Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la BeK » 06. 06. 2009. (21:40)

Žabar je napisao/la:To ti više nije jedrilica!

Sada je motornjak!

Motorna jedrilica bez jedra ! :)
bolje ništa ne jebati a da svak misli da si jeba ,nego jebati a da nitko nezna (by Ćuba)
BeK
Old Senior Member

PostPostao/la Žabar » 06. 06. 2009. (21:42)

More i tako :lol:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 09. 06. 2009. (19:44)

Nikako da se sjetim ponijeti aparat. U četvrtak sam cijeli dan na brodu, pa ću poslikati štošta i uploadati.
Inače, prozori su gore. Svi plexi na vijke. Brtva sikaflex. Bijeli. Vijke i taj zabrtvljeni dio će u konačnici pokriti hrastove lajsnice. Lamistal staklo je samo prednja strana nadkabine (šoferšajba).
Dečki su počeli oblagati kabinu šperpločom. Ne želim bušiti plastifikaciju, pa svu šperploču lijepimo. Neostikom, dakako. Maločas sam bio tamo i ono što je jutros zaljepljeno drži dobro, iako je ljepljeno po zakrivljenim plohama bez ikakvoga stezanja. Samo malo zasuši jedna i druga strana i zalijepi se kao samoljepivom trakom. Zakrivljenja nisu velika, a šperploča je tanka (6 mm).
Dražen je napravio i sve tanke lajsnice. Ostalo mu je još samo 20-tak metara širokih koje će biti žuljnice na bokovima. Dakako, ne smijem ih odveć žuljati uz druge brodove, jer ću polomiti nacifrani uzorak na rubovima.
Stupići za ogradu su također istokareni. Planiram ih kroz palubu zašarafiti inox šipkom 16 mm. Rupe u stupićima su 15 cm duboke.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la dome » 10. 06. 2009. (07:03)

mali od palube je napisao/la: U četvrtak sam cijeli dan na brodu,

Do koliko sati ?
Biti ču u tvom kraju negdije oko 18,00 pa bih mogao svratiti ................
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la josip » 10. 06. 2009. (07:31)

Opet na veliki blagdan :think: :crazy:
josip
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 10. 06. 2009. (07:53)

dome je napisao/la:Do koliko sati ?
Biti ču u tvom kraju negdije oko 18,00 pa bih mogao svratiti ................

Preciziraj malo "moj kraj". Baš bih volio da dođeš. Poslom si ovdje ili...
Inače, Josipe, ne idu mi baš ovi novovijeki blagdani. Stubokom ih mijenjaju svako toliko, tako da ti ja, zapravo, i ne znam kakav je blagdan u četvrtak. Vjerski ili novopartizanski? Nisam ni jedno ni drugo, pa me i ne zanima odveć.
Jučer sam zaboravio napomenuti najvažnije. Bratićev kum nam je lakirao brod. Nije nam htio ništa naplatiti, a ja pak nisam htio poklonjenom konju gledati u zube. Da sam gledao... ah...
Nešto će se vjerojatno spasiti poliranjem...
Ma... sve u svemu sam zadovoljan. Desetak zaljepljenih mušica ćemo ispolitari. Narančina kora mi ne smeta. Dapače... Nekoliko tragova brušenja se neće moći ispolirati, ali će se vjerojatno ublažiti. Poliranje je idući vikend.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la Gaso » 10. 06. 2009. (08:12)

uzmi papir 1000, ili vodobrusni od 2000 pa pobrusi malo mjesta kdje treba i tek onda ispoliraj.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la mali od palube » 10. 06. 2009. (11:51)

Zahvaljujem, Gašo! Malo dobrih ljudi. (Mislim da je Tom Cruise i Demi Moore)
Imam još jednu neobičnu ideju. Svakako plovim s laptopom. Na njemu mi je programčić koji na bitmap kartama pokazuje poziciju na kojoj jesam (preko serijskog porta spojen sa GPS-om), laptop mi je ujedno i TV i internet i DVD (svi smo ovisnici o svemu tome). Dakle, budući da već ionako plovim s laptopom palo mi je na pamet da negdje u pramčanom dijelu trupa probijem rupu veličine kovanice od 5 kn. Tu rupu zatvorim staklom (ne znam još kako, ali nekako je to valjda moguće da ne curi voda u brod), a pred nju unutar broda stavim web kamericu, usmjerenu pod nekim odgovarajućim kutem. Tako bih s vozačkog mjesta vidio dno kad prilazim obali. Primjerice kad prilazim nekoj plaži ili kad uplovljavam u neku lučicu koju ne poznajem. To bi bilo znatno bolje rješanje od sondera. Ili ne bi? Nemam pojma...
To stakleno oko bi trebalo biti na sredini (početak kobilice) i trebao bih ga s vremena na vrijeme očistiti, što i nije neki problem. Nosač kamerice bih lako savio od nekog inox "flaha". To bi čak mogle biti i tri kamerice. Jedna u sredini i po jedna sa svake strane pod kutem cca 45 stupnjeva u odnosu na kobilicu. Kako su zabrtvljeni spojevi stakloplastike i stakla na onim brodovima sa staklenim dnom? Je li to staklo ili plexi?
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la primorac » 10. 06. 2009. (11:59)

