Uvoz iz italije

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Uvoz iz italije

PostPostao/la josey » 24. 12. 2024. (08:29)

bio na balatonu jesam, vidio katamaran od 6m dovezen iz trsta nisam. ko normalan ima recimo bali 5.8 na balatonu? takve ideje padaju samo tebi na pamet.
A nisi napisao koliko kosta dovoz brodice od 9m a koliko kosta dovoz brodice od 5m i KOLIKO je od tog troska trosak OSIGURANJA!?

Primjer naveo iz Milana, evo iz Bergama, pun šleper robe košta 900 eura do Zagreba, a brodica koja komotno strane na šleper je 1800 do 2000€

a i sigurno i istu prikolicu koriste jelda?
ukrcaju brodicu viljuskarem u kamion, a prije toga brodicu izrezu na komade i sloze na paletu a kasnije je tu iskasiraju i malo poljepe drvofixom jelda?
a i cjena osiguranja transporta je ista? majku ti isusovu jel moguce?

dakle vozis kamion, vozis brodice, kao bavis se sa time, a cijena manipulativnih troskova je tebi ista?
i nakrcat šleper sa europaletama ili ukrcat brodicu i osigurat je španerima je isto?
ma s kim ja uopce ulazim u diskusiju, boze pogodi me ciglom i molim te budi precizan.

nego daj mi reci za kraj kako kamionom dovezes galeon 800fly u dubrovnik? i koliko to kosta?
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la Ivek Zagorec » 24. 12. 2024. (08:49)

Stobom više ne ulazim u rasprave, ti sad znaš sve.
Ja ti kažem jer smo vozili katamaran tamo a ti ga nisi vidio, i kaj sad? On je bio tamo 2mj i nazat za Švicarsku.
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Windy 22 HC Mercruiser 4.3 V6

PostPostao/la josey » 24. 12. 2024. (11:12)

neznan ja sve i ne stavljaj mi rici u usta koje nisan reka ni napisa.
ti se bavis tim poslom al se i dalje cudis sta je skuplje prevest brodicu na xx prikolici nego 33 europalete na yy prikolici.
tebi je sve to isto.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Ivek Zagorec » 24. 12. 2024. (11:22)

Ti opće ne kužiš o čemu sam pisao.
Mi vozimo brodove koje ti na slikama nećeš nikad vidjeti, a kamoli uživo.
Pišeš ko bi sa katamaranom na balaton.
Pa ljudi koji ga imaju i guštaju.
Ti živiš u nekom svome svijetu i zamišljaš stvari koje tebi pašu.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la porer » 24. 12. 2024. (12:16)

Ivek josey jest malo impulsivan ali vjeruj mi on plovi na brodovima koje ti ni na slikama nisi vidio a kamoli uživo. I prestani soliti pamet po forumu ljudima sa iskustvom a ti ga imaš (za sada) samo na gumenjaku ili na labudici.
Smanjite svi skupa malo doživljaj.

P.S. Moja Yamaha jutros upalila iz prve. Kao i svaki put. Oplovio sam đir po Medulinskom zalivu, ulovio kilo lignji i forum mi uopće nije pao na pamet. Jebiga očito ne znam guštati.
P.P.S. Moja Yamaha sinoć upalila iz prve. Kao i svaki put. Oplovio sam đir po Medulinskom zalivu, ulovio kilo lignji i forum mi uopće nije pao na pamet. Jebiga očito ne znam guštati.
P.P.P.S. Moja Yamaha jučer ujutro upalila iz prve. Kao i svaki put. Oplovio sam đir po Medulinskom zalivu, ulovio kilo lignji i forum mi uopće nije pao na pamet. Jebiga očito ne znam guštati.
P.P.P.P.S. Moja Yamaha preksinoć upalila iz prve. Kao i svaki put. Oplovio sam đir po Medulinskom zalivu, ulovio kilo lignji i forum mi uopće nije pao na pamet. Jebiga očito ne znam guštati.
P.P.P.P.P.S. Moja Yamaha prekjučer ujutro upalila iz prve. Kao i svaki put. Oplovio sam đir po Medulinskom zalivu, ulovio kilo lignji i forum mi uopće nije pao na pamet. Jebiga očito ne znam guštati.
.
.
.
.
.
.
.
.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Ivek Zagorec » 24. 12. 2024. (12:22)

Ako nekoga zanima kolko košta ovakav prijevoz slobodno se javi na pp.

slika

slika

slika
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la josey » 24. 12. 2024. (12:46)

porer je napisao/la:Ivek josey jest malo impulsivan ali vjeruj mi on plovi na brodovima koje ti ni na slikama nisi vidio a kamoli uživo. I prestani soliti pamet po forumu ljudima sa iskustvom a ti ga imaš (za sada) samo na gumenjaku ili na labudici.
Smanjite svi skupa malo doživljaj.

P.S. Moja Yamaha jutros upalila iz prve. Kao i svaki put. Oplovio sam đir po Medulinskom zalivu, ulovio kilo lignji i forum mi uopće nije pao na pamet. Jebiga očito ne znam guštati.
P.P.S. Moja Yamaha sinoć upalila iz prve. Kao i svaki put. Oplovio sam đir po Medulinskom zalivu, ulovio kilo lignji i forum mi uopće nije pao na pamet. Jebiga očito ne znam guštati.
P.P.P.S. Moja Yamaha jučer ujutro upalila iz prve. Kao i svaki put. Oplovio sam đir po Medulinskom zalivu, ulovio kilo lignji i forum mi uopće nije pao na pamet. Jebiga očito ne znam guštati.
P.P.P.P.S. Moja Yamaha preksinoć upalila iz prve. Kao i svaki put. Oplovio sam đir po Medulinskom zalivu, ulovio kilo lignji i forum mi uopće nije pao na pamet. Jebiga očito ne znam guštati.
P.P.P.P.P.S. Moja Yamaha prekjučer ujutro upalila iz prve. Kao i svaki put. Oplovio sam đir po Medulinskom zalivu, ulovio kilo lignji i forum mi uopće nije pao na pamet. Jebiga očito ne znam guštati.
.
.
.
.
.
.
.
.

