lupis je napisao/la:Ma nema ga...osim što legalno izvaljate sve što plovi oko vas....,i dalje....
Odgovori,gdje piše da je kupanje zabranjeno?
Some,jel Jaro ima biblioteku na svom brodu,i postoji li zakon koliko dugo se ne može praviti blesav,odnosno,koliko dugo mora držati NN nakon objave,i koliko ga košta pretplata na njia,jer navodno nemorreš produžit registraciju plovila bez predočenja dokaza o pretplati na NN,iii Peljara na čijim koricama piše broj tvog odvjetnika.
dakle ja sa n11.5 izubijan sve,
a krmeni val na 9.5-10 cvorova brzine mi je duplo veci (bez pretjerivanja, duplo) nego na 11.5 cvorova (sto bi ti kao jedan vrsni nauticar trebao znati)
dakle vozim minimalnom brzinom (u granici tolerancije) a da bi pri tome što manje "izvaljivao" ostale, kojih zamisli u tom trenutku nije bilo u kanalu.
ajmo dalje,
to izvaljivanje o kojem pricas, nije sprecavalo 60 godina jadroliniju i njihove brodove (valjevo, ohrid, ozalj) da voze 11-12 cvorova u deplasmanu i rade valove od 1.5m i izubijaju sve manje od 25m duzine. Dakle nisi bio, neznas a sudis - sto je vec uobicajno od tebe.
A sto se tice mikijevog almanaha, i "di pise da je zabranjeno kupanje", ne budi ljen odem jutros do francuza i lagano prelistam kanal sv. Ante, iii.... uopce nigdje ne pise ni ogranicenje brzine, a kamoli ronjenja kupanja ili preplivavanja kanala, a usput sam nasao 5 gresaka sa dubinom i orjentacijom, ALI autor je jasno na pocetku napisao da se ne treba sljepo drzati onoga sto pise, da je on pokusao sto tocnije preociti stvarno stanje u knjigu ali da su greske moguce, a vi se mikijevog almanaha drzite ko svetog pisma.
Dakle za sve clanove a i one koji to nisu (a citaju forum), ti, svoje pretpostavke i subjektivno vidjenje stvari ostavi za sebe, a mene i mojih 40godina na moru i voznje kroz isti taj kanal sa neznam ni ja koliko brodica i brodova, ostavi za mene.
Jer, ja cu i dalje po svom, ali u skladu sa zakonom i sigurnosti ostalih sudionika pomorskog prometa oko mene.