peroLA je napisao/la:izgleda da smo svi ljeni za izračunat otprilike potrošnju, iskoristivost i kapacitet... ponavljam po neznam koji put ja sam se držao kad je netko ovdje na forumu izračunao i objavio za friž sa danfos bd35 da je preproučljivo min 80wata solar i aku 100ah.... što je meni bilo dovoljno na Primorki zato sam isto preporučio i Rexiju, a sad različite potrebe tjeraju drugačije... činjenica je za đitu da je prepek od sunca, više ću znat nakon testa... više ne razbijam glavu sigurno sa time
da, i zaboravljas di ti frizider stoji na brodu, tj kolika mu je okolna temperatura, na sto utjece koliko ce se puta u danu upalit kompresor tj koliko dugo ce radit.
nije isto jel brod ima izolaciju ili nema.
nije isto jel frizider stoji u okolini u kojoj je +45 ili +25
ako je vama sve isto, onda ok vi stavite solare od 80w, i cudite se kako frizider ne radi i kako se mliko za cokolino ditetu pokvarilo.
2 dimulius
sve sta si napisa sve stoji,
al sve sta si napisa je vec napisano 52x, isto san ja napisa bar 2x do sad. ako nisu shvatili (a jesu 100% jer nitko nije tolko blesav) onda tjeraju svoj neki inat i viziju, ako tjeraju, a nek tjeraju i dalje, sta bi se mi zivcirali pokusavajuci ponovo "objasnit" kad je sve vec objasnjeno