Pozdrav svim, kako bi to rekao M710 SEA PEARL: "...posljednjm mohikancima na forumu
"!
Vidjevši da se forumi, pa tako i naš, svi redom polako gase (ili su već ugašeni), a radi nekih novih oblika komunikacije u kojma možemo svi imati "nove prijatelje" i biti svima daleko vidljiviji ...puno njih koji su na te "nove oblike" prešli i dalje gaje ponanstva ostvarena baš putem nekadašnjih foruma, pa tako i našeg. Forum više ne posjećuju, osim u sjećanjima.
Htio sam vam postaviti pitanje da li mislite da bi se forum mogao održati i "oživjeti" na neki način?
Alternativa je, naravno, gašenje, jer kada vidim da na forumu nema ni stotinjak prijavljenih, postavljam sam sebi pitanje kome treba jedna stranica kao naša? Postaviti komentar ili sliku ulova ili barke ili bilo čega drugog vezanog na more na jedan FaceBuk ili na forum, predpostavljam da treba isto vremena i "muke" ...znam da je "posjedovanje" svojeg vlastitig profila na FB-ku slično nečemu kao posjedovanje svojega foruma, tamo se dobivaju lajkovi, komentari, novi prijatelji, sve uglavnom vrlo kulturno. Daleko od starih manira na ovom forumu. Ovdje kažu: "Ne stavljaj slike, jer će te popljuvati" ... na drugim oblicima komunikacije nema pljuvanja? Sve je kulturno, naravno ...čudi me da tako (i zašto) ne funkcionira i ovdje? Možda zato, jer je forum ovdje za nas, ali nije "naš", dok je profil na raznim "soušalima" naš i moramo se ponašati pristojno. Ne znam ...
Nakon ovog uvoda sam vas htio upitati da li ima smisla ...ne, ne mislim ga još ugasiti
... da se napravi, neke vrste, portal u kojemu bi se mogle naći zanimljive teme koje bi možda privukle još kojega "mohikanca" i da li ima zainteresiranih koji bi o tim i takvim temama imali volje pisati? Na primjer (ima takvih portala, blogova itd. već puno, ali nisu "naši"), opis jednog ribolovnog izleta, uređivanja broda, kupovine istog, određene tehnike lova, neke fešte, izleta sa prijateljima, jedrenje itd., itd. ... Sve bi se moglo spojiti i sa ostalim postojećim oblicima komunikacije putem obavijesti o novim postovima, porukama ili kako se već zovu.
Forum bi, naravno, postao samo dio tog portala, no možda bi tako bio više posjećen.
Zanima me što mislite o tome?
P.S. Nekada su se čitale knjige, sada mi se čini da se čitaju malo manje, sve je napisano na internetu ...ne želim reći da je forum knjiga neke vrste, ali puno zanimjivih stvari je baš ovdje napisano.
P.P.S. Pitajte i one koji više forum ne posjećuju, ali ih "vidite" ...
P.P.P.S. Jedna od "legendi" je i MOP koje se "tamo" često zna spominjati ...vidim da se je vratio. Dobo nam se vratio
mali od palube!