Maestral 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Maestral 700

PostPostao/la kvarnerić » 08. 08. 2022. (16:12)

Citam ovaj forum godinama i rijetko nesto napisem i ovom prilikom sam se pokusao da suzdrzim ali ne mogu.
Forum dugo vrijeme nije imao ovakvog udava poput joseya.
Sorry josey ali stvarno nemoras biti svakom loncu poklopac.
kvarnerić
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bavaria 36 Cruiser

PostPostao/la josey » 08. 08. 2022. (16:31)

fala stari.
to samo znaci da sam brutalno iskren, brutalno realan i aktivan.
a da svi imamo 12 postova u 10 godina onda nebi imalo smisla placat josting jelda?

jesi pogledao u kolko sam tema pomogao ljudima savjetom? nisi jer si kampanjac, kliknes jednom mjesecno aktivne teme i odes ca, sudjelovanje u diskusijama nula. :thumbup:

cak i cisto podjebavanje sta radi lupis je bolje od nula interakcije.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la porer » 08. 08. 2022. (19:17)

Nije.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la josey » 09. 08. 2022. (06:20)

super
najbolje je da niko nista nit pita nit tipka, a ribi da placa hosting onako jer mu je dosadno.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 09. 08. 2022. (07:09)

Rocking Sergio je napisao/la:
M710 SEA PEARL je napisao/la:... godiste je 2008 10ti misec ... ja san bija na" porodjaju" u Greben Vela Luka ... da san in ruku da se izlije iz kalupa :mrgreen: ... nisu mogli sami :D ... kompletno uredjenje ,osim kroma po brodu i spajanje struje i solara , je mojih ruku djelo !
Uredjenje je trajalo oko 3 godine i svi radovi su bili popraceni fotografijama na forumu , sve te fotografije sa foruma su , nazalost , nestale !! Motor je namisten na longarune koji su izliveni direktno na trup broda ( inace Maestrali su se radili sa kutijom za torpedo koja je bila sastavni dio kuverte (gazista) u krmi) .... od motora do tikovog pajola je ostalo cca 3 cm lufta :mrgreen:

Koja ti je putna brzina, koja maksimalna, kolika je potrošnja?
Koliko se cuje motor tj. kako je izvedena zvučna izolacija?

... putna brzina na 2000 - 2200 okretaja (od mogucih 3200) je od 5,8 do 6,4 milja ... kod mene maximalna brzina ne postoji :mrgreen: , nema potrebe , nigdi mi se ne zuri !! ... neznam tocno koliko trosi i ne zanima me , po papirima je to od 2,4 l na 2000 okretaja do 3,1l na 2200 okretaja ...
... motor se cuje "umjereno" jerbo nema izolaciju , kupljena je prije 10 godina i jos nije dosla na red za ugradnju :D .... brod danas nakon 10 godina izgleda lipse nego kad je bija novi :D ....
.... iman negdi slike broda od prve pinelade u Grebena pa do porinuca ... sad ste me zaintrigirali pa cu ih opet stavit na forum ,naravno ako mi nas Mikula moli pripomogne :wave:
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 09. 08. 2022. (07:14)

... btw ... nas novi forumas Josey ima malo osebujan stil pisanja i dikod malo zabuca u komunikaciji ali ja znan se da momak zna puno toga i da nije njega forum bi u zadnje vrime bija puno siromasniji ... pozdrav josey u i svim forumasima :thumbup:
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la josey » 09. 08. 2022. (09:18)

M710 SEA PEARL je napisao/la:
M710 SEA PEARL je napisao/la:... godiste je 2008 10ti misec ... ja san bija na" porodjaju" u Greben Vela Luka ... da san in ruku da se izlije iz kalupa :mrgreen: ... nisu mogli sami :D ... kompletno uredjenje ,osim kroma po brodu i spajanje struje i solara , je mojih ruku djelo !
Uredjenje je trajalo oko 3 godine i svi radovi su bili popraceni fotografijama na forumu , sve te fotografije sa foruma su , nazalost , nestale !! Motor je namisten na longarune koji su izliveni direktno na trup broda ( inace Maestrali su se radili sa kutijom za torpedo koja je bila sastavni dio kuverte (gazista) u krmi) .... od motora do tikovog pajola je ostalo cca 3 cm lufta :mrgreen:

... putna brzina na 2000 - 2200 okretaja (od mogucih 3200) je od 5,8 do 6,4 milja ... kod mene maximalna brzina ne postoji :mrgreen: , nema potrebe , nigdi mi se ne zuri !! ... neznam tocno koliko trosi i ne zanima me , po papirima je to od 2,4 l na 2000 okretaja do 3,1l na 2200 okretaja ...
... motor se cuje "umjereno" jerbo nema izolaciju , kupljena je prije 10 godina i jos nije dosla na red za ugradnju :D .... brod danas nakon 10 godina izgleda lipse nego kad je bija novi :D ....
.... iman negdi slike broda od prve pinelade u Grebena pa do porinuca ... sad ste me zaintrigirali pa cu ih opet stavit na forum ,naravno ako mi nas Mikula moli pripomogne :wave:

mislin da ti ne troai kolko pise, trosi ti manje na toj brzini jer imas load factor koji u tvornici stavljaju, a pri tim malim deplasmanskim brzinama je on manji nego sto oni stavljaju u proracun.

ti motori trose ko upaljac. mislin smjesno je pricat uopce kolko trose. :thumbup:
natocis i gonis i zaboravis kad si utocio.
a to je za onu temu, da se brodovi ka tvoj voze, i nikad nisu na vezu, a oi sa velikim motorima (motorcinama) da su vjecno u marini
josey
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 09. 08. 2022. (17:06)

M710 SEA PEARL je napisao/la:

Za usporedbu,i podsjetnik,moj bivši je vozio putnu na 1800-1900 6,0-6,7 ovisno o čistoći podvodnog dijela,motor Jlm4.50-50 ks,na minimumu 2.8-3.2,maximum 3000 điri 8.1,kako je kolega napisao,nepotrebno jer bez spojlera kopa i nepotrebno buči,a ta milja i pol nema veze s vezom da igra neku ulogu,jer govorimo o M700 ,potrošnja oko 3 litre na putnoj,dok bi već na 2000-2200 narasla možda i za litru,što nije imalo smisla vozit tako jer bi brzina bila pola milje-milju veća.
Na 1800-900 brod stoji lipo "ravno",vožnja ugodna čak i s lošom izolacijom i kašunom.

Što se Josia tiče,jes da je osebujan i jes da mi je na ignor,al vidi se da se kuži i što je najbitnije,nije jedan od onih kojima je duševna hrana raspirivanje sukoba dolijevanjem ulja na benignu vatricu.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la lupis » 09. 08. 2022. (17:49)

kvarnerić je napisao/la:Citam ovaj forum godinama i rijetko nesto napisem i ovom prilikom sam se pokusao da suzdrzim ali ne mogu.

Nisi jedini koji čita ,a u isto vrijeme pomaže(piše) na kapaljku.
Imao si svakojakih plovila i iskustava (po napisanom),a dobar dio tvog učešća svodi se na pozdrave i oglašavanje ,sad eto nakon dva miseca imaš potrebu kritizirat nekog tko ima iskustva i volje to podjeliti na forumu. :thumbdown:

Jednostavno postoje ljudi koji imaju više raznih znanja i iskustava,i ako imaju volje,nek pišu.
Oni koji nemaju svega toga ,lipo nek čitaju s mirom,i mirna Bosna.

Forum bi davno propao da se sve svodi na traženje savjeta na koje nitko ne reagira,oglašavanje,pozdrave i slično. :wave:
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 09. 08. 2022. (21:20)

ma to je odlican brod, i po miri za naseg covika (isprike lokalnim tajkunima ako ih ima)
sa 40ks trosi ka upaljac i lipo ide.
nema se tu sta dodat.
a nesmin rec naglas al za more bolji od a790, jbg isprike vlasnicima a790
josey
Old Senior Member

PostPostao/la beba » 09. 08. 2022. (21:53)

Ja sam u potrazi za novim motorom ali vec na prvu su me dobro ošamarili sa cijenama. Gledam motore od 27 do 35-40 ks i strasne su cijene. Sole je sa mini 33 doša na 65000 kn. Prekosutra cu do Podstrane vidit kako stoje craftsman marine 27 i ako bude isto cifra trazit cu neki polovni
beba
Senior Member

Tip plovila: maestral 710,marušić 580

PostPostao/la MURTERINJO » 09. 08. 2022. (21:56)

kvarnerić je napisao/la:Citam ovaj forum godinama i rijetko nesto napisem i ovom prilikom sam se pokusao da suzdrzim ali ne mogu.

Ja bi preporucija da Josey promini nick u Vegeta u sve se misa i dobro mu pase :D :D
MURTERINJO
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Leidi 660

PostPostao/la lupis » 09. 08. 2022. (22:01)

beba je napisao/la:Ja sam u potrazi za novim motorom ali vec na prvu su me dobro ošamarili sa cijenama. Gledam motore od 27 do 35-40 ks i strasne su cijene. Sole je sa mini 33 doša na 65000 kn. Prekosutra cu do Podstrane vidit kako stoje craftsman marine 27 i ako bude isto cifra trazit cu neki polovni

Kontaktiraj JLM Perković,vidi cijenu za 3.34, 4.36 i 4.50 .

Prije 12 godina ti Sole motori su bili znatno skuplji (ko i Nanni)od JLM motora ,nekako na pola puta do Volva i Yanmara,a u rangu Scama i Lombardinija(po cijeni),moje subjektivno mišljenje(jer sam imao JLM 4 50) je da je JLM kvalitetniji od oba,a što se tiče susretljivosti ,Perkovići su ispred njih(bili tada ,sad ne znam) sasvim sigurno.

Tako je bilo 2010...,ali JLM motori nisu ništa lošiji od Soleta..
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la beba » 09. 08. 2022. (22:46)

Posla sam im email pa cu vidit.
beba
Senior Member

Tip plovila: maestral 710,marušić 580

PostPostao/la Rocking Sergio » 10. 08. 2022. (08:06)

Ekipa, a što mislite i kako komentirate činjenice da su neki uspjeli, što sa spojlerima, što sa jačim motorima, što sa ne znam s čim još, dobiti osjetno veće putne i max brzine? Po raznim primjerima sa YouTubea, govorimo o cca 9 milja putne i cca 13 - 15 milja maksimalne...što je za cca 40-50% brže od 6-7 milja putne a to na dugu turu ipak puno znači.
U nastavku šaljem par primjera pa bi volio čuti tko što misli

9 milja putna, 13-14 max:
https://youtube.com/shorts/jWLmO9ToGRA?feature=share

16 milja max:
https://youtu.be/zi1QfNDZbX8
Rocking Sergio
New Entry

Tip plovila: bez plovila

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Ivek Zagorec i 2 gostiju.