Benzinske u M. Lošinju i pljačka na Hrv. način

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Benzinske u M. Lošinju i pljačka na Hrv. način

PostPostao/la gosmart » 23. 08. 2023. (12:00)

peroLA je napisao/la:Koliko znam ako nema jeftinijeg goriva tad je premium po cjeni obicnog,

Ima to neki službeni papir?

Na toj pumpi su i lani imali samo skupo gorivo, a 3 metra dalje za aute normalno ...

@Gec, čisto sumnjam da je tu neka urota. Ali da ovi na Adria oil-u koriste priliku ...

Ja sam negdje čuo da Ina nije dobila koncesiju jer lokalna uprava želi pumpu maknut iz centra ... rekla/kazala tako da ...
gosmart
Member

Tip plovila: MF 655

PostPostao/la peroLA » 23. 08. 2023. (12:08)

neznam dali ima službeni papir ali naveli smo puno mjesta kamo je tako i to kod različitih firmi, možda je baš problem adria oila, što je namjerno napravljeno da je na morskoj strani skupa a na obalnoj jefina, tako su izuzetak od papira ako postoji... s druge strane niko te ne sili, da je fer nije
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la Gec » 23. 08. 2023. (12:38)

lošinj je napisao/la:
Gec je napisao/la:
lošinj je napisao/la:Kao prvo ne postoji nikakav dogovor između djelatnika Ine i Adria Oil jer se kod Ine nešto zakompliciralo kod dozvola vezano za koncesiju na taj obalni dio.
A da li toče samo skuplji to ne bih znao jer tamo nikad ne točim.
Reci mi kako toče samo plavi dizel za plovila a drugi aparati su "out of order" i kako radi dio za cestovna vozila deset metara dalje? Ovo traje tri godine!

Zato jer koncesija vrijedi samo za obalni dio, a u dosluhu nisu sigurno. Nije Veli Lošinj nego Mali Lošinj. Što se tiče plavog dizela mislim da je tu napravljena iznimka jer jedno vrijeme je sve bilo zatvoreno i onda su se ribari pobunili jer nisu imali gdje tnakati i onda su samo to dopustili.
Zašto prije tankanja nisi provjerio cijenu i pitao njih, a ne ovdje slao ovakve dopise.
Obrati se Ini i Adria Oilu.
Treba vidjeti što je zapelo sa koncesijom, kod nas ti je moguće da im netko radi vlastitih interesa preko veze i poznanstava brani koncesiju, što misliš tko bi to mogao biti?. Zašto pišem ovdje....pa možda zato da netko od forumaša organizira put i tankanje ako bude išao u tom smjeru, tome služe ovakvi forumi. Da krivo sam napisao naravno da se radi o Malom Lošinju. Ovo u vezi rada jedne pumpe samo za ribare je isto protuzakonito. Mene čudi da vas koji dole imate plovila to ništa ne uzbuđuje što možete točiti samo skuplje gorivo ili se mučiti sa pretankavanjem iz karnistera i to zadnje tri godine....mašala! Planirao sam rutu iz Krka prema Silbi uz tankanje u M. Lošinju, nije mi na kraj pameti bilo da je ovakav nered dole, kad sam došao dole gdje sam mogao drugo tankati prema Silbi?
Gec
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Crownline Bayside 765

PostPostao/la Gec » 23. 08. 2023. (13:20)

gosmart je napisao/la:
peroLA je napisao/la:Koliko znam ako nema jeftinijeg goriva tad je premium po cjeni obicnog,

Ima to neki službeni papir?

Na toj pumpi su i lani imali samo skupo gorivo, a 3 metra dalje za aute normalno ...

@Gec, čisto sumnjam da je tu neka urota. Ali da ovi na Adria oil-u koriste priliku ...

