Uvoz iz italije

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Uvoz iz italije

PostPostao/la Ivek Zagorec » 18. 12. 2024. (16:38)

gosmart je napisao/la:Naši, Slovenci ili Talijani?

Moram priznat da mi malo zvuči kao patka. Po tome komercijalni prijevoznici više ne mogu radit. :)

Talijani.
Nema više da si sam voziš ako prikolica i auto ne glase na tebe.
I mora bit tahograf obavezno, jer sad ekipa vukla sa x5, kombijima i takvima.
Nema više oprosta kod Talijana, odma si u žici.
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Windy 22 HC Mercruiser 4.3 V6

PostPostao/la peroLA » 19. 12. 2024. (09:59)

pred par godina susjed prodavao motor-motocikl neki sređen i došo talijan iz nekog sela po njega, s prikolicom neregsriranom prešo granicu i kad se vaćao naši tek skužili da nema niti osobne dokumente kod sebe... b+e se zna tako je i kod nas, tahograf nisam znao... ja se recimo slažem za taj zakon, jer kad se već cigani neka se bar prevoz plati... sad bi se posuđivala prikolica još...
od tih loleka i boleka sa posuđenim prikolicama nemože ništa dobro završit niti lokalno a kamoli u drugim državama
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la riberer » 23. 12. 2024. (10:11)

Ivek Zagorec je napisao/la:Samo da velim da ako neko vozi brod iz Italije u Hrvatsku sa prikolicom mora biti vlasnik prikolice, znači ne smije biti posuđena prikolica, to je za male brodice koje su vuku B kategorijom.
A kad se vuče teži brod i koji podliježe B+E u autu obavezno mora biti vlasnik i mora imat tahograf, taman da se vuće sa, berlingom, partnerom, i takvim malim kedijima, obavezno tahograf jer su kazne ogomne, rigorozne ali još i pljenidba svega skupa.
Znači nema više kombi od kuma a prikolica od šogora ili prijatelja.

Ivek, čini mi se da si ovdje pomiješao dosta toga, imaš li pri ruci neki zakon koji to pobliže opisuje (već kad se baviš tim stvarima)?

gosmart je napisao/la:Naši, Slovenci ili Talijani?

Moram priznat da mi malo zvuči kao patka. Po tome komercijalni prijevoznici više ne mogu radit. :)

Ni naši ni Slovenci ni Talijani, a ni ostali, zakon je na nivou Europe, pa vrijedi za sve (zemlje) jednako, razlike su u primjeni članaka zakona...
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Ivek Zagorec » 23. 12. 2024. (10:58)

Neman zakon ja, ali pošto radim u firmi di imamo 370 kamiona za prijevoz brodova, tj vangabarita. Specijalni transport znam kako mi pričali vozači prije par dana.
Talijani te odma gledaju ko nekoga da si utajio porez.
Do neki dan si mogao sa jednom labudicom iz jedne firme a kamion iz druge, toga nema više.
Isto je sa ovim koje sam napisao. Jer puno ljudi ne voze više sami nego se javljaju prijevoznicima za prijevoz.
Opće poznato je da je Italija posebna, jako malo ima firmi iz Hr da radi vangabaritne prijevoze po Italiji.
Njihove dozvole i suglasnosti i osiguranja su jako skupa.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la peroLA » 23. 12. 2024. (11:00)

kod auta je bilo specifično zoll tablice što si mogao iz njemačke il slovenije voziti, a iz italije obavezno na vučnu
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 23. 12. 2024. (13:21)

riberer istina je ovo što Ivek kaže a i perola. Pa ti živiš tamo, čudi me da ne znaš za to.
Automobil mora na vučnu a motocikl ako kupiš mora se kroz Italiju transportirati u zatvorenom kombiju. Talijanska pravila jbg... Za Njemačku to ne vrijedi, kupiš i za jedno i drugo coll tablice i vozi.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la riberer » 23. 12. 2024. (13:50)

porer, istina, zato i pitam. :roll:
Pravila su ista za cijelu Evropu, možda je primjena drugačija (tipa "gledam kroz prste" ), ali zakon je isti.
Ivek, čini mi se, govori o firmi koja se bavi transportom plovila (i/ili drugog) i za to su pravila jasna, ali govoriti o prijevozu/uvozu za osobne potrebe je druga stvar...
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
riberer
Moderator

PostPostao/la riberer » 23. 12. 2024. (14:02)

Ivek Zagorec je napisao/la:... Do neki dan si mogao sa jednom labudicom iz jedne firme a kamion iz druge, toga nema više...
Ako te nisu kontrolirali, je moglo, no zakon koji govori o tome postoji poodavno.

