meni je sasvim dobro ovako, s obizorm da sam još pod utjecajem dokovoanja 2024, i da mogu knjigu napisat ...
-Marina Meduljin nikad više, nemaju 3dana gratis radi vađenja i spuštanja kao aci... kasnili s vađenjem a došao dan prije da budem na vrijeme, svaka čast LU Medulin jer su me pustili gratis..dizalica sajle dira, ali dosta su bili pažljivi, perači su prali susjeda tako da je nosilo njegovu travu po mom kookpitu, katastrofa, radi toga su mi uzeli 5 sati
-plan zamjena bukole, išlo ko na youtubu, napravio sam sam izvlakač za toršak od 3eura za vide, ostalo dobio.. i kolega došao i zamjenio bukolu bez skidanja osovine, i dalo se i kamenac očistit... moja osovnina ne ide van bez pomicanja motora ili kopče.. stavio plastilnu Elice Radice..
-plan zamjene ispusta i ventila, nije išlo ko na yotubeu, dan i pol smo radili, planirao 6komada, na kraju zamjenio 8.. išao sam na mesing da bude sve kako je bilo u što sam siguran i radi ograničenja vremena, inače bi trebalo plastične truehule, koristio sam siku 291i, sve je išlo po planu... za navoj Loctite 577, iznenadilo me što ono što izađe ne suši... ali tako treba, u marini su rekli da taj posao samo ruke dođe 1800 eura, i bez obzira na to da bi mi malo tko to radio... zamislili smo sa diskom skidat višak od zvana, ali išli smo na zarezivanje pa izbijanje komadića.., debele tvrde gume, zagrijat u toploj vodi pa se da radit... sve to smo učili na teži način
-antifoling je išo SeaJet 033 Sogun plavi od wasija, Boero Admiral se pokazao dobar za dvije godine.. sad ćemo vidjet ovaj...
-oni brutalni šokovi i pritisak zavšri prije dizalice rezultirali su da smo jednu bragu ostavili olabavljenu, i kad smo spustili u more i radili test, naravno još na dizalici, puštalo je, a na bragu slijeva na ventil pa izgleda kao da ventil pušta..katastofalnih 5min, skoro sam opet vadio...
-i na vezu ponovno nekako kako je valjalo jugo izlilo mi na tuš, jer sam ga rastavio radi farbanja, a izlilo baš na ispust novi... i opet min5 mozganja...
-nadam se da je sad ok, ne da neću kiwije stavljat, nego niti suđe prat dok se neoporavim
Hvala Josey na savjetima
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj