...riči dide mog:upamti zauvik da u njima vire ni,nisu oni ka i mi ...
piškera
Member

Vrsta ribolova: profesionalni

PostPostao/la cuvitar » 08. 07. 2009. (07:56)

piškera je napisao/la:Nemojte kalafatavati sami,ako to niste nikad radili,može se napraviti puno više štete nego koristi,a to je: ako ga stavite puno mogu lako madiri izletiti vanka ili u suprotnom slučaju nećete ništa napraviti,tj. teći će vam brod ka vrša.
Da se razumimo nisam neki meštar ali gledam drvene brodove već godinama,pa nešto i naučiš,a ne virujem da nisu veliki šoldi dati nekome da kalafata brod,naravno pravom kalafatu. :thumbup:

Ne boj se piškera, nije mi prvi... 8-)

a šta se kalafata tiče... nije lako ni nać pravoga kalafata danas. Šta je reka jedan pokojni stari kalafat, meštar od zanata - "Puno je danas maranguni ča se kalafaton nazivju." tako da se lako i tu zaj..at. ;)
cuvitar
Member

PostPostao/la cuvitar » 08. 07. 2009. (12:01)

Evo, konačno da se pohvalin - uspija san nać pamuk u Splitu. :D
Prije po ure san ga naša u Barakude, na Matejuški (kraj Fife). Lipo klupko od 60 deka. 8-) i ne košta puno - 77 kuna za kilo.
inače, kaže čovik da u njega ima tih stvari uvik, da nema problema.

sad mogu dalje... (ako me opet kiša ne zaj...) :think:
cuvitar
Member

PostPostao/la štrop » 10. 07. 2009. (18:40)

piškera je napisao/la:Čuj,na prvu mi nije izgledalo loše,neka kombinacija bitumena i kaučuka,ima miris nafte te se sporo suši,eto nakon što mi je pasara bila 7 miseci vanka,(naravno često bi uliva vode u nju),malo sam je pobrusija(podvodni dio),namaza primerom,pa malo proša sa ti silikonom i pitura 2 ruke kopera.
Kad je ušla u more,zatopila se u nekoliko sati,ne znam jel sam izbacija 200l mora,ali ipak moram zahvaliti korčulanskoj borovini od koje je napravljen brod.

Pozdrav !
Ovi zimu san bra borovinu i vuka batale s one bande od šiloka, nema drva do borovine za madire samo brat u stajun, u jenaru i liti na prvoj mini izmeju dvi Gospe (liti se guli kora zimi ne). danas oboriš, drugu setamanu se venta, treću raspilaje, četvrtu lancola na bandi, ne postoji zahvalnijega drva.
Više to niko ne radi, nažalost.
štrop
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Drveni brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.