Adria 500 m sport cabin

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Adria 500 m sport cabin

PostPostao/la zuti.pingvin » 03. 04. 2021. (14:45)

Pozdrav svima,razmišljam o kupnji novoga broda
Brod bi bio za odlaske na kupanje i povremeno vozanje vise osoba,koristio bi se cca 5 mjeseci godišnje
Za oko mi je zapela Adria 500 m sport cabin ,tvrtke sport mare,koliko sam shvatio prije je bio drugi naziv firme,ali isti vlasnik ?
Izvedba bi bila poludeplasmanska,
Ono što me brine,dosta ima negativnih komentara za tu staru/novu firmu,ali isto tako pozitivnih
Stavio bi motor od 20 ks,mislim da je to dovoljno,ne tražim da bude gliser ali da može ploviti normalno s nekih desetak čvorova ,da se ne pati,ili je ipak potrebno 40 ks,ali mislim da mi nema smisla plaćati vise motor nego brod,ukoliko uzmem od 40 ks
Svi savjeti i komentari dobro došli :D
Pozdrav
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuti.pingvin
New Entry

Re: Adria 500 m sport cabin

PostPostao/la riberer » 03. 04. 2021. (18:24)

zuti.pingvin je napisao/la:...
Ono što me brine,dosta ima negativnih komentara za tu staru/novu firmu,ali isto tako pozitivnih
...

Koji te to negativni komentari muče? A koje smatraš pozitivnima? :think:
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la zuti.pingvin » 04. 04. 2021. (08:16)

Citiram neke komentare
"Meni je čovjek koji je kupio tu mlaku rekao da je nije htio ni registrirat koliko je loša nego je odmah dao oglas da prodaje"
" Ja sam imao priliku vidit uživo tu barku MS i vjeruj mi kvaliteta im je zaista loša"
"Ja imam ovu iz Mlaka sportu s kabinom, i sasvim sam zadovoljan,"
"Gradnja je dobra, plastika čvrsta i dobre završne obrade. "
"Tvrtka "Mlaka šport" zbog strašnog pogoršanja kvalitete proizvoda, mnogobrojnih prigovora i katastrofalnog odnosa prema kupcima (posebice direktor Denis Dritanović) pala je u kategoriju "smeće" na tržištu malih brodova te više ne prodaje brodice pod imenom "Mlaka šport" već pod imenom očinske firme "Sport mare" (Pula).
Obzirom da je sve ostalo isto, uključujući i direktora, upozoravam tvorovce da svojim prijateljima i bližnjima prenesu ove informacije da ne nasjedaju na novo ime, prazne priče starog direktora i niske cijene jer najbolje što mogu dobiti "pod novo" je brodica koja je bila u čarteru (njihovom!!!) par godina, nakon toga je brzinski skrpana i ispolirana te joj je promijenjena pločica (dvije pop zakovice). Garancije i uklanjanje nedostataka možete zaboraviti. Dobiti će te samo bezobrazni podsmjeh i odgovor "... a šta ste vi očekivali za te novce".
Dakle Sport mare (Pula) je Mlaka šport u drugom pakiranju... Ali smeće je ostalo isto... Oprez !!!!
"Ljudi bižite ća od toga s****a od Denisa iz Mlaka sporta, tip mi je uvalija dvi barke koje su bile godinama u renti pod nove , a tako ih i naplatio,, sve je on to dobro ispolira i gratis mi namaza koper ( da zamaže pukotine po dnu plovila), papiri "kao nove barke". Bit će tu posla za našu pravnu državu. Sramota !"
"Tezi poluproizvod pun fuseva. Ljudi se povedu malom cijenom koja nazalost u konacnici bude puno veca."
"da to je ta ......i mene sluzi dobro ...."
"Odnos cijena kvaliteta je jako dobra,veoma stabilna barka "
zuti.pingvin
New Entry

PostPostao/la porer » 04. 04. 2021. (08:33)

Na mojoj temi slike na žalost više nisu vidljive (tinypic...). No radi se o tome da je poznanik (inače profi ribar) kupio tu barku sa puno dodatne opreme. Ja sam mu radio struju i sve skupa lijepo je izgledalo kad je bilo gotovo, mislim na inox, konzolu, raspored, ma barka za poželjeti.
Nakon par mjeseci dvodno je propalo totalno. Reklamaciju nije dočekao, umro je.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la bananko28 » 04. 04. 2021. (08:41)

Eto na... pa ja poslje ovog prvog procitanog nebi ni pomislija vise na nju... rekao ti je i kolega Porer....
Koliko kosta ta barka?
bananko28
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la ab ovo » 04. 04. 2021. (09:41)

