Danas je bilo ovako na moru:

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Danas je bilo ovako na moru:

PostPostao/la josey » 13. 03. 2024. (23:04)

ne pise ali je pisalo, dozvoljena brzina je 10kn
brzina na fotografiji je oko 11.5 sto je donekle u toleranciji, pogotovo u zimskom
periodu kad kroz taj kanal prodje pruga 5x dnevno i 3 brodice. A ista ta pruga vozi oko 11.5-12 cvorova.
nisi lokalac i neznas obicaje ali uredno napadas.

koja je tvoja poanta?
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la MaxPlanck » 13. 03. 2024. (23:30)

josey je napisao/la:ne pise ali je pisalo, dozvoljena brzina je 10kn
brzina na fotografiji je oko 11.5 sto je donekle u toleranciji, pogotovo u zimskom
periodu kad kroz taj kanal prodje pruga 5x dnevno i 3 brodice. A ista ta pruga vozi oko 11.5-12 cvorova.
nisi lokalac i neznas obicaje ali uredno napadas.

koja je tvoja poanta?

Ako je tako onda povlačim rečeno, i ta razlika je zanemariva. Ali postaje toliko nenormalno opasno biti u moru čak i usred zime da je to nemoguće. I svake godine se piše o tome, a opet se isti problem nastavlja.... eto, mozda je naletio taman izuzetak

P.S. pretpostavljam da je riječ o kanalu Sv.Ante, dopuštena brzina je 6čv.
https://peljar.cvs.hr/show_place_info.php?id=1521&type=
MaxPlanck
New Entry

PostPostao/la josey » 14. 03. 2024. (00:06)

da, kanal sv ante
voznja kroz kanal sv ante 10cvorova (tu ljeti vozim ispod 8 jer redikuli od stranaca znaju preplivavat kanal)
voznja kroz kanal od usca rjeke krke do kanala sv ante 6cv (tu ljeti vozim ispod 6) to je dio na koji si se referirao po peljaru, to je u biti luka sibenik.
ulaz u uvalu sv petar i u vrnazu 2cv, manje vise niko ne vozi 2cv jer je prakticki nemoguce osim ako stalno ne ukopcavas iskopcavas kopcu.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 14. 03. 2024. (15:13)

Glavno da treba imat izgovor za svaku situaciju..
Ako je tu zabranjeno ronjenje,još bi shvatio da netko plovi s 10 kt,i da uživa dok pretiče sporije sa tomosima i torpedima ,izvalja njih i sve druge,a i da izazove cunami ,zbog 3 čvora i dolaska na cilj 5 minuti prije nekog s Dalmatinkom i torpedom od 9 ks.
Ali ako nije zabranjeno ronjenje....e onda...ccccc,bez obzira na ograničenje brzine..

Ovo razmišljanje "nema tu nikog sad"....,to je najjače.

Prije 3 tjedna lovim lignje u vali u pripizdini.
Kreten(2 komada)doleti uz kraj sa Bostonom,doslovce 15m uz kraj...preko punte na par metara(zna dno,a pretpostavlja da nema nikog u moru) i uđe u valu,stane 15 m od mene ,skoči u more i ganja mrkačiće..
Nema na moru nikog za vidjet doslovce 3 milje u polukrug,osim jedne koće daleko...taj idiot zaroni meni pod barku,a uz to "misli" da je jedini koji bez bove roni u veljači i glisira uz istočnu obalu najvećeg otoka miljama,na 10-20 m od kraja,a bavi se ronjenjem bez bove...

Razumim i da ovakva plovila,PDP,su tu u svom elementu,daju svoj max,i nitko ih nemore preteć zbog ograničenja,ali baš me zanima ,da ih pretekne netko sa 12 kt...bi li spominjali toleranciju i teoriju relativnosti..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la josey » 14. 03. 2024. (15:58)

kao i uvjek nas clan je najpametniji
zabranjeno je sidrenje, kupanje a u to spada valjda i ronjenje. osim u uvalama.
i btw, u peljaru krivo pise, imate NN pa procitajte.

a meni su nadrazi oni sta stoje na minkoti na plovnom putu i lignjaju. jao kako ih volim. jel i njima treba bit obziran?
josey
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 14. 03. 2024. (16:51)

Gdje piše da je zabranjeno sidrenje i kupanje ?
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la som » 14. 03. 2024. (19:21)

Pise da je zabranjeno sidrenje u kanalu, za kupanje nista, piše i da je maximalna brzina 10 čvorova ali piše i da brod nesmi raditi valove da ometaju druge u plovidbi a bome i u cilom kanalu je zabranjeno glisiranje jer nema dosta širine mislim da nema vise od 200 i koji metar.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la lupis » 14. 03. 2024. (19:33)

Nisam mislio na područje gdje se ne smije kupati i sidriti,nego na "štampu"?
Jel to Peljar koji sam obavezan imati,jel to Mikijev almanah ,Dnevni avaz ,Alan Ford,Narodne novine ili nešto drugo što nisam obavezan ni imati,ni čitati ,a nije ni neka priča koju preci prenose s koljena na koljeno pa da znam što piše ispravno što ne???

