Od kade motornjak (the next episode)

Drveni brodovi, ponos i povijest naše brodogradnje

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od kade motornjak (the next episode)

PostPostao/la žbirac » 16. 09. 2010. (07:28)

MOP, vidin da imaš (naglašavam) OGROMNU želju za napravit neki brod (ili možda plutajuću kamp kućicu), zašto jednostavno ne prekopaš po guglu neki brod koji ti se sviđa, koji je komodan (šta je tebi bitno) i provaš doć do nacrta, uzmeš skripte iz brodogradnje, proučiš ih i uz nečiju (ne stalnu) stručnu nadzočnost lagano u svojoj radioni počmeš radit pravi brod, ovo šta misliš radit jednostavno nije za more, neću reć da nebi plutalo na nekom jezeru, izludit češ sebe i sve oko sebe i upitno je oče li ti registar brodova dat zeleno svitlo...
toliko od mene, puno pozdrava :wave:
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la mali od palube » 16. 09. 2010. (08:18)

Ma samogradnja se ne isplati, osim za dušu. To smo već ustanovili na ovome forumu. Prije no što sam naletio i kupio ovaj brod razmišljao sam da kupim drvenu barku veličine 7-8 m i dovezem u radionicu. Iznutra bih privremeno otpadnim materijalom fixirao sva rebra, kobilicu, statve, rebrenice... kompletan kostur. Okrenuo bih potom trup naopako i staru oplatu zamijenio onim west sistemom ili letvičasto. To bi bilo daleko jeftinije i jednostavnije, nego graditi baš od nule.
Brod ću pokušati prodati zato jer sam u banani. A ova laička lamentiranja... trenutno ništa od toga. Možda dođu bolja vremena... Do tada samo maštam.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la Ivek Zagorec » 12. 06. 2024. (21:33)

Zanimljiva tema :wave:
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Wiking komet 350 Tohatsu 20mfs

Prethodna

Natrag na Drveni brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.