Ja sam negdje čuo da Ina nije dobila koncesiju jer lokalna uprava želi pumpu maknut iz centra ... rekla/kazala tako da ...
Postoji u pravilniku da ako imaju samo aditirano gorivo da ga moraju prodavati po cijeni običnog ali naravno kako je to kod nas normalno da se svaki zakon može tumačiti na pet načina očito ovi koriste rupu jer imaju jeftinije na dijelu za cestovna vozila i time ispunjavaju uvjete. Možeš se igrati sa karnisterima ili doploviti po cesti :D
Ne znam kako vi drugi ali ja sam sada za godišnji spalio pola tone benzina tako da mi nije baš svejedno po kojoj ga cijeni točim :)
Gec
Member

PostPostao/la josey » 23. 08. 2023. (13:22)

natocis 50-100e za do prve iduce benzinske i rjesen problem, sta ne?

poanta je da nema nikakve urote, i da je tvoja reakcija ishitrena kao i tvoj post, niko nikome ne gura nista ispod pulta, osim ako u nocnoj smjeni ne rade dva pedera.
A buduci da je ovo homofobni post jer nesmis napisat peder nego gay osoba, sad ce me banirat
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la Gec » 23. 08. 2023. (13:45)

josey je napisao/la:natocis 50-100e za do prve iduce benzinske i rjesen problem, sta ne?

poanta je da nema nikakve urote, i da je tvoja reakcija ishitrena kao i tvoj post, niko nikome ne gura nista ispod pulta, osim ako u nocnoj smjeni ne rade dva pedera.
A buduci da je ovo homofobni post jer nesmis napisat peder nego gay osoba, sad ce me banirat
Gdje je prva benzinska na putu do Silbe? Jel ti znaš kako se ulazi u M. Lošinj iz smjera Raba? Što jedeš da si tako pametan :)
Gec
Member

PostPostao/la josey » 23. 08. 2023. (14:08)

hocemo realno?
biatchas ko babetina po forumu.
nisi se pripremio za put i tocka, sam si kriv.
jel ides na nepoznat teren? ides?! provjeri di mos tankat gorivo di ima ducan itd, bar to danas nije tesko, izvadis mobitel iz djepa i saznas sve za tri minute.
Nisi provjerio nisi se pripremio za put i platio si gorivo vise nego si planirao.
nisi? tko je to kriv ? SDP? HDZ? ZELENI? masoni? crkva?

sta ja sad trebam biachat zato sta na jabuci nema benzinska?
il po putu na autocesti moram biatchat zato sto na svakoj benzinskoj nema plina?

poanta je, optuzio si ljude, NAPISAO, a kad je napisano to je kleveta.
neznam jesi svjestan al oni te mogu tuzit (povreda casti ugleda itd sve sto ide uz to) na temelju ove otvorene teme.

onda sam ja panetan, a vidi kako se ti ponasans.
Ponasas se ko da imas 15 god a ne 50+ (mozda i 60+)

a sta jedem?
samo meso.
hvala na pitanju, dobar tek i tebi.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Gec » 23. 08. 2023. (16:14)

Realno na ovom topicu (a vidim i na drugima) si nadrobio hrpu gluposti, jel ti ikad pročitaš što pišeš? Što se tiče moje pripreme za đite one su uvijek detaljne, znam jako dobro gdje i kad ću točit. Nautičar sam sa preko dvadeset godina iskustva i ovaj konkretno akvatorij sam prošao nebrojeno puta, vjeruj mi da ga znam bolje od tebe pa ne znam koji q... se javljaš kad nemaš pojma da kad uđeš u M. Lošinj nemaš gdje blizu točiti jer si kao u klopci, prema Nerezinama moraš kroz kanal a most se diže dva puta dnevno, zapadno nemaš ništa do Cresa a ti mi objasni kako mi to paše na putu do Silbe i onda poslije do Suska, Unija itd. Nisam zvao prije telefonom jer sam puno puta tamo prije točio, doduše zadnji puta prije 4 godine. Nije stvar u meni što sam popušio 100 Eura nego su i drugi nautičari nezadovoljni a čudi me da se od lokalaca nitko ne buni. Kaže dečko na benzinskoj da ih svi vrijeđaju iako naravno nisu oni krivi, sami oni kažu da to nije u redu ali ne mogu utjecati na politiku firme. Možda misliš da su svi nautičari naivci sa debelim novčanikom, prevario bi se i vjerujem da će ih dosta zaobilaziti M. Lošinj radi ovakvog iskustva a mi bi se bavili turizmom i nautikom :roll:
Gec
Member