Ivek Zagorec je napisao/la: Opće poznato je da je Italija posebna

Prije par dana je uveden novi zakon (čeka se OK Senata) , ali ne za općenite stvari kao transport, radi se o "promilima", droga i sl. kontrole su pojačane.

Ivek Zagorec je napisao/la: Jako malo ima firmi iz Hr da radi vangabaritne prijevoze po Italiji.
Njihove dozvole i suglasnosti i osiguranja su jako skupa.

To nema veze sa zakonom, nego sa troškovima.
riberer
Moderator

PostPostao/la Ivek Zagorec » 23. 12. 2024. (15:26)

riberer je napisao/la:porer, istina, zato i pitam. :roll:
Pravila su ista za cijelu Evropu, možda je primjena drugačija (tipa "gledam kroz prste" ), ali zakon je isti.
Ivek, čini mi se, govori o firmi koja se bavi transportom plovila (i/ili drugog) i za to su pravila jasna, ali govoriti o prijevozu/uvozu za osobne potrebe je druga stvar...

Hm, npr ja sam kupio brod u Italiji.
I imam doma kombi koji glasi na moje ime, ali nemam prikolicu, a želim si sam dopeljati brod doma. Prijatelj Štefek ima prikolicu, on mi ju posudi i ja idem po brod, natovarim brod i vozim ga doma. Primi me policija i ja platim kaznu i u prekršaju sam.
Kaje onda to? Platio sam kaznu jer prikolica nije na moje ime ko auto.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la peroLA » 23. 12. 2024. (15:57)

ideš ju iznajmit u bauhaus pa je tvoja po ugovoru/punomoći
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 23. 12. 2024. (15:58)

Riberer kupio sam 2020. u Italiji motocikl a isto tako u Njemačkoj automobil 2017. Oba vozila za osobne potrebe. Pričam iz iskustva. Automobil sam iz Njemačke dovezao sa coll tablicama a motocikl sam iz Italije morao voziti u kombiju.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la gosmart » 23. 12. 2024. (16:22)

peroLA je napisao/la:ideš ju iznajmit u bauhaus pa je tvoja po ugovoru/punomoći

Ili unajmiš poluprikolicu od neke firme i zakopčaš ju za šleper od svoje firme ....

Meni cijela ta priča nema nikako smisla. Ionako je 80% tih prijevnoznih vozila pod nekim leasing-om. To znači da bi samo leasing to smio vozit. Nema rezona.

Ono što ja mislim da bi mogla bit zabava je "vangabaritni" a to većina plovila je (preko 2,55 širine).
Za to je Italija i prije bila noćna mora jer svako selo izdaje dozvolu za provoz kroz njihov dio.
gosmart
Member

Tip plovila: MF 655

PostPostao/la Ivek Zagorec » 23. 12. 2024. (16:27)

Ma samo primjer govorim, hoću reći da nema vožnje po Italiji ako nisi vlasnik prikolice i auta u prometnoj.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la riberer » 23. 12. 2024. (16:38)

porer je napisao/la:Riberer kupio sam 2020. u Italiji motocikl a isto tako u Njemačkoj automobil 2017. Oba vozila za osobne potrebe. Pričam iz iskustva. Automobil sam iz Njemačke dovezao sa coll tablicama a motocikl sam iz Italije morao voziti u kombiju.

Točno, u Italiji se može dobiti privremena tablica za potrebe samo unutar Italije... i nije baš jednostavno. Njemačkih privremenih tablica smo vidjeli puno. Ne vjerujem da ni sa našim privremenim tablicama možeš izaći iz Hrvatske...
riberer
Moderator

PostPostao/la Ivek Zagorec » 23. 12. 2024. (16:40)

Kod nas su zelene tablice RH za izvoz.
Ivek Zagorec
Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.