Hvala svima na odgovorima, nisam napomenuo da imam zapravo sve ovdje navedeno - solar, dvije baterije od 110Ah, sklopka...palim ga na 1+2 , jer znam da su mi baterije za izvaditi, tj. jedna je ima vec 4 godine u brodu, dok sam drugu zamijenio ima mozda godina i pol.
Uglavnom ga uspijem upaliti, malo pomogne start sprej, ali eto jucer sam ih iscjedio i nije mogao vise zavrtiti...izvadili smo obje iz broda, naravno da je starija prazna skroz, nema ni kapi u njoj
Eno ih obje u garazi pune se, nalili smo destiliranu vodu, pa vjerujem da ce biti jos OK. Jbg, znam da sam sam sebi kriv sto ih ne pazim redovito.
Brod je dalmatinka, na kurblu sam Torpeda jednom uspio upaliti u brodu i to dok je jos bio dovoljno ugrijan, nekih uru ipo iza voznje...na hladno, nisam ga nikad uspio upaliti, tko mi je kriv sto nisam malo vise isao u teretanu
A i onako u skucenom prostoru vrtiti, i jos kad si sam na brodu pa spustiti dekompresore...ne znam kako ljudi uspiju.
Svakako osim baterija budem izvadio i anlaser i dao ga srediti, vjerojatno je djelomicno i do njega i djelovanja soli od mora iz santina, iako vrti.
Tako da, ovaj booster/starter sam mislio uzeti za krajnju nuzdu, ako iz bilo kojeg razloga ostanem bez struje u baterijama negdje drugdje osim u lučici, da imam i tu opciju - pa da i kresne samo taj jedan put kad je bitno, dobro je.