Maestral 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Maestral 700

PostPostao/la josey » 26. 11. 2024. (18:56)

jao bratko….
kako nas lupi uvjek tjera vodu na svoj mlin.
kad je ljeto onda su nasi organi reda na moru idioti i kreteni koji ne rade svoj posao i koji nedovoljno kaznjavaju strance sa kupljenim “papirima”.
a sad smo mi drzava sa puno papira, u drugim drzavama ni ne trebaju dozvole za voditelja brodice, samo kupis i vozis.
zamisli tek tada rusvaja na moru !

aj odluci jel nam treba kakva takva kontrola krša koja pluta ili ne?

nemojte razmisljat unutar kutije.
jel struktura brodice stare 40god ista kao nove?
mozda i je od nekog tko tu istu brodicu odrzava kako spada.
sta sa onih 90% koji ne odrzavaju?

sta je sa onima koji umjesto motora od 20ks hoce motor od 200ks?
nitko ti nije rekao da ne moze, moze, platis i dobijes potpis onda od osobe koja je za to ovlastena i ako se desi neko sr@**e ta osoba je odgovorna.

ili ste vi svi napravili kuce bez projekata i dozvola?
promjenili motore u autima stavili 5x jace i niko vas nista nije pitao? naravno da vas je pitao, morali ste na atest.

ma sta se ja uopce zivciram :(
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la lupis » 26. 11. 2024. (19:30)

josey je napisao/la:jao bratko….
kako nas lupi uvjek tjera vodu na svoj mlin.
kad je ljeto onda su nasi organi reda na moru idioti i kreteni koji ne rade svoj posao i koji nedovoljno kaznjavaju strance sa kupljenim “papirima”.
a sad smo mi drzava sa puno papira, u drugim drzavama ni ne trebaju dozvole za voditelja brodice, samo kupis i vozis.
zamisli tek tada rusvaja na moru !

aj odluci jel nam treba kakva takva kontrola krša koja pluta ili ne?

nemojte razmisljat unutar kutije.
jel struktura brodice stare 40god ista kao nove?
mozda i je od nekog tko tu istu brodicu odrzava kako spada.
sta sa onih 90% koji ne odrzavaju?

sta je sa onima koji umjesto motora od 20ks hoce motor od 200ks?
nitko ti nije rekao da ne moze, moze, platis i dobijes potpis onda od osobe koja je za to ovlastena i ako se desi neko sr@**e ta osoba je odgovorna.

ili ste vi svi napravili kuce bez projekata i dozvola?
promjenili motore u autima stavili 5x jace i niko vas nista nije pitao? naravno da vas je pitao, morali ste na atest.

ma sta se ja uopce zivciram :(

Ajde ne uvlači me u nešto što nisam rekao ili napisao.
To što ne razumiš što sam napisao,nije me briga neću gubit vrime na objašnjavanje.

Al pozdravljam ovaj tvoj text ,sad je puno jasnije.
Baj!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la josey » 26. 11. 2024. (21:21)

nisi?
a danas je bilo ovako na moru?
udesi 2023?

i sad me tjeras da potrosim 2h trazeci tvoje postove, i kad te ode citiram povuces se ko picka sto si u ostalom ucinio par puta kad ti je porer napisao ljepi tekst.

u pravu si :thumbup:
Zivija ti meni Lupi 100god.
ma i 110
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Marin Bralic » 26. 11. 2024. (21:52)

Da se i ja nadovezem… imam kadicu, kupio novu od hr proizvodjaca, sa svim onim deklaracijama, papirima, max snaga 30 ks pise na tim papirima i na naljepnici na samoj kadici… Ja i kupio tohatsu 30, registrirao, sve 5.
Nakon 15 godina odlucio promijeniti motor, odlucio se za yamahu 25. I na kapetaniji me, prilikom registracije te nove yamahe 25, pita gospodja da li znam da ako cu se nekad u buducnosti odluciti na njega staviti opet motor od 30ks, da to nece ici…
Nisam komplicirao, posto sam znao da vrlo vjerojatno vise u ovom zivotu necu mijenjati motor na tom camcu… Ali, realno, imam camcic kojem na papirima pise da je max 30 ks, na naljepnici na njemu isto pise da je max 30 ks, i trece, vec je na njemu bio registriran motor od 30 ks. I sve te podatke jedna te ista kapetanija ima, ali eto, oni nece vise dati na njega 30 ks…
Marin Bralic
New Entry