tako i triba, i svaka ti cast, i ne ne zajebavam se!

bravo za tebe
jesi vidija kako san zna da je bali
:thumbup:

nego nisi mi odgovorija, ja san prekucer bija na moru, po ovom prekrasnom vrimenu, sa 2x 600ks, i bas san slika par kajića koji su lovili i to dobro mora je bilo.
disi ti bija? isprid kamina sa laptopom u krilu skuplja nauticko iskustvo i meni tipka da neznan nista?
jel ti triba slika? ako je stavin oces opet ignorirat ko inace?
i bas san slika par kajića koji su lovili i to dobro mora je bilo.

napravija si bombastican post kako vise nema uvoza iz italije, kad ono ni blizu istini.
A i ne kontan, sta reklamiras svoju firmu?
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Ivek Zagorec » 24. 12. 2024. (12:51)

Ne kužiš ti puno toga, jer ne želiš. Pišeš kako ti paše i dalje se hvališ samo.
Daj pogledaj o čemu ti pišeš Bože dragi. Živi i dalje u snovima. Pusti mene na miru.

Ne reklamiram ja nikoga nego sam reko da se neke stvari mjenjaju u prijevozu.
Koga briga di si ti i kaj radiš.
Nisi vrijedan spomena.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la josey » 24. 12. 2024. (13:00)

Ivek Zagorec je napisao/la:Ne kužiš ti puno toga, jer ne želiš. Pišeš kako ti paše i dalje se hvališ samo.
Daj pogledaj o čemu ti pišeš Bože dragi. Živi i dalje u snovima. Pusti mene na miru.

Ne reklamiram ja nikoga nego sam reko da se neke stvari mjenjaju u prijevozu.
Koga briga di si ti i kaj radiš.
Nisi vrijedan spomena.

istina
osim sta ti otkrivas toplu vodu, al riberer ti je sve napisao

riberer je napisao/la:
Ivek Zagorec je napisao/la:... Do neki dan si mogao sa jednom labudicom iz jedne firme a kamion iz druge, toga nema više...
Ako te nisu kontrolirali, je moglo, no zakon koji govori o tome postoji poodavno.

Ivek Zagorec je napisao/la: Opće poznato je da je Italija posebna

Prije par dana je uveden novi zakon (čeka se OK Senata) , ali ne za općenite stvari kao transport, radi se o "promilima", droga i sl. kontrole su pojačane.

Ivek Zagorec je napisao/la: Jako malo ima firmi iz Hr da radi vangabaritne prijevoze po Italiji.
Njihove dozvole i suglasnosti i osiguranja su jako skupa.

To nema veze sa zakonom, nego sa troškovima.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 24. 12. 2024. (13:06)

Imam novi Sansui radio, svira i MP3-ce kad gurneš stick. Odoh do barke montirati. I upaliti malo Yamahu nek radi u mjestu dok montiram. Šta ćeš kad ne znam šta su gušti...

slika
porer
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 24. 12. 2024. (13:12)

vise je ta brodica privezla liganja neg sta san ih ja u zivotu vidija :thumbup: :thumbup:
al, jamaha ti je u banani, i nemos se kurcit, i nisi je uvea iz italije!
prema tome sta provociras?
josey
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 24. 12. 2024. (13:18)

Izgleda da ću ja još metar lanca kupit...
porer
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 24. 12. 2024. (14:23)

metar i dvaset
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Zkinc » 02. 02. 2025. (19:13)

Pozdrav svima, novi sam na forumu a zanima me ova tema za uvoz plovila iz Italije. Puno je tu tog napisano ali nisam još našao sve odgovore pa molim za pomoć.
Našao sam neki Quicksilver 5.5m u Raveni u dobrom stanju i dogovaram se s vlasnikom o kupnji. Na ovom postu sam pročitao da treba prije razgovarati sa svojom kapetanijom prije kupnje, već sam to učinio 2 puta. Donio sam im certifikat plovila i certifikat od motora ali oni traže državni dokument o vlasništvu plovila koji ovaj čovjek u Raveni ne zna di da dobije, brod je star 19 godina i račun od kupnje ne postoji više, a nije ni prvi vlasnik. Kapetan mi je rekao neka zove Ministarstvo prometa u Italiji pa neka mu ga oni naprave. Drugi način je račun od neke firme u Italiji gdje se vidi broj plovila i motora. Prodavač ne želi izdavati nikakve fiktivne račune, i ja ga razumijem. Da li je netko imao slično iskustvo kupnje plovila od privatne osobe kad ne postoji registracija plovila a treba potvrda o vlasništvu. Hvala unaprijed.
Zkinc
New Entry

Tip plovila: Kvarner plastika

PostPostao/la riberer » 02. 02. 2025. (22:39)

Mislim da je potrebno napraviti certifikat za talijanska rekreacijska plovila kojim se potvrđuje vlasništvo nad plovilom (zamjenjuje javnobilježnički dokument o vlasništvu) i sadrži tehničke podatke plovila te podatke vlasnika.
To je dio koji bi trebao odraditi dosadašnji vlasnik.
Za našu kapetaniju bi mogli trebati još neki certifikati proizvođača plovila i motora, što bi isto tako mogla napraviti talijanska strana.
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.