PostPostao/la peroLA » 23. 08. 2023. (16:20)

Ja sam probao nazvat i rekli ako necu premium neka uzmem kante u aciju i tocim
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la josey » 23. 08. 2023. (17:18)

gec tako je
ja sam glup i nadrobio sam hrpu sr@**a.
sad procitaj svoj prvi post, i svoj predzadnji i zadnji.
nacin i ton pisanja potpuno drugaciji, u prvom ces nekom hebat mamu, lupeska banda hrvatska... u zadnjem malo drukciji “tonalitet”.
ok ja sam glup, al ti si se malo zaletio sa temom i nacinom pisanja.
nisu decki na ini lupezi, samo rade svoj posao, a dapace i pokusali su ti i pomoc.

lipo uzivaj u godisnjem, mene ignoriraj dok budem pisao hrpu sr@**a ko i obicno
josey
Old Senior Member

PostPostao/la šalvađente » 23. 08. 2023. (18:16)

Meni na benzincu i nije neka razlika između premijum i običnog, troši mrvicu manje ali ništa značajno ali na dizelu je trošio manje 10 % ljepše je radio a dima niti mrvice, za dizel uvijek premium
šalvađente
New Entry

PostPostao/la riberer » 23. 08. 2023. (18:59)

Dečki, smirite se malo :D
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la lošinj » 24. 08. 2023. (06:27)

Gec je napisao/la:
lošinj je napisao/la:
Gec je napisao/la:
lošinj je napisao/la:Kao prvo ne postoji nikakav dogovor između djelatnika Ine i Adria Oil jer se kod Ine nešto zakompliciralo kod dozvola vezano za koncesiju na taj obalni dio.
A da li toče samo skuplji to ne bih znao jer tamo nikad ne točim.
Reci mi kako toče samo plavi dizel za plovila a drugi aparati su "out of order" i kako radi dio za cestovna vozila deset metara dalje? Ovo traje tri godine!

Zato jer koncesija vrijedi samo za obalni dio, a u dosluhu nisu sigurno. Nije Veli Lošinj nego Mali Lošinj. Što se tiče plavog dizela mislim da je tu napravljena iznimka jer jedno vrijeme je sve bilo zatvoreno i onda su se ribari pobunili jer nisu imali gdje tnakati i onda su samo to dopustili.
Zašto prije tankanja nisi provjerio cijenu i pitao njih, a ne ovdje slao ovakve dopise.
Obrati se Ini i Adria Oilu.
Treba vidjeti što je zapelo sa koncesijom, kod nas ti je moguće da im netko radi vlastitih interesa preko veze i poznanstava brani koncesiju, što misliš tko bi to mogao biti?. Zašto pišem ovdje....pa možda zato da netko od forumaša organizira put i tankanje ako bude išao u tom smjeru, tome služe ovakvi forumi. Da krivo sam napisao naravno da se radi o Malom Lošinju. Ovo u vezi rada jedne pumpe samo za ribare je isto protuzakonito. Mene čudi da vas koji dole imate plovila to ništa ne uzbuđuje što možete točiti samo skuplje gorivo ili se mučiti sa pretankavanjem iz karnistera i to zadnje tri godine....mašala! Planirao sam rutu iz Krka prema Silbi uz tankanje u M. Lošinju, nije mi na kraj pameti bilo da je ovakav nered dole, kad sam došao dole gdje sam mogao drugo tankati prema Silbi?

