Postao/la lupis » 25. 12. 2018. (08:47)
Bit će to ukupna masa sa putnicima ,ako je i ta brojka točna.Ako se misliš vozit sam ili još jedna osoba,i ako dno nije kakav mućak,dosta će biti i 70-75 ks.Ovisi o koji motor,koja baza,jer imaš baza "od do",npr ista baza motora za 75 i 115,ili ista za 115 i 140.Razlika po nekoliko 100tina kubika,pa npr nisu ni svi od 115 isti.Nemora značit da će veći manje trošit,sve ovisi o opterećenju i težini ruke,jer ako je brod pogođen i vozi dvoje ljudi plus nešto sitno opreme i 70 je dovoljno za ono što se očekuje,a takav sigurno troši manje od 90.Jedino će krajnja brzina biti par milja manja(neće biti 30 nego 27),a to ti je mislim nebitno ako imaš istu putnu od 20tak s manjom potrošnjom.Ako voziš 6 ljudi onda 115 na gore.Ako je to nekakav mućak onda zaboravi .Tamo na filmu ima 30 ks na krmi i nisam vidio snimke broda u plovidbi,tako da sam već malo sumljičav oko toga što taj trup uopće može dati.Po tom kao da se i ne očekuje da ide brže od neke pd brzine.
Napiši kako ti je brod išao do sad(putna,max,okretaji,litra/milja????) pa će biti jasnije.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.