Manite se više tih mitova o potrošnjama. Htio sam kupiti VM 220 šestak, JMT ...koji mi ga je trebao prodati je rekao da mi se to ne isplati...da li troši 35 sa mercruiserom ili 30 sa VM-om nije drastična razlika da se isplati investicija. Marsel mi je rekao da leidi 800 sa vanjskim i unutarnjim troše jednako. Razlika se javlja prilikom većeg opterećenja plovila težinom...ali opet ne tolika da bi opravdala trostruku razliku u cijeni.
Ok, razumijem, ne gleda svako isto, meni nije presudno dali troši 35 ili 30 ali znam da ima ljudi kojima je krucijalno dali im troši 1,5 l/h ili 3l/h pa će ređe dizela.
Ruku na srce koliko prosječni nautičar napravi sati na moru godišnje...ne više od 100. To nije satnica u koju se može ukalkulirati razlika u cijeni dizela i benzinca. Isto tako benzinci se ne raspadaju samo tako...da je to istina nebi bio uzlazni trend stavljanja vanbrodskih i proizvodnje brodova za koje je prije bilo nezamislivo da se stavi benzinac na krmu.
Kad sam se priključio forumu u modi i u nebesima je bio grašo. Kada sam iznio mišljenje o tom nadbrodu ...uf drvljem i kamenjem po meni. Di je sada taj grašo ? Di su sada koncepti sa limun krmama i za unutra introvertiranim bokovima ? Di su kasuni koji iziskuju akrobacije za ulazak u kabinu ? Zašto se niko ne želi više voziti pod kutem od 45 stupnjeva? Zašto se svi odjednom furaju na francuze ? Jbt...koliko sam bio ispred vremena