Ako malo provrtite Index oglasnik i Njuškalo vidite barem desetak Dritanovićevih Adria 500 različitog tipa koje se momentalno prodaju po različitim cijenama. Obzirom na opće stanje u zemlji, a i praksu drugih brodograditelja koji uzimaju predujam za izdradu nove brodice, uvjerenja sam da to nisu nove brarke, nego mi to miriše na priču o renti.
O kvaliteti ne bih, jer ne znam.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la zuti.pingvin » 04. 04. 2021. (11:53)

Trenutno nema nijedan na stanju,isporuka se ceka cca 60 dana,
Cijena je oko 32 000 kn s nešto opreme spirun,ograda...
Ne tražim ništa spektakularno,nego da zadovoljiva moje potrebe
Cak mi ni platiti vise nije problem za nešto ako je bolje
zuti.pingvin
New Entry

PostPostao/la riberer » 04. 04. 2021. (12:51)

zuti.pingvin je napisao/la:Citiram neke komentare...

Iz navedenih komentara vidim da su, na kraju, svi stvarni korisnici zadovoljni kupljenim proizvodom.
Svi ostali komentari su mišljenja stvorena na nivou "rekla kazala": "Rekao mi je ovaj, čuo sam od prijatelja..." ili uobičajena za naše podneblje, tj. sa namjerom blaćenja bez konkretnih podataka.
Navedena firma, koliko vidim po oglasnicima, prodaje i plovila za koje navodi da su bila u čarteru, tako da mi je podatak o "uvaljivanju" novo pod staro prilično klimav , a u moguće razloge tog komentara radije ne bih ulazio.
Post porera bi mogao biti jedini uvjerljiv, no kako to da je vlasnik umro radi čekanja na reklamaciju, nije mi jasno...?
Što se kvalitete tiče, općenito je poznato da bi se moglo napraviti puno više, pogotovo što se tiče završne obrade kalupa, koji su odgovorni za završnu obradu samoga plovila i nekih drugih detalja, no to je odavno poznato, ali možda baš radi toga i sam proizvod ima cijenu koju ima... najnižu na našem tržištu. Mislim da je o tome govorio i el passo, ali sa napomenem da se na kraju, ipak radi o novoj barci. Svi bi mi rado vozili dobre aute, ali oni imaju i svoju cijenu, rekao bi narod: "Koliko para, toliko muzike", a odluka je na onome tko muziku plaća.

Inače, znam iz prve ruke da se na isporuku novog plovila zaista čeka poprilično, jer narudžbi ima puno i prodaja ide dobro, zaključiti sami...
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
riberer
Moderator

PostPostao/la zuti.pingvin » 04. 04. 2021. (13:16)

Ven 501k isto mi je izbor , izade oko 15 000 kn vise nego Adria 500,
Ajde mogu razumjeti da je Ven bolji(ako je),ali da može kostati vise nego 50% vrijednosti Adrie 500..
A vise manje su isti brodovi
I dao bi i tih 15 000 kn vise,da sam miran
Ali opet i za vena ima dobrih i loših komentara,pa sam na istom kao s Adriom
Ali kao što kažeš ,sve su to komentari cuo, vidio,
Volio bi da mi neki vlasnik kaže svoje mišljenje,
zuti.pingvin
New Entry

PostPostao/la porer » 04. 04. 2021. (18:56)

riberer je napisao/la:
zuti.pingvin je napisao/la:Citiram neke komentare...

Iz navedenih komentara vidim da su, na kraju, svi stvarni korisnici zadovoljni kupljenim proizvodom.
Svi ostali komentari su mišljenja stvorena na nivou "rekla kazala": "Rekao mi je ovaj, čuo sam od prijatelja..." ili uobičajena za naše podneblje, tj. sa namjerom blaćenja bez konkretnih podataka.
Navedena firma, koliko vidim po oglasnicima, prodaje i plovila za koje navodi da su bila u čarteru, tako da mi je podatak o "uvaljivanju" novo pod staro prilično klimav , a u moguće razloge tog komentara radije ne bih ulazio.
Post porera bi mogao biti jedini uvjerljiv, no kako to da je vlasnik umro radi čekanja na reklamaciju, nije mi jasno...?
Što se kvalitete tiče, općenito je poznato da bi se moglo napraviti puno više, pogotovo što se tiče završne obrade kalupa, koji su odgovorni za završnu obradu samoga plovila i nekih drugih detalja, no to je odavno poznato, ali možda baš radi toga i sam proizvod ima cijenu koju ima... najnižu na našem tržištu. Mislim da je o tome govorio i el passo, ali sa napomenem da se na kraju, ipak radi o novoj barci. Svi bi mi rado vozili dobre aute, ali oni imaju i svoju cijenu, rekao bi narod: "Koliko para, toliko muzike", a odluka je na onome tko muziku plaća.

Inače, znam iz prve ruke da se na isporuku novog plovila zaista čeka poprilično, jer narudžbi ima puno i prodaja ide dobro, zaključiti sami...

Pa ovako, čovjek je kupio Open verziju, doplatio inoxa brdo i to je stvarno lijepo izgledalo, profi ribar koji je znao što želi. Čak mu je i nosač za škaf od parangala lijepo napravljen, super ideja i realizacija, svaka čast majstoru za inox.
Međutim dvodno je jako brzo propalo i prodrlo je more i kišnica u međuprostor. On se žalio, trajalo je to nekoliko mjeseci ako ne i više. Na kraju je dobio galopirajući rak i u kratkom vremenu partio. Što je sad s tom barkom nemam pojma.

Disclaimer: Ne želim blatiti firmu, to mi ne pada na pamet. Pričam o pojedinačnom slučaju s kojim sam imao doticaja.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 04. 04. 2021. (19:03)

pratin temu od prvog posta, i nisan tija komentirat jer neman doticni brod.
Medjutim, komentar koji san tija ostavit je, vidi koliko kostaju svi ostali brodovi u toj duzini 5m.
onda se vratimo na nesto sta nam je vjerojatno poznatije, automobili,
astra, focus, golf, a3, bmw 3... svi su ista klasa automobila, i kad ih slozis sa istom opremom, bmw ce kostat duplo od forda.
e sad, jel placas brand ili kvalitetu odluci sam, al u konacnici ti je kolega sa foruma vec odgovorio, uvjek je bilo i bit ce kolko para toliko muzike.

Molim te nemoj mi zamjerit na pitanju, al reci ni sto ti ocekujes za 32 000kn kolko si napisa da brod kosta?
uzmi u obzir da si sam napisa da ven 501 kosta 15 000kn vise, sto nije 15 000kn nego 50% vise, uzmi u obzir da brodovi te duzine kostaju i po 75 000kn, sto je 100% vise.
e sad tvoj komentar ne vjerujem da je ven toliko bolji me je potakao i da napisem post i da te pitam ovo sto sam pitao, sto ocekujes za 32 000kn.
Jel shvacas sto zelim reci?
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la riberer » 04. 04. 2021. (19:54)

porer je napisao/la:...
Međutim dvodno je jako brzo propalo i prodrlo je more i kišnica u međuprostor. On se žalio, trajalo je to nekoliko mjeseci ako ne i više. Na kraju je dobio galopirajući rak i u kratkom vremenu partio. Što je sad s tom barkom nemam pojma.

Ah, bio sam krivo razumio, oprosti!

Eto, o ovome bi se moglo raspravljati konkretno, zašto je došlo do prodora vode i zašto reklamacije nije uvažena?
Predpostavljam da je garancija bila samo godinu dana, a ne kao u cijeloj EU dvije, iako to ne bi trebao biti dovoljan razlog. Sjećam se da su meni na Elanu (jednom od) popravljali (ne i popravili) uzdignuto, tj. odlijepljeno dno debelo izvan garancije i čak mi dali novu rubnu gumu, očigledno im je u Elanu bilo stalo do mišljenja kupaca, a tako bi valjda trebalo biti i danas... hm? :think:
riberer
Moderator

PostPostao/la porer » 04. 04. 2021. (20:04)

Ne znam kako da to opišem. Znači imaš trup i palubu a između još jedan sloj plastike. E taj srednji bukvalno se raspao, kad sam išao pogledati to je ličilo na trulo drvo a ne na plastiku.
Opet kažem, ne želim blatiti firmu nipošto, možda je to bio poseban zahtjev naručitelja, nebitno no izrađeno je traljavo i loše.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la zuti.pingvin » 04. 04. 2021. (20:46)

Jamstvo je dvije godine,meni treba brod koji se neće raspast na moru,i neću imati brdo problema s njim ako takav brod moram platiti 100 000 kn nije problem Ali sam mislio da je najjeftinija opcija dovoljna za moje potrebe Hvala svima što sudjelujete s komentarima
zuti.pingvin
New Entry

PostPostao/la josey » 04. 04. 2021. (20:49)

ako ti nije problem 100 000kn, onda ides na sigurnu opciju (citaj ne nuzno najskuplju), a ne na najjeftiniju.
Iskreno, uopce te ne razumjem, i sad mi je zao sto sam se uopce dao uvuc u diskusiju.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.