Prstaci

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Prstaci

PostPostao/la tramontana » 12. 06. 2009. (23:08)

Ma, kalafat, kakvo je to opravdanje? Tako bi se i krađa i štogod gore moglo svrstati pod "potrebu".

Ovakve izjave tu nisu prihvatljive, ako je već netko na rubu egzistencije - ima stotinu drugih legalnih načina da se osigura onaj minimum potreban za život.
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

PostPostao/la lupis » 13. 06. 2009. (00:06)

tramontana je napisao/la:Ma, kalafat, kakvo je to opravdanje? Tako bi se i krađa i štogod gore moglo svrstati pod "potrebu".

Ovakve izjave tu nisu prihvatljive, ako je već netko na rubu egzistencije - ima stotinu drugih legalnih načina da se osigura onaj minimum potreban za život.

I nelegalnih,s većom "maržom"!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la labrax » 13. 06. 2009. (10:17)

i diler i ubojica rade iz potribe
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la Turcin » 13. 06. 2009. (11:14)

Lako je bit posten kad se ima, ali volio bi vidit ko bi od vas stedio prstace da zivi skupa s obitelji na rubu egzistencije?
Ja bi ih prvi tuko, a vi posteni me sad razapnite ko i kalafata... Ne slazem se s vadjenjem prstaca u onom slucaju kad je to puko preseravanje s parama, ali kad su novci potrebni za prezivit, malo se drugacije razmislja.. Evo meni je sad kriza s parama, mozda padam godinu na faksu, starce ne mogu vise toliko trazit, i ozbiljno razmisljam da uzmem od prijatelja 100 samica i pocmem tuc oboritu ribu u kraju..
Turcin
Senior Member

Tip plovila: maestral 600

PostPostao/la tramontana » 13. 06. 2009. (11:58)

Uuuuffff ... kako će ovo još finit ... ? :Other54:
tramontana
Moderator

PostPostao/la surfer » 13. 06. 2009. (14:09)

Turcin je napisao/la:Lako je bit posten kad se ima, ali volio bi vidit ko bi od vas stedio prstace da zivi skupa s obitelji na rubu egzistencije?
Ja bi ih prvi tuko, a vi posteni me sad razapnite ko i kalafata... Ne slazem se s vadjenjem prstaca u onom slucaju kad je to puko preseravanje s parama, ali kad su novci potrebni za prezivit, malo se drugacije razmislja.. Evo meni je sad kriza s parama, mozda padam godinu na faksu, starce ne mogu vise toliko trazit, i ozbiljno razmisljam da uzmem od prijatelja 100 samica i pocmem tuc oboritu ribu u kraju..

Idi radit kao sezonac, to rade svi pametni studenti, i ne dovodi se na rub egzistencije, ne zbog prstaca i ribe nego zbog tebe i tvojih staraca!! :thumbup:
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la kaja » 13. 06. 2009. (21:01)

slazen se sa studenton Turcinon, lako je bit i posten i drzat se nekih zakona kad se ima obilato i za zivit i za skolovat dicu i za ostale stvari, a i sam znan kako je bilo imat dvoje dice na studiju vanka kuće i nahranit ih i obuc i nesto in pruzit, a od skverske place nisan moga pa se svasta radilo od fatureti do prstaci... tako da odma ne morate jude plucat , vriđat, razapinjat... svako dobro
kaja
New Entry

PostPostao/la tramontana » 13. 06. 2009. (21:54)

Još malo pa će ova tema preći u "Ako ne može drugačije ... ajmo pošteno" :?

Što bih ja sada kao moderator trebao reći na ove izjave (priznanja i namjere) krivolova ? Dati neki moralno-edukacijski savjet sa osvrtom na ekonomsku situaciju i socijalnu problematiku?

Evo kratko: svak odgovara za svoje postupke. Čuvajmo naše More.
tramontana
Moderator

PostPostao/la lupis » 13. 06. 2009. (22:29)

Ma mislim.....,pa ta vremena neimaštine,nezaposlenosti i neperspektivnosti su za nama,i to odavno!
Danas živimo u demokratskom društvu,u zapadnoevropskom razvijenom kapitalizmu,pomaci se vide svaki dan,za razliku od nekih srećom prošlih crnih,olovnih vremena gdje su samo pojedinci posjedovali golemi novac i moć,danas su se stvari srećom promjenile pa su rijetki oni kojima je loše,ipak je učinjen veliki napredak u standardu pučanstva i neusporedivo lakše se živi!
Potvrda i dokaz tome je da su ljudi sretni i zadovoljni!

Ne stoji da danas netko mora tuć prstace da bi preživio!

Možda jednog dana kao interventna mjera bude i to dozvoljeno,ali očito da to još nije potrebno jer da je već bi pametni i sposobni ljudi koji nas vode to i napravil!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la kaja » 13. 06. 2009. (23:24)

lupis, nisan ni reka da se s tin sad bavin ali prije 15 god jesan, jer mi je bilo vako stanje dosa iz rata dobija otkaz(tehnoloski visak), dvoje dice taman tribalo krenit na studije a to in stvarno nisan tija a ni moga uskratit... a u tin crnin i olovnin vrimenima kako ih ti zoves nije bilo bas tako crno i olovno ali necu sad povlacit tu temu jer vidija san u jednoj od tema da ima ovde nekih koji puno toga priokrecu na politiku, a ja nisan politicar i to me ne zanima, ovde san se ukljucija da mogu podilit neka iskustva sa drugima i nekome pomoc sa onin sta ja znan .....
kaja
New Entry

PostPostao/la labrax » 13. 06. 2009. (23:48)

razlika između razumijevanja i opravdanja.

razumim ja da neko zbog egzistencije uleti u sr@**e. sve ja to razumim, i ja bi lako moguce da zaglibim tako duboko. al to se u civiliziranoj zajednici ne moze opravdavati. radis stetu i gotovo. dakle razumim al ne opravdavam.
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la josip » 14. 06. 2009. (08:28)

Lupis, danas ljudi samo prividno bolje žive nego ranije. Večinom je to sve na kredit, kratkoročne pozajmice, dozvoljene minuse itd. ( koji mnogi više ne mogu da vrate ), trošilo se više nego što se zarađivalo jer se večina ljudi navukla na zapadni standard i njihova sr@**a, tj. počeli smo graditi " KUĆE " sa ljepom fasadom i krovom ali bez temelja ( jer temelje okolina ne vidi ). Stvarno stanje je jako teško, ali se mnogi još uvijek uspijevaju kriti iza lijepe " fasade ". Naravno ne smije cilj opravdavati sredstva, tako da ne podržavam ulaženje u zonu kaznenih djela radi golog opstanka ali... :!: :?:
Činjenica je jedna da uvijek nastradaju baš takvi ljudi koji su se upustili u nešto radi golog opstanka ( i to duplo nastradaju za primjer drugima jer na sirotinju i zec diže ku.ac ) dok igraći koji rade i teža djela iz objesti , po pravilu se izvuku nekažnjeni ili u najgorem slučaju sa opomenom. Navodiš da su ljudi danas sretni i zadovoljni, osobno društvo doživljavam potpuno drugačije ( jer ako malo zagrebeš po fasadi bolje ćeš vidjeti i razumiti okolinu ), ali činjenica je da se ljudi sve više udaljavaju jedni od drugih, nitko više nikog ne treba ako u tome neće izvući neku korist itd. Zapitam se zbog čega je crna kronika najčitanije štivo u nas. Zašto inaće " mirni i dobri " ljudi dolaze na naslovne stranice, npr. zašto se događaju sve češće slučajevi kao nedavno u Splitu i Raklju da ti " mirni " ljudi poubijaju svoju familiju i sebe. Činjenica je da sigurno nisu bili ni sretni ni zadovoljni.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la kaja » 14. 06. 2009. (16:50)

labrax je napisao/la:razlika između razumijevanja i opravdanja.

razumim ja da neko zbog egzistencije uleti u sr@**e. sve ja to razumim, i ja bi lako moguce da zaglibim tako duboko. al to se u civiliziranoj zajednici ne moze opravdavati. radis stetu i gotovo. dakle razumim al ne opravdavam.

o kojoj ti civiliziranoj zajednici govoris, ok ako mislis na Švedsku, ali ovu nasu drzavu kakva je sada nemozes nikako povezat sa civiliziranom zajednicom...
kaja
New Entry

PostPostao/la lupis » 14. 06. 2009. (18:41)

kaja je napisao/la:lupis, nisan ni reka da se s tin sad bavin ali prije 15 god jesan, jer mi je bilo vako stanje dosa iz rata dobija otkaz(tehnoloski visak), dvoje dice taman tribalo krenit na studije a to in stvarno nisan tija a ni moga uskratit... a u tin crnin i olovnin vrimenima kako ih ti zoves nije bilo bas tako crno i olovno ali necu sad povlacit tu temu jer vidija san u jednoj od tema da ima ovde nekih koji puno toga priokrecu na politiku, a ja nisan politicar i to me ne zanima, ovde san se ukljucija da mogu podilit neka iskustva sa drugima i nekome pomoc sa onin sta ja znan .....

Kaja dobio si od mene "opravdano",a što se tiče cjelokupnoog odgovora +5!Nemaš ča skrivat,to ti niko normalan neće zamirit!
Prije 15 ili 18 tuć je mačji kašalj prema svemu ostalome iz tog doba!

Idemo dalje!

Osipiću...., ;)
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la tramontana » 14. 06. 2009. (23:03)

Ala, homo ko ima ki ča okole prstaci, ko ne - pusmo ća politiku, socijalu i se druge monade, aš bimo mogli 500 stranic napunit.

... ma ča 500, malo san rekal ...
tramontana
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.