chomli je napisao/la:Ima razlike al cijena nije opravdana.
Osim sigurnosnih senzora, jedna od bitnijih stvari što se tiče načina rada, je da kinez se ne gasi kad dostigne željenu temperaturu već radi na minimumu. Što za brodice i nije baš dobro jer previše zagrije.
Postoje novi modeli kineza (marka Hcalory) koji se ugase ali koliko sam čitao komentare korisnika, to ne radi baš naj...
I dalje tvrdim da je od kineza daleko najbolja marka Lavaner ali je i duplo skuplja...
I tekako ima razlike osim u cijeni. Webasto i Eberspeacher su to izmislili, patentirali, rade grijace za zagrijavanje svega i svacega. Od zraka, vode, raznih medija, od grijanja kuća, stanova, garaža, tvornickih hala, aviona, auta, kamiona i ozbiljnih brodskih sustava. Ovi mali grijaci koje mi koristimo su im samo djelic proizvodnje a Kinez ih fotokopira i prodaje. Da ne pricam o sigurnosti, senzorima i kvaliteti svih djelova.Meni zimi radi po pet, šest dana u komadu bez da moram biti cijelo vrime u brodu. Da imam Kineza imao bi i požarnog na brodu.
Webasto se ne zastavlja kad postigne zadanu temperaturu vec smanjuje broj okretaja i temperaturu vruceg zraka. Naravno rijec je o grijacima u pravilu vezanim na 12/24 V. Razlog tome je sta s vremenom dolazi do pada napona ili praznjena akumulatora pa se ne moze ponovo upaliti makar ima dovoljno struje da moze raditi.