Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
porer je napisao/la:@macro
Kad vidim vezicu da nije odrezana a kabel visi oko cijevi... Maaaa.. Idem smotat i zapalit pa spavanje.
peroLA je napisao/la:Ja sam na primorki ima 110 poly, na 100ah akumulator, koristio sam frizider sa danfosom bd 35, pumpe, radio i punjac i rasvjetu, sad je razlika da na jedrilici ima danfos 50 ili vise, drugi friz neznam dali ima sta uopce ali svjetla je puno vise, ima pretvarac itv, vise pumpi wc, lavandini, tus..pa jos ako specijaliziram jedrenje onda mozda ce trebat vise struje.. trenutno su u pogonu 2*100ah ali vlasnik je koristio struju u marini... pa sam zapakirano dobio taj ogromni solar 320w akumulator od220agm i neki divovski regulator
porer je napisao/la:@macro
Kad vidim vezicu da nije odrezana a kabel visi oko cijevi... Maaaa.. Idem smotat i zapalit pa spavanje.
peroLA je napisao/la:kupca sam našao odmah ali i dalje se mislim, jer do 180w je dosta mala razlika, 5kg u težini i svega 30cm u dimenzijama.. za 180w.... 115w je već bolje ali dali mi je to dosta je pitanje, možda 2*80 bi bilo najbolje
josey je napisao/la:kao sto sam rekao,
100 ljudi 100 cudi, a i o ukusima se ne raspravlja, kolike su cije potrebe u to ne treba ulazit, al potrebe broda od 10m i potrebe broda od 6.20m NISU iste.
Pretpostavimo da perola na jedrilici ima i winch i bow thruster.
Samo pretpostavimo, i pretpostavimo da ipak ima veci frizider nego ti na pasari od 6.20... eto ja cu pretpostavit pa nek budem u krivu a poznato je da je pretpostavka majka svih zajeba.
Motor od 20-30ks ima alternator koji nemoze u par minuta napunit akumulatore od 100+ AH nemoze ni one od 60 jer bi ih skuhao.
dakle motor mu mora tandrkat pola dana da mu napuni 2-3 baterije od 100+Ah
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.