gosmart je napisao/la:josey je napisao/la:Bilo bi vrime i da prominis awatar
.
.
Drago mi je da si kupio brod, i zelim ti da uzivas u svakoj minuti provedenoj na njemu![]()
![]()
Dobro oko.
Avatar ostaje. I dalje mi je ljepši.
Što se trajekta tiče, nisam očekivao da se tako groteskna usporedba može doslovno shvatit.
Hvala na lijepim željama.
Nakon par dana korištenja dodajem pohvale i za kokpit.
Sjedi oko stola četvero ljudi bez problema, a kad se spusti stol i ubaci jastuk, platforma za izležavanje je super. 3 osobe komotno.
Prethodni vlasnik napravio je i bočne tende (ne znam da li je i u originalu bio dostupan cockpit closure kit - čini mi se da sam čitao da ima) pa se fino da sakrit od sunca.
Ima brisače, što mi je jako dobro došlo pri vožnji na umjerenoj burici - možda pola metra vala.
Skroz su mi se promijenile kalkulacije u glavi. Nešto što sam prije planirao kao cjelodnevni izlet, sad je skoro za skoknut usput popodne.
15 cv na 3000, 18-19 max na 3200 koliko je i predviđeno za Yanmara unutra (nakon što sam iskrcao dio krame i nakon detaljnijeg čišćenja propele). Vidio sam ranije po netu da ekipa piše 20-21, ali mislim da nema šanse. Jedino da apsloutno sve izvadim, sam na brodu, totalna bonaca i poliran antifouling. Ovih 15 mi je i više nego dovoljno. Žena se sva stisne od straha.
Za tebe je vanbrodski motor.
20 putna,30 max.
Motor ne čuješ.
Propela u zraku kad se ne vozi.
Nije provokacija,ali kad čujem ove priče o rasterećivanju broda (ne mislim tu na osobe),i na šporku propelu i koper,to ti je odmah znak da ti ili treba 50 ks više,ili to nije brod za tebe...
Vidim dosta takvih brodova po moru ,svi su u nekoj granici glisiranja uz buku motora...