Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la Trogiranin » 04. 06. 2009. (08:30)

Natkabina mu je "Sportski" dignuta, a kabina spuštena ! Prava racing mašina ! :thumbup:
P.S. Samo sam mišljenja da bi ova roba bolje išla u "Kašuni". Sory !
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la primorac » 04. 06. 2009. (08:34)

Ama takva kabina ide na radni brod, uz dužno poštovanje galeb to baš i nije, pa mi se čini kombinacija dvi različite vrste koje baš nisu kompatibilne. Ukusi su različiti.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la porer » 04. 06. 2009. (08:36)

A ma, Kako kome se dopada, nema veze. Ukusi su različiti a o ukusima... :Drink40: :Drink27:
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la marselomm » 04. 06. 2009. (09:30)

Evo još koja slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
marselomm
Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la marselomm » 04. 06. 2009. (09:35)

Ovu ću soluciju tvrdog krova ja staviti na svoj galeb
marselomm
Member

PostPostao/la marselomm » 04. 06. 2009. (09:39)

Evo lakirani plafoni samo neznan jeli triba još ruku laka jer mi se na nekim dijelovima slabo vata.
marselomm
Member

PostPostao/la marselomm » 04. 06. 2009. (09:43)

3
marselomm
Member

PostPostao/la Trogiranin » 04. 06. 2009. (10:54)

Marselom sve pet, jedino mi se oni krov iznad kokpita malo ne sviđa. Ima ga jedan čovik ovde u nas i dosta je to sve skupa klimavo jer stope koje su zavarene na ova dva zadnja stupa nisu zavarili pod kutom tako da one legnu cilom površinom na plastiku, nego su samo jednim rubom oslonjene i kad se uvatiš rukom za stup sve nekako pliva. Ako to još nisi zgotovija vodi računa da ti zavare pod odgovarajućim kutem da moš sve stegnit kako triba da se ne ljulja livo desno. E da još jedno pitanjce ! Oćeš radit kakvu skalinu na ulzu isprid frižidera jer je koliko vidim dosta visoko , a opet tu su škafetini od kužine? :thumbup:

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la marselomm » 04. 06. 2009. (13:14)

Za tvrdi krov, ću kupiti cijevi od 4-5 cm debele.One klasične 2.5 mi izlgledaju pretanko Prvo ću napraviti krov i onda ću morati zvati čovika na licu mista da vari stopice točno po krovu jer drukčije neznan kako bi. Ovaj krov sam izabra zato šta nismo baš vješti sa izradom kalupa(tj. nismo nikad dosad radili) a koliko smo vješti to ćemo vidit. A za ovaj mi se izgleda najlakše napraviti jer nema onoga klasičnog L nego umisto toga idu cijevi.A ovaj san vidija i ne izgleda ružno možda mi je čak lipši nego onaj klasični tvrdi krov. I kasnije nema plastificiranja tvrdog krova za brod. Neznan od koje daske da radin kalup, jer mi triba i nešto dosta savitljivo da prati liniju broda. Pa vi koji imate iskustva pomagajte. A opet ima tu i kvadrata, pa opet neznan jeli moran kalup iz jedne daske ili mogu iz više, ako radin iz više onda me strah da se kasnije ne budu vidili spojevi.

A skalu ču napraviti ki šta ste svi vi na ovim prethodnim slikama, a zadnja polica na kužini nije škafetin nego obična vrata koja će se otvarati na kipu.
marselomm
Member

PostPostao/la Trogiranin » 05. 06. 2009. (10:04)

Marselom imaš u drvnim kombinatima kupit iveral ploče. Dimenzije ploče su ti 2050x2750 mm. Debljina imaš raznih, dovoljno ti je 10 mm da ne bacaš lovu bespotrebno. Bitno ti je da je jedna strana glatka, najbolje one bijele što oni koriste za izradu polica i ormara u kužinama na koje samo kasnije vidaju raznorazne vratnice. Ukoliko želiš postići laganu zakrivljenost sa donje strane zavidaš mural 50x80 mm kojeg si prethodno doveo na željenu zakrivljenost. Stegni ga kroz ploču vidama upuštene glave, prištukaj rupe od vida i imaš super gladak kalup za malu lovu bez puno zajebancije oko gletovanja i poliranja kalupa. Netko je negdi na forumu napisa da se kalup može namazat prije đelkota i pastom za parkete. Nemoj! Teško se posli čisti sa odljevka. Odjeljivač plave boje nije skup, a zlata vridi. Kad odvojiš krov od kalupa samo opereš spužvicom običnom vodom i "KO NOVO" . :) Izliješ dva komada, za drugi zbog kontra zakrivljenosti (jedan ispupčen, drugi udubljen - ako ćeš radit zakrivljeno ) samo prominiš murale sa kontra udubljenjem - ispupčenjem, tako da opet koristiš istu ploču. Montiraš donju stranu na stupe, gornju petaš na štuk, obradiš rubove i porinuće. Pozdrav !

P.S. Za skalinu :thumbup: !

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la skanap » 05. 06. 2009. (22:01)

marselomm je napisao/la:Ovu ću soluciju tvrdog krova ja staviti na svoj galeb

meni je ovo ruzno
ko neplati kurbu plati likara...:)
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

Tip plovila: guc 7,15 sa kabinom volvo md21a 75 ks

PostPostao/la škampar » 28. 07. 2009. (12:04)

Imam stari tip galeba, montiran spojler. Zanima me montaža i učinak brkova. Unaprijed hvala
škampar
Member

Tip plovila: elan 22 fl

PostPostao/la panulaš » 18. 08. 2009. (12:45)

Pozdrav Somu, Marselomu,Trogiraninu, Kiani, Primorcu i ostalim Galebašima. Vratio sam se s mora u sumorni Zagreb. Ovo ljeto sam iz Zadra otplovio na Hvar gdje sam bio vezan u onoj ludoj hvarskoj luci i napravio par đita do Visa, Brača, i Lastova. Sve je više manje prošlo u redu. Prošao sam oko 300 sati, ukupno ovu godinu 450. uz nekoliko j... situacija kao tramuntanu u hvarskom kanalu uz val od 6 metara kad se hidrogliser iz Splita zabio u val izgubio na kratko 3 mornara..., požar na instalacijama zbog loše postavljenog osigurača vinča, kvara anlasera 7 milja od Visa istočno na braku Pločice. u 3 ujutro...
Ipak sve je dobro prošlo, osim što sam ostavio brod u Milni da mi postave novu elektroinstalaciju jer su mi staru oćigledno sfušali.
Panulaški govoreći siromašno, osim za spomenuti zubaca od desetak kila kod Visa.
Brod se pokazao dobrim na valu, možda malo vergolast obzirom da sam digao kabinu za 15-ak cm.
Tikovina koliko god me razuvjeravali o održavanju izvrsna, bez ikakvih problema.
Špirun dobar, još se nitko nije spotaknuo.
Istina, Galeb nije radni brod ali uz dobru opremu nema boljeg za dobru panulu.
Možda je dobro za reći da mu je manevar plovidbom krmom mršav, možda netko ima idelu kako to poboljšati.
Plovna brzina na 2900 ok. 8-8,5 nm, istina sa Yanmarom od 75 KS nije baš impresivno ali ja sam zadovoljan, samim time što me taj motor par puta izvukao na neveri. Nije mi jasno Kiana da ti postigneš 3600 okretaja;to mogu i ja , ali na uputama piše da je maksimum 3200 za moj motor. Jeli to pitanje propele.??? Sa 3600 idem i do 14 nm ali nije li to loše za motor. Uglavnom plovim do 3000 ok.
Što fali-definitivno automatski pilot jer mi se ne da sjediti za timunom ili argolom kad plovim stotinjak milja od Zadra do Hvara.
Uz male doinake na kabini brod je OK.
Za sada sam u vrućem Zagrebu, ali 27.8. plovim od Milne na Telaščicu(takmičenje u panuli-RD Zubatac-Zadar), pa ako tko s foruma naleti bit će mi drago da se upoznamo.
3.10. je panulaško takmičenje u Karinu (moj matični klub RD Sipa), poslat ću propozicije.
Sliku zubaca dobit ćete ovih dan.
Pozdrav svima.
Nema do lubina iz karina
panulaš
Member

PostPostao/la gavijal » 18. 08. 2009. (12:57)

galeb je moja ljubav od mladosti, tko zna..jednog dana mozda
gavijal
Senior Member

PostPostao/la Nino » 21. 08. 2009. (00:27)

Lipa đita. Tako se brod koristi. :thumbup:
Propela ti i je malo "lagana" za 10-ak %.
A krmon niti jedan takav brod ne slusa. Mali su listovi kormila pa jedino preostaje provon korigirat krmu.
Malo vjezbe i to radi manje-vise OK. Ili stavit thruster...e onda slusa ka veliki.
I...svaka cast sta si moga ostat u Hvaru. Od tamo san uteka prije nego san dosa. Luda kuca
Piscare necesare est
Nino
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.