Dobro,ovdje na slikama vala gotovo i nema..

više od metra
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 14. 03. 2024. (21:14)

... ode , di je prosla Furia je dubina 40 metara i kurenat cca 4 milje .. tu se niko ne kupa , ne roni ili , ne daj Boze usidri ... josey vozi 11 - 12 milja sta je u redu ...
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 14. 03. 2024. (21:17)

... sa druge strane kanala je druga prica ... tamo se kupaju , rone, sidre , ljubuju , drogiraju , plesu itd itd :D
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

PostPostao/la som » 14. 03. 2024. (21:26)

Situacija I.:
01.08. prolazi šeik na 150 metarskoj jahti kanalom put Skradina i vozi 6 cvorova, dođe mu Kapetanija i opali mu globu jer usporava promet. Buni se i pokazuje sluzbeni peljar a kapetanija njemu pokazuje Narodne novine.

Situacija II.:
Vozi jaro 10 cvorova kroz kanal svoj gliser 3.7 m. i zaustavi ga Kapetanija i opali mu globu a on njima pokazuje Narodne novine. Ovi njemu izvade Peljar.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la josey » 14. 03. 2024. (21:44)

i dodje do prokljana i stisne ga 45 cvorova i kapetanija / policija mu mahne a i on njima.
a u peljaru i dalje pise 6 od ulaza u kanal do kraja plovnog puta ( skradin )
kao sto rekoh lokalci znaju ipak malo bolje od nadobudnih forumasa koji dojam stjecu preko slike i mikijevog almanaha.
napisao sam vam koje je ogranicenje, sea pearl vam je napisao dubinu i brzinu korenta, i? dije problem?
josey
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 15. 03. 2024. (05:00)

Ma nema ga...osim što legalno izvaljate sve što plovi oko vas....,i dalje....

Odgovori,gdje piše da je kupanje zabranjeno?

Some,jel Jaro ima biblioteku na svom brodu,i postoji li zakon koliko dugo se ne može praviti blesav,odnosno,koliko dugo mora držati NN nakon objave,i koliko ga košta pretplata na njia,jer navodno nemorreš produžit registraciju plovila bez predočenja dokaza o pretplati na NN,iii Peljara na čijim koricama piše broj tvog odvjetnika.
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 15. 03. 2024. (07:19)

... je , sa jedanaest milja sve izvalja a sa deset nikoga :D ... bavite se teorijom i zakonima kojih se niko ne drzi doslovno ... relax i saljite slike sa mora :mrgreen:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 15. 03. 2024. (08:24)

lupis je napisao/la:Ma nema ga...osim što legalno izvaljate sve što plovi oko vas....,i dalje....

Odgovori,gdje piše da je kupanje zabranjeno?

Some,jel Jaro ima biblioteku na svom brodu,i postoji li zakon koliko dugo se ne može praviti blesav,odnosno,koliko dugo mora držati NN nakon objave,i koliko ga košta pretplata na njia,jer navodno nemorreš produžit registraciju plovila bez predočenja dokaza o pretplati na NN,iii Peljara na čijim koricama piše broj tvog odvjetnika.

dakle ja sa n11.5 izubijan sve,
a krmeni val na 9.5-10 cvorova brzine mi je duplo veci (bez pretjerivanja, duplo) nego na 11.5 cvorova (sto bi ti kao jedan vrsni nauticar trebao znati)
dakle vozim minimalnom brzinom (u granici tolerancije) a da bi pri tome što manje "izvaljivao" ostale, kojih zamisli u tom trenutku nije bilo u kanalu.

ajmo dalje,
to izvaljivanje o kojem pricas, nije sprecavalo 60 godina jadroliniju i njihove brodove (valjevo, ohrid, ozalj) da voze 11-12 cvorova u deplasmanu i rade valove od 1.5m i izubijaju sve manje od 25m duzine. Dakle nisi bio, neznas a sudis - sto je vec uobicajno od tebe.

A sto se tice mikijevog almanaha, i "di pise da je zabranjeno kupanje", ne budi ljen odem jutros do francuza i lagano prelistam kanal sv. Ante, iii.... uopce nigdje ne pise ni ogranicenje brzine, a kamoli ronjenja kupanja ili preplivavanja kanala, a usput sam nasao 5 gresaka sa dubinom i orjentacijom, ALI autor je jasno na pocetku napisao da se ne treba sljepo drzati onoga sto pise, da je on pokusao sto tocnije preociti stvarno stanje u knjigu ali da su greske moguce, a vi se mikijevog almanaha drzite ko svetog pisma.

Dakle za sve clanove a i one koji to nisu (a citaju forum), ti, svoje pretpostavke i subjektivno vidjenje stvari ostavi za sebe, a mene i mojih 40godina na moru i voznje kroz isti taj kanal sa neznam ni ja koliko brodica i brodova, ostavi za mene.
Jer, ja cu i dalje po svom, ali u skladu sa zakonom i sigurnosti ostalih sudionika pomorskog prometa oko mene.
josey
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.