josey je napisao/la:hobi = trosak
i tu nema racunice
kad hobi pocme donosit zaradu onda vise nije hobi nego posao.
nema tu filozofije
biciklizam je hobi i trosak je
brod ti je trosak
teorije šbbkbb ne prolaze.
To sve sto radis ne moras radit, ne treba ti za zivot.
kao sto sam vec x puta sa tobom u diskusiji rekao, TEBI je nesto ok nekom bldrugom nije, i obrnuto.
A buduci da je meni islo ovo da mjenjam
motore ko carape, je mjenjam,
i kako ti gustas u biciklizmu tako ja gustam u radu na brodu. rad me spasava, psihicki odmara, i gledat djelo svojih ruku me ispunjava.
kupija san francuza u 12mj 2021
znas sta san prvo napravija?
izvadija brod i rastavija ga na proste faktore, izvadija motore i napravija generanu.
a ti si vjerujem plovio u sjecnju veljaci i ozujku.
disi bija prije dva tjedna kd je bija crveni meteoalarm? bura 100kmh i ta sr@**a?
lučica puna brodova a ja san upalija oklopno vozilo i isa namore, na moru pasa nije bilo, a uvale prazne.
vec san ti reka u jednoj od tema prije a sta si vidija i presutija, nemozes sudit kolko je ko na moru jer neznas, a nameces to i postavljas se na forumu kao da si ti najvise na moru.
kako znas?
prije dva tjedna sam petak navečer 12.8 probio kvarner relativno sretno i dobro, i onda mi u vali Martinšnica na cresu, dok sam pokušava se vezat diglo gumi u zrak na 30kts bure... nisam se uspio vezat jer me previše okretalo a procijenio sam da na lijevom lukobranu se ne isplati sidrit jer ću imat buru u bok(a nema muringa), pa sam se pridružio ostalima van lukobrana kamo sam se dobro usidrio, nije bilo ugodno to je bila prva večera i doručak u salonu, a 8mjesec, i drugo jutro more ledeno kao za 1.maj, kod nas je ipak bilo nešto brodova i veće su bile gužve jer se ekipa sidrila samo u sigurnim valama, gdje i ja naravno sa djetetom od nepune 4godine.. kad je počelo okretat na zapadnjak zadim jugo, premjestio sam se u druge vale i navaljao se...
meni je hobi potreban da mogu funkcionirat, a u postovima gledam bit racionalan tako da ne sugeriram nekome da raspili brod ili stavi motor 5puta skuplji od broda... i da sam sve to napravio kao i ti opet nebi to drugima sugerirao jer je to van racionalnosti...
to što si ti napravio za sebe je ok jer možeš, ali ja nebi to prosječnim ljudima sugerirao.... ja sugeriram držat brod da bude prosječno pristojan i da se čim više koristi... isto tako ako si plovio po buri 100kmh, neznam zašto bi se uopće time hvalio osim ako nisi spašavao nekoga ili tražio čehe na gumjima...