Možda bi mogao kameru vuć po dnu, ili čitav laptop smjestiš u odgovarajuću najlon vrećicu (vodonepropusnu ali prozirnu) i u more s njime! Naravno lap koji ima već integriranu kameru iznad ekrana.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la BeK » 10. 06. 2009. (12:38)

Mop je počel brumati , ne nasjedajte . : Surprise 1: :Other19:
bolje ništa ne jebati a da svak misli da si jeba ,nego jebati a da nitko nezna (by Ćuba)
BeK
Old Senior Member

PostPostao/la primorac » 10. 06. 2009. (12:47)

bEk, ti ne shvaćaš da je MoP novi Jacques Cousteau, koji je konstruirao ronilački aparat "vodena pluća", uređaj za podvodno snimanje i prepoznavanje opasnih plićina (rive koja se nalazi u neposrednoj blizini).

MoP, svojoj jahti ime promijeni u Calypso.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la mali od palube » 10. 06. 2009. (16:08)

Na nekoj plaži blizu Stare Baške na Krku sam zamalo opalio provom u neku stijenu. Stijena se, poprilično daleko od same plaže (dvadesetak metara), izdizala s dna do pod samu površinu. Sreća da je bolja polovica sjedila na špirunu, skočila i odgurnula barku. Inače ta je plaža jedna od najljepših na kojoj sam bio.
U Pakoštanima sam se nasukao u mulj. Riva je blesavo napravljena sasvim do plićaka. Poveselio sam se kako ima slobodnog mjesta, jer onaj mali debeli skupo naplaćuje vezove na pontonu. Odmah mi je bilo jasno zašto su ta mjesta slobodna.
Naravno, ovo s kamericom je vjerojatno više mašta nego mogućnost. Šteta probiti brod za eksperimet koji možda ne uspije. Trebao bi mi i USB kabal od cca 6 m. Mislim da to ne bi funkcioniralo. Neka druga kamerica traži posebno napajanje, što dodatno komplicira priču.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 10. 06. 2009. (16:18)

BeK je napisao/la:Mop je počel brumati , ne nasjedajte . : Surprise 1: :Other19:

Što znači riječ brumati?
Inače spomenuti Coustou je počeo snimati tako da je za obične kamere radio vodonepropusna kućišta (metalno-staklene kutije). A kamerice na stražnjoj strani automobila, autobusa i sl. već postoje. Zašto je onda ova moja ideja čudna?
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la josip » 10. 06. 2009. (16:35)

Napravi ti staklo a kamera ti ni netreba, jer pod provu možeš ženu poterati pa neka gleda ( netreba ti usb niti napajanje ).
josip
Old Senior Member

PostPostao/la tg-boy » 10. 06. 2009. (20:10)

nemojte ljudi tako,
eto ja cu ti poslat usb kabel od 6m
neka neko da okruglo staklo,
naci ce se i web kamera
ideja super,
ja cu tako panulat :idea: , jednu web kameru cu staviti obavezno u vrsu da je ne dizem ako je prazna :idea: , a duz parangala svaka tri metra jedna kamerica---e sad ce se neko pitat zasto tri metra- zato da se bolje vidi eto zasto.... e tako onda sa moje barcice lagano gledaj i uzivaj---super ideja hvala MOP :wave: .
Inace Hamiltonov operator zovu jos i nabla------bolje se drzat matematike.
a za razvijanje mozdanih vijuga uzesti rucno linije trupa motojedrilice i preko trostrukog integrala naravno izračunati volumen podvodnog dijela- malo fizike i eto ti sile uzgona sa vb motorom dobijes brzinu , sa hodanjem po boku nagib i td...... :clap:
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: galeb, volvo md11c

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: riberer i 2 gostiju.