Tip plovila: Bravo 400gt + Yamaha 25

PostPostao/la lupis » 27. 11. 2024. (06:25)

josey je napisao/la:nisi?
a danas je bilo ovako na moru?
udesi 2023?

i sad me tjeras da potrosim 2h trazeci tvoje postove, i kad te ode citiram povuces se ko picka sto si u ostalom ucinio par puta kad ti je porer napisao ljepi tekst.

u pravu si :thumbup:
Zivija ti meni Lupi 100god.
ma i 110

Sad ti je lakše :lol:

I koga sam nazao idiotom i kretenom , konkretno gdje?

Dok čekaš na vezu da se baterija napuni,,nađi to i lipo i citiraj ovdi.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la josey » 27. 11. 2024. (06:54)

a nisi napisao to, netreba nesto ni napisat, al se da shvatit i iscitat izmedju redova impliciranje, a i onaj dio da navlace kozicu i da ne rade nista jer eto stranici sa kupljenim dozvolama glisiraju na manje od 300m od kraja, da sustav ne fumkcjonira, uglavnom ti bi to puno bolje.

Baterije su napunjene, sva plovila imaju velike battery bankove sa jakim punjacima i pale kad im pokazes kljuc, tako da nemam sta cekat.
Hvala na brizi. Ako hoces snimim ti video kako su baterije pune i kojom snagom se pune?
josey
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 27. 11. 2024. (09:07)

Marin Bralic je napisao/la:Da se i ja nadovezem… imam kadicu, kupio novu od hr proizvodjaca, sa svim onim deklaracijama, papirima, max snaga 30 ks pise na tim papirima i na naljepnici na samoj kadici… Ja i kupio tohatsu 30, registrirao, sve 5.
Nakon 15 godina odlucio promijeniti motor, odlucio se za yamahu 25. I na kapetaniji me, prilikom registracije te nove yamahe 25, pita gospodja da li znam da ako cu se nekad u buducnosti odluciti na njega staviti opet motor od 30ks, da to nece ici…
Nisam komplicirao, posto sam znao da vrlo vjerojatno vise u ovom zivotu necu mijenjati motor na tom camcu… Ali, realno, imam camcic kojem na papirima pise da je max 30 ks, na naljepnici na njemu isto pise da je max 30 ks, i trece, vec je na njemu bio registriran motor od 30 ks. I sve te podatke jedna te ista kapetanija ima, ali eto, oni nece vise dati na njega 30 ks…

e to mene tjera na prekucavanje brojeva prekršaje zamjenu pločica i vožnju bez dokumenta.... ali nadam se da je ipak ova gospa pogrešila
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 27. 11. 2024. (19:36)

peroLA je napisao/la:vrag mi nije dao mira pa sam malo guglao i listao, jedino šta sam našao su ovdje stari postovi gdhe M710 Seaperl kaže da ima sve šta treba, a spominje se da se nekad moglo 15% jače... bez certifikata, pokušaj doć do SEaperla za više info... recimo za Adria590 našao sam online, za maestrala nemogu

... je , prije par godina kontaktira me jedan forumas iz splita ... nisu mu tili registrirat motor jaci od upisanog ... a kako je moj Legendarni zadnji koji je izasa iz Grebena Vela Luka prosa je ateste koji mu dopustaju jaci motor ... max snaga motora 50 kw ... posla san mu dokumentaciju i proslo je na kapetaniji (bar mi je tako reka) :D
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 27. 11. 2024. (19:37)

... to je bilo u peti misec 2020 !
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

Prethodna

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: genije i 6 gostiju.