Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Ako nećeš duže ići na more konzerviraš ga sam pritiskom na dugme
Etec ti se konzervira tako da ti uštrca više ulja i onda ti se on ugasi i kozervira. Ima baš polugu na upravljanju za to.
golum je napisao/la:Etec ti se konzervira tako da ti uštrca više ulja i onda ti se on ugasi i kozervira. Ima baš polugu na upravljanju za to.
Svi etec motori to imaju? Nisam nikad obračao previse paznje o tim motorima, koji je najmanji?
Pegas je napisao/la:Ja sam laik po pitanju brodica i neke stvari mi nikako nisu jasne, jedna od tih stvari je npr Merry Fisher 635 navodno sa motorom od 88ks može uhvatiti 20 milja a težak je sa opremom skoro 2000 tone (možda i više) a ovaj koji ima 500kg manje sa motorom od 70 ili 80 ks je neupotrebljiv odnosno ne može se približiti brojkama od 20 milja. Znam da tu postoji još varijabli ali može li meni netko ko laiku objasniti. Meni je za sada privlačnija opcija Nautica 600K sa suzukijem od 90ks po vama dali bi to moglo potegnut bar 20 milja? Znam da se ne držim usko teme ali...da se malo educiram(o) za vrijeme karantene
Pegas je napisao/la:Ja sam laik po pitanju brodica i neke stvari mi nikako nisu jasne, jedna od tih stvari je npr Merry Fisher 635 navodno sa motorom od 88ks može uhvatiti 20 milja a težak je sa opremom skoro 2000 tone (možda i više) a ovaj koji ima 500kg manje sa motorom od 70 ili 80 ks je neupotrebljiv odnosno ne može se približiti brojkama od 20 milja. Znam da tu postoji još varijabli ali može li meni netko ko laiku objasniti. Meni je za sada privlačnija opcija Nautica 600K sa suzukijem od 90ks po vama dali bi to moglo potegnut bar 20 milja? Znam da se ne držim usko teme ali...da se malo educiram(o) za vrijeme karantene
genije je napisao/la:MF635 s 88Ks se putne vozi 7Nm (proćitaj temu) u idealnim uvjetim možda 11Nm a to koliko brod može maximalno ti nije uopće bitno!
Vjerovatno i Nautika 650 može s 90Ks 20Nm maximalno ali ćeš spržit motor u jednu sezonu ako ga voziš na max okretajima
peroLA je napisao/la:neznam fala Bogu nemam takivh problema jer sam na onoj drugoj varijanti... do da se probam vratit na glavnu temu... ja sam jako protiv ne vezano za vanjske/unutarnje da se stavlja slabiji motor od predviđenog.. pogotova na plovila od kojih se očekuje brzina... po meni je to van svih logika jer taj brod ne zadovoljava predviđeno.. u konačnici nisi sa njime zadovoljan i teže ga je prodat... neznam koji je polu proizvod tj polubarka slabija ova nova sa ne odgovarajućim motorom ili ovi šta slažu 5 godina barke pa se na kraju zamisle... u današnje vrijeme se može sve testirati u naprijed vidjet pa izvagat i odlučit.... meni je nautika bila odmah zapela, isto ona manja jer mi je bila ljepša od drugih na prvu mi djelovala ok cijena, razmještaj stvari mi je bio baš ok kako mi je u glavi... ali skužio sam na vrijeme da takve varijante nisu za mene, gledao sam više za unutarnji i baš tražio od Remiaplasta primjere i ponude.. sve je to bilo dok nije bilo uvoza polovnih... za ušparat sam čak razmišljao o Lomatecu(jeftinom kineskom motoru)
i što je netko gore napisao da kaušun zauzme prostranu krmu, neznam dali na koji način vi komodno lovite, na koji način plivate, kako vam djeca moče noge u moru... dali sa vrha motora skaču u more... u mom slučaju ja kad imam djecu u barki ja lovim sa spojlera niti nisam u kookpitu .. drim dvije panule i sve odradim sa spojlera samo ribe bacam u kookpit, tuširam se na spojleru i ostalo.. na spojleru se komodno osušim da ne močim po barki.. jeste kad su djeca je drugačije ali opet.. neznam taj prostor gdje je kašun šta tamo na tom mjestu radit osim što prođete kad ulazite u kabinu? ovo sam se samo radi prostora nadopisao već sam spomenuo da ne mislim da svi moraju imati unutarnji dizel, pogotovo ne na gliserima i brzim malim pd-ovima (osim nekih domaćih koji koriste gabarite predviđenih za unutarnje pa zavidaju vanjski pre nisko ili na spojler to bi zakonom zabranio) i nisam mislio o tome tupit jedini je razlog što sam to spomenuo kad je netko spomenuo prostor...
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.