Kupujem papire za gumenjak

Kupujem...

Moderatori/ce: dome, Moderatori

Kupujem papire za gumenjak

PostPostao/la Spužva » 10. 06. 2009. (13:13)

Kupujem papire za gumenjak maestral hf 50 ili bilo koje sa kojima bi ga bilo moguce registrirati.
Ili ako netko ima iskustva, kako registrirati brod koji je vec bio registriran ali nema dokumenata.
Spužva
Member

Tip plovila: Beneteau Ombrine 550WA/Mariner 75

Re: Kupujem papire za gumenjak

PostPostao/la Babalu » 10. 06. 2009. (15:41)

Moraš saznati gdje i na čije ime je bio registriran.Onda prvo sa starim vlasnikom napraviš ugovor,platiš 5 % poreza.U međuvremenu stari gazda u kapetaniji zatraži duplikat knjižice i svi sretni i zadovoljni.
Imam isti problem sa H35F iz 90-tih samo kaj nikada nije bio registriran u RH.Pa ako netko ima ono kaj mi treba-javite.
Babalu
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: QS Weekend 640 Mercury 115 EFi

PostPostao/la josip » 10. 06. 2009. (15:55)

Spužva je napisao/la:Kupujem papire za gumenjak maestral hf 50 ili bilo koje sa kojima bi ga bilo moguce registrirati.
Ili ako netko ima iskustva, kako registrirati brod koji je vec bio registriran ali nema dokumenata.

Ako je brod već bio registriran ( provjereno u Vukovarskoj kapetaniji ) a dokumenti su se zagubili ili su uništeni isti se mogu ponovno napraviti u matičnoj kapetaniji broda jer kapetanija trajno arhivira dokumente broda koji su priloženi prilikom registracije. Naravno potrebno je znati reg. oznaku broda da bi se olakšalo pronalaženje dokumentacije.
Kupovina papira bi mogla biti opasna jer npr. u dozvoli za plovidbu je upisana godina proizvodnje čamca, te iskusni policajci i kapetani znaju i kakva je izrada čamca bila koje godine. Naprimjer posjeduješ maestral 9 sive boje i nabaviš papire za maestral 9 iz 1984 godine odmah je jasno da su papiri " divlji " jer se maestral 9 u sivoj boji počeo proizvoditi tek 1987 godine a do 1987 su se proizvodili u naranđastoj boji. Naravno nije samo boja koja otkriva godište proizvodnje gumenog čamca jer ima tu dosta detalja koji su se proizvodili različito u različitim godinama proizvodnje.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 20. 06. 2009. (01:08)

Spužva i ostali!

Trgovina "papirima" nije dozvoljena zakonom!
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

Natrag na Kupujem

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.