Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
cuvitar je napisao/la:Pozdrav svima!
porer, sve pohvale na volji i trudu za obnovu, svaka cast!
ja svoju pasaru izvadio vani prosli tjedan, pobrusio sto se pobrusit trebalo, i sad me ceka pituravanje pa nastavak radova.
Uskoro cu stavit koju sliku, da vidite o cemu se radi. al da sam pacijent - jesam.
Bila je malo pod morem ( velika kisa + rasusena krma od nevozenja = tiltanik ), pa je brzo izvadjena (< 24 sata), motor je na remontu, ali i brod je zavrsija na suho isti dan. doduse, nije drvu nista naskodilo, ali... vrime ga je bilo i uredit malo.
koliko vidim, svi su u potrazi za onim starim olovnim minijem, ali nema sanse ga igdi nac. ja sam sve okrenuo naopako, ali bezuspjesno... tako da cu ostat pri uljanim temeljnim, onaj neki "Mornar", zamisano sa lanenim uljem, par ruku, pa dalje... inace, vec sam je dobro nasupa sa lanenim uljem, pa onda sa mjesavinom lanenog ulja i firnisa. bit ce valjda ok. ono kad se pobrusi do drva, i nacapa s ovim, skoro da je coviku zal pituravat sve, najradije bi je cilu verniza. a madiri su borovina i aris. divota.
Nego... jel ima neko ideju di bi se u Splitu (ili blizoj okolici) moglo nabavit kanave (stupe, kudelje ili kako je vec ko zove) za kalafatavanje? u koji god ducan pitam, uglavnom me blido pogledaju... a tribalo bi mi na par mista skalafatat, prije nego krenem dalje s radovima... a vrime ide, sunce tuce, drvo se odvaja...
Fala unaprid!
Cuvitar.
cuvitar je napisao/la:Bota, fala na savjetu, ali ne stavljan špinu na brod... )
druga kanava, ne za cijevi!
nego, reka mi je jucer jedan stariji lik u lucici - da je bolje i od kanave stavit rasfilani pamuk (od onoga tankoga konopa). mislin da cu to lakse nac...
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.