Da li tamo toče skuplje i jeftinije gorivo mene iskreno nije briga jer imam kanister od 25l goriva i to mi je dosta za par izlazaka na more, a pošto imam popuste na Ini onda tamo točim. Adria me u potpunosti ne interesira.
Samo ti pišem da nema nikakvog dogovora između djelatnika obe crpke jer oni nemaju nikave veze sa navedenim stanjem. Veži konja di gazda kaže, ako nećeš ti ima tko hoće.
Uputi službeni prigovor sa preslikom računa Adria Oil-u pa ćeš vidjeti gdje si.
lošinj
Old Senior Member

Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la lupis » 24. 08. 2023. (08:32)

Gec je napisao/la:
josey je napisao/la:ne vidim odakle vadis te teorije zavjere,
covjek na ini ti je samo pokusao pomoc, i dao ti info gdje da kupis.
isto ko sto je meni covjek u ferotermu rekao da nema gumicu koju sam trazio i poslao me u brodomerkur, i zamisli ima te gumice al ta gumica kosta, al je ima, sta da kazem da je poslovodja feroterma u dosluhu sa poslovodjom brodomerkura?
spustio si ponudu i nabavu pogonskih goriva na prenisku razinu ne odlucuju poslovodje pojedine crpke koje ce pogonsko gorivo imat u ponudi. dakle nema tu dosluha.

i nije mi jasna tvoja frustracija.
jel imas brod?
imas!
brod je luksuz, ako imas za luksuz imas i za luksuzno gorivo.

ako ti ne odgovara, imas opcija
a) kupis 5 kanta od 30 lit natankas na jeftinoj benzinskoj pa pretocis u brod
b) prodas brod
c) primjenis ono prvo brod je luksuz
d) ostavis dovoljno goriva da odes na benzinsku na kojoj ima kupit jeftinog goriva
e) ugradis plin
f) ugradis dizelski motor
g) ugradis el motor
h) navedi sam ...

da se editiram

vise vremena i zivaca ce ti pojest (nepotrebno) slanje inspekcije da bi imao neku unutarnju satisfakciju nego sto ti je pojeo odlazak na drugu crpku.
Ako imas zeta znaci da imas previse godina da bi se zajebavao sa tim.
O čemu ti pričaš, koja teorija zavjere, ovdje se iz aviona vidi kriminal i uigrana ekipa, da ti ponovim možda nisi shvatio....znači u Velom Lošinju ne možeš kupiti gorivo po normalnoj cijeni nego samo po povišenoj. Planirao sam si đitu tako da tamo točim cca 200 litara, po normalnoj cijeni to je 302 Eura a kod lokalnih lopova to je 400 Eura! Ljudi krše pravilnik i propise koji je donesen u tu svrhu. Možda tebi ništa ne znači 100 Eura ali meni znači, ukoliko je tebi jednostavno ići pješice do cestovne benzinske i nositi 200 litara goriva i pretakati karnisterima meni nije. Ovo drugo ne bih niti komentirao. Možda ti želiš biti nečija ovca za šišanje ali ja ne želim. Prijatelju ja sam za ovu zemlju prošao tri bojišta i da me sada tamo neki lokalni bađo krene pljačkati kad sam na zasluženom odmoru (nisam u penziji) hebat ću mu sve po spisku. Istjerati ću ja ovo ne brini.

Ajde kad već istjeruješ,istjeraj sve nepravilnosti ,nebuloze i nelegičnosti,svu nepravdu u ovoj državi,ne samo ono što te boli dok si na godišnjem.A pogotovo sa mastodontima imat posla,hehehe....
BtW,taj brod koji imaš.... koje motor ima?

Ja sam već prije napisao,a i još je netko ponovio,nautika,kao i sav turizam ,je luksuz.Nebitno jesi li hrvat ili austrijanac.Lokalci rade ,tako sa ih nije briga.
Skratiš rutu,skineš ruku s gasa....dok ne dođeš na 302 eura.

Za utjehu,i u Krku samo class,i svi toče.
Ja lokalac odem 4x10 lit regular na kraj,i sve 5.
Kad su već gužve ,bar da svi lokalcu od toga imaju koristi što veće.

Interesantna je ta upotreba riječi izvedenih iz riječi "lokalno".I kontekst. ;)

U ZG nema pljačke,to je sigurno,jer tamo lokalaca nema.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la som » 24. 08. 2023. (11:16)

U Zagrebu ima malo lokalaca ali puno pljacke.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PrethodnaSljedeća

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Trenutno korisnika/ca: som i 0 gostiju.