BP 2018 (boravišna pristojba za nautičare)

Zakonske odredbe, uvoz i registracija plovila i motora, sigurnost plovidbe …

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: BP 2018 (boravišna pristojba za nautičare)

PostPostao/la Orut » 31. 03. 2018. (12:19)

MURTER 600 je napisao/la:Konkretan razlog je taj što nas ponižavaju tim svojim postupkom! Vec drugu godinu za redom vidim stranca kako Ima parkiran kamper na Prnibi
(dio obale između Krka i Punta) od preduskrsa pa sve do kasne jeseni!Hranu priprema tamo jer se cesto vidi dim(zabrana paljenja vatre na otvorenom)
a "potebe" vjerojatno obavlja u moru.Sve to radi bez straha jer naši"organi"zaduženi za provođenje reda i zakona iz meni nepoznatog razloga ne
reagiraju! No zato su revni u naplati kazni nama domacima na parkiralištima kada vozilo parkirate tako da malim dijelom prelazite crtu koja oznacava
parkirno mjesto! :thumbdown:

Kojim će jezikom " organi " objasniti da to što rade nije dozvoljeno ? Na mote .
Orut
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: drvena pasara sa kabinom

PostPostao/la Robi-ST » 31. 03. 2018. (12:47)

MURTER 600 je napisao/la:Konkretan razlog je taj što nas ponižavaju tim svojim postupkom! Vec drugu godinu za redom vidim stranca kako Ima parkiran kamper na Prnibi
(dio obale između Krka i Punta) od preduskrsa pa sve do kasne jeseni!Hranu priprema tamo jer se cesto vidi dim(zabrana paljenja vatre na otvorenom)
a "potebe" vjerojatno obavlja u moru.Sve to radi bez straha jer naši"organi"zaduženi za provođenje reda i zakona iz meni nepoznatog razloga ne
reagiraju! No zato su revni u naplati kazni nama domacima na parkiralištima kada vozilo parkirate tako da malim dijelom prelazite crtu koja oznacava

Ponižavaju vas jer žive nekoliko mjeseci u svom kamperu od 10 kvadrata? Zato jer su skromni pa im je dovoljno malo da bi bili sretni? Ili zato jer ne pate onoliko koliko vi smatrate da bi trebali?
Inace, svacije fekalije zavrsavaju u moru, i moje i tvoje i njihove. Dim se stvara i kod pečenja/friganja na špaheru ili plinu...eto, čak i kad domicilno stanovnistvo loži gradele na otvorenom.
sometimes you win, sometimes you learn
Robi-ST
Old Senior Member

Tip plovila: Leisure 17, Bura 2.5R

PostPostao/la Orut » 31. 03. 2018. (13:21)

Robi-ST je napisao/la:

Ponižavaju vas jer žive nekoliko mjeseci u svom kamperu od 10 kvadrata? Zato jer su skromni pa im je dovoljno malo da bi bili sretni? Ili zato jer ne pate onoliko koliko vi smatrate da bi trebali?
Inace, svacije fekalije zavrsavaju u moru, i moje i tvoje i njihove. Dim se stvara i kod pečenja/friganja na špaheru ili plinu...eto, čak i kad domicilno stanovnistvo loži gradele na otvorenom.

Robi nije stvar u tome ća ti pričaš. Falija si. Problem je što je on ( ima ih ko Kineza) boravi. tu ilegalno. Provaj ti tako u Austriji, Njemačkoj ili Nizozemskoj. