4 god. bez premaza, kako stoji, neće trebat ni slijedeće 4. Kad sam ga uzeo novog prvo sam ga mazao sa hard racingom. Detaljnije ga prođem poslije zime sa washerom i spužvom jer ga cca od 12mj do 4 uopće ne vozim, poslije napravim nekih 100-120h. Max mu je sad prazan sa 1 osobom 35-6čist prljav poslije zime 31.
Gledan onih 1600kn materijala Je li to samo na Hempel Silic One ili je tu uracunat i kakav primer? Koliko ruku si da i kolika kolicina ti je tribala za tvoj brod?
Tu negdje, 100-200kn gore dole, ima 4 god tome. To je sa primerom. Mazao sam točno po upustvu od hempela. A stari hard racing i primer prvo ogulio do gelcota.
Oko 300 kn je kantica silic one, tie coat je oko 140 kn a primer nisam gledo. Prva aplikacija je skupa, jer treba primer+tie coat+ premaz. Poslije je samo premaz ako nisu velika ostecenja. A dobar AF je 200 kn+
Na zalost se ovo dogodilo (ne meni), ali svakako poruka koliko treba biti oprezan sa silikonom. Mozemo mi sad raspravljat sto je trebalo i kako, ali steta je nastala. Ali evo mozda nekome drugome sprijeci da se ovo dogodi.
Nisam znao kako link prekopirati ali jednostavnim guglanjem cete naci. Vrijedi pogledati.
Pozdrav! Namjeravam stavit Silic One, pa me zanim dali je dovoljno samo skinit stari kopar (mille) do light primera pa ako treba bacit jos jednu ruku light primera, zatim, silic one Tiecoat pa na kraju Silic one? ili je potrebno skinit i stari light primer do gelcoata? Što u tom slučaju ide umjesto light primera?
Odi na hempelovu stranicu tamo ti je sve objasnjeno...ima rjesenje i za jednu i za drugu situaciju.Ja bi osobno skinuo sve do prajmera pa ponovio proceduru kako kaze proizvodjac...ono sto vidim kada prelaze na novi sustav je kad se radi kompletno ciscenje i sanacija podvodnog djela,a to je mozda i najbolje ali i najskuplje..
Jos malo i godina dana, cjelo vrime gliser u moru, uvik ista brzina i potrosnja. U 9om misecu sam zaronija vididit dno bilo je ko suza cisto. Za sad odlican 5