Postao/la el passo » 05. 10. 2019. (20:22)
U globalu se ne zamaram sa time ko će vaditi motor, ko neće. Svakom svoje. Nikada i nigdje nisam rekao ni napisao da svaka barka koja ima dizelaša smrdi po dizelu. One koje su održavane ne smrde.
Jedino te molim da prestaneš više širiti dezinformacije o debljini plastike starih kvarnerplastika jer ne radiš sa time pa znaš jedino ono što si od nekoga čuo. Vidio , probao i usporedio nisi. Upoznao sam jednom prilikom bivšeg djelatnika bivše kvarnerplastike koji je potvrdio moje razmišljanje o njihovom proizvodnom procesu. Upoznao sam ga jer nije mogao/znao montirati nadkabinu na istranku. Po njemu nije to bila kabina za tu barku...nema šanse, distance su mu bile pre velike. Budući da ja razmišljam na drukčiji način, pretpostavio sam da su se možda...ali možda... kabina i bočna gazišta na dotičnom plovilu uslijed dugog stajanja bez drvenog dijela koji podupire ulaz u kabinu ulegnula pa su distance jbg veće od 5cm. Podizanjem nadgrađa pomoću dvije daske, komada grede i jedne auto dizalice distanca je ...ma koliko nevjerojatno to izgledalo majstoru koji je odlio stotine istranki...nestala a kabina legla ko budali šamar.
Jednu sam stvar ipak saznao. Uvjek me bunio kit kojim su spajali trup i nadgrađe jer je tvrd u mp3. Taj su kit radili od AZBESTA i smole pa ako neko ide brusiti nek se dobro zaštiti !!!
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam