Postao/la lupis » 25. 07. 2024. (17:52)
Viruj mi i meni je draže da su prazni,nego da rade za dobavljače,varaju državu i drže radnike bez slobodnih dana za 1000 eura na misec.
Kažu da je teško do radne snage.
Nije.
Teško je do bedaka,mada zvuči nelogično.
Kažu da smo skupi.
Nismo.
Bar ne skuplji u finalnom proizvodu .Jesmo u nabavi.
Broj noćenja i broj turista nije isto.
Turist je netko tko plaća smještaj,pa i onaj najjeftiniji i najlošiji.Skidam im kapu,jer su odabrali Hrvatsku, a mogli su bilo gdje.Ništa ih ne veže za nas.
Noćenje je pak kad netko u svojoj nekretnini spava 30 ili 90 noći,iz nje izlazi samo provjerit jel mu komunalni maknuo šugaman ostavljen preko noći,i svako jutro u litlu kupuje argus,lubenicu i okuse zavičaja koje je napustio prije 50 godina.
Usluga se plaća.To stranci jako dobro znaju.
Mi smo još uvik u komunizmu mentalno,i nećemo izać meni se čini nikad iz njega.I đelozi smo jako.Plus,zakone donosi većina,a ta većina neće protiv sebe.
Tako da....polako ali sigurno turizam ide prema dole...sve strategije su mrtvo slovo i bajke.
Noćenja sve više,kvalitete sve manje.
Tko je u turizmu,zna da smo 1000 svjetlosnih godina od onih gostiju koji su silom neprilika zabrane letenja zbog korone 2021 bili u Hrvatskoj.Tih ljudi rekao bi nema danas tu.Nismo im mi skupi,nego ne nudimi taj nivo koji oni traže.
Ti gosti su 2021 iz modernih apartmana izlazili ujutro van na doručak,a kamo li da su dinstali kapulu ili sat vremena dnevno provodili u butigi .
I jbg,vidili su i bilo im je dosta...,sad opet lipo prelete priko nas sa 5 kila prtljage(ne krumpira) i kreditnom karticom,i idu di će dobit puno više za malo više.
I da ne bude zabune,uz nabrojano,za to smatram krive starosjedioce koji su poprodavali zemlju jer je tako najlakše i najbrže do keša.Zato i nema tko radit osim dice,kupili ljudi aute i brodove ,sagradili apartmane od te love,rade od 8.15 satido 13,vikendi i praznici slobodno,godišnji u kolovozu, i boli ih ona stvar...
Jedino im je makjato od 2 eur skup..,jer štede za skijanje i makijato od 3.50
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.