Uvoznici iskustva: Mlakar/Pro...ka/INCE/ostali?

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Uvoznici iskustva: Mlakar/Pro...ka/INCE/ostali?

PostPostao/la Bal » 02. 08. 2023. (09:09)

Pozdrav,
Kakva su Vaša iskustva sa uvoznicima brodova. Koliko su korektni? Mlakar sam čuo dobra iskustva, ali uvozi brodove preko 20 godina stare i rijetko nešto novije. Pro...ka dosta loše..kao nisu baš korektni i pitutaju i što treba i što ne treba samo da lipo izgleda. INCE se pojavio nedavno i nisam čuo ništa. Dosta brodova imaju na lageru. Neko treći?

Kakva su Vaša iskustva?
Bal
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Quicksilver 700

Re: Uvoznici iskustva..Mlakar/P.../INCE ...

PostPostao/la peroLA » 02. 08. 2023. (09:15)

Ovaj Ince na fb-u se poziva na neke standarde zanimalo bi me više o tome? To što neko uzvozi staro nije minus nego to ljudi traže pa je logično i da to uvoze, tko želi novije sigurno se lako i to dogovori jer je sve puno jednostavnije samo treba kese... nedavno sam bio u živo prvi put na brodu koji je došao preko Mlakara 1987 god. ali opet nije iz prve ruke jer ga je preuzeo meštar koji za tu obitelj radi preko 20godina barke... mogu reć da izgleda nestvarno, original gealcoat, nigdje piture sjaji ko nov, isto tako motor je puštan u pogon i testirat od tog mehaničara pa opet ne može bit mjerodavno, ali siguran sam da će vlasnik bit sretan.... ovisi tu i malo o sreći pa i o drugim stvarima, kad se kupuje polovno ne možeš očekivat da je novo
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la lupis » 02. 08. 2023. (10:37)

A jbt o kakvim vi standardima pričate???

Meni je trenutno standard popit 6 mohita između 8 i 10 navečer.
To sam sam sebi uveo ,i držim se toga.

Tako su i neki drugi sami sebi uveli "standard",kojeg sami kontroliraju.Jel treba dalje..?

Prvi post mi uopće nije jasan,jer je sve 5 ,a onda neke glasine.

Iz razbibrige i zabave vrtim oglase,i pitam se odkad je prioritet imat nove grafike?Al dobro..,brod izgleda ko nov a motor je enigma žešća...

Kad bi bile cijene starijih bez motora realne,najbolje rješenje.
Npr stari MF625 ili A650 nać za max 12 bez makine,pa kupit novu yamahu za 15 i prst u uvo.
Al jbg danas se prodaje bez motora ko da ima dooobar polovni motor.
Čak je i bio jedan oglas negdje ,neki MF opcija sa u bez motora razlika 4-5 tisuća,a brod zahtijeva motor od 150 ks!?!?!!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Ivek Zagorec » 02. 08. 2023. (13:06)

Najbolje je sam naći vani brod i otići po njega, ja to upravo isto radim, gledam kaj se nudi u Švedskoj. Ovi svi zarade duplo na brodu kad ga dopeljaju knama.
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Windy 22 HC Mercruiser 4.3 V6

PostPostao/la peroLA » 02. 08. 2023. (13:08)

teško da duplo, najviše zaradi tko prodaje najpovoljnije, jer niš ne uloži novca/vremena a proda brzo i rizik posao i ulog prebaci na novog vlasnika
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Bal » 02. 08. 2023. (15:14)

Pa zarade i neka zarade ako rade kako triba
PItanje je da li zavaljaju pokrivanjem rupa piturom ili poprave i prodaju. Ovaj INCE ima stndard koji je sam sebi postavio. More tako bit i BAL standars. Glupost.

Pitam ima li neko da je kupio bros od dotičnih pa je zadovoljan/nezadovoljan. Neki od navedenenih su sustav hlađenja na motoru popravljali tekućim željezom. Imali udaren brod koji je malo učvršćen i ispoliran pa se kuži tek kad ti se osmoza pojavi...i slično.

Da su brodovi nestvarno ošli gore jesu al dok ima neko ko će to platit tako je kako je.
Bal
New Entry

Tip plovila: Quicksilver 700

PostPostao/la lior » 02. 08. 2023. (15:31)

Nije mi jasno kako kod ovih uvoznika više manje isti brod bude jeftiniji nego direktno u oglasima iako imaju dodatne troškove prijevoza i šminkanje.
Možda to nije više manje isti brod. :?: ...
lior
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: G646

PostPostao/la peroLA » 02. 08. 2023. (16:00)

ajde sad pa naravno da će nešto zaradit, i uvjek će po dojavi za priliku imat oni koji to stalne rade, a ne običan smrtink.. .naravno može se destit da se posreći i občinom smrtniku, ali ta ekipa ima dojave, ljude po marinama itd...uhodan posao... drugo ako nekoga nasanjkaju ako za fušare... ja znam lika koji niš ne gleda čim mu uleti brod je već tu, prodaje ispod cjene, vjerujem da niti ne pogleda što je donesao, govorim sad o kramama, ali čovjek zaradi i to dobro.... ovi koji mislie da su pametniji od ostalih i da će za duplo ispod cjene, a da će uživat kao da su kupili novo, njima sretno
peroLA
Old Senior Member

Re: Uvoznici iskustva: Mlakar/Pro...ka/INCE/ostali?

PostPostao/la porer » 02. 08. 2023. (19:04)

Hehe peroLA, most Raša? Ima on svakakvih brodova i dobrih i loših. Ali cijene normalne.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la peroLA » 02. 08. 2023. (20:12)

Nisam se ni sjetio njega, imam ga na fb i vidim da je uspio nesto prodat, a cinilo se ok.on ima infrastrukturu ali osim njega ima ih jos
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Dalmato » 02. 08. 2023. (20:54)

Moraš imati na umu da su to sve preprodavači..... njihov cilj je prodati brod.

Moj savjet je da sam odeš u FR i nađeš brod , te da kontaktiraš bilo kojeg prijevoznika da ga dovede.
Život pojednostavniti do maximuma...
Dalmato
Member

Tip plovila: damor 700

PostPostao/la Gec » 04. 08. 2023. (19:43)

Znam ljude koji su radili za pro.... iku i za Mlakara, kod Mlakara sam bio više puta i razgovarao sa gazdom. Uglavnom pro.... iku izbjegavati. Mlakar izuzetno korektan, dobiješ ono što vidiš i to platiš, ne skriva ništa. Glupost je da ti svi dileri kupuju tamo u Fr. olupine i ovdje preprodaju, prije ćeš popušiti nešto skriveno ako ideš tamo sam kupovati nego od njih. Razlog je jednostavan taj da se njima ne isplati uvoziti neku kršinu, imaju debelog iskustva i znaju što traže i kupuju. Mlakar je prije kupovao starije brodove i kompletno ih uređivao, sada to više ne radi jer se ne isplati. Kupuje starije korektne brodove, napravi osnovno što treba da brod bude korektan od trupa do motora a ostatak prepusti budućem vlasniku, sve se vidi i ništa nije zamaskirano. Kod Pro...ke ima svačega, možeš kupiti korektan brod za dosta veliku cijenu ali možeš kupiti i mačka u vreči. Uglavnom da tražim nekog starijeg fishermana išao bih kod Mlakara jer sam tamo pogledao brdo brodova i ti francuzi mi djeluju jako dobro, kvaliteta je neusporediva sa našom malom brodogradnjom a Bogami i cijenama što ljudi traže po oglasnicima.
Gec
Member

Tip plovila: Crownline Bayside 765

PostPostao/la Dalmato » 05. 08. 2023. (07:31)

Jedino ti INCE ustupi slike broda prije uređivanja, pa razmislite malo. Na kraju je stvar sreće hoćeš kupiti dobar ili loš brod.
Život pojednostavniti do maximuma...
Dalmato
Member

Tip plovila: damor 700

PostPostao/la lupis » 05. 08. 2023. (16:53)

2017 sam za isto toliko našao postojeći brod tada star 11 godina,s motorom koju je imao 441 sat.
Oprema tvornička,bimini i stol.
Sonder kupio naknadno,pomoćni M6 sam imao.
Te godine se nisam okupao u moru ,jer sam M700 prodao krajem drugog.
Sad kad gledam oglase,mogu se tuć nogom u guicu.

Ovi neki prodaju 14 godina stare brodove istih karakteristika ,za više od duplo.
Ima oglas di za brod bez motora 14 godina traže nepunih 30.

E da,kupio sam brod u DB,od prvog vlasnika koji ga je kupio u HR ,prije toga razgledao 5 sličnih ovdje u okolici,nula bodova,sve preprodavači.
Ili motori nedovoljne snage,ili sumnjivog porijekla,ili se ne zna koliko sati imaju.

Nema šanse da bi kupio brod 6-6ipol metara 10-15godina star, bez motora ili sumnjiv,za više od 10-15 000,makar se ne vozio 3 godine.
Prije bi dodao još 10 na ove njihove cijene,i kupio debalin novo,makar i manje.

Kakve grafike,kakvo poliranje,osvježavanje???
Motor je najbitniji.
Daj garanciju na motor godinu dana,i njihov servis za 365 dana,s tim da vlasnik plati ulje,filtere ,svićice i cinkove,bez toga nema razgovora.
Ostalo kad im počne pucat i trokirat neg se ebu sami s tim.
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 05. 08. 2023. (23:00)

Uz to,takav tip broda kupit bez probe..
Onaj tko zna,taj ga neće bez probe uzeti ionako .
Onaj tko ne zna,trebao bi znati da ne zna,al većina ne zna da ne zna,i tu nastaje problem.
Obavezno probnu vožnju od 20 minuta minimum,sa minimum 4 osobe,natankat na svoj račun ako treba 20-30 eura i ajmo..ako ne izglisira ko iz pi.ke,i ne iztrpi malo slaloma,i malo pravocrtne vožnje na 4/5 gasa,doviđorno!
lupis
Korisnik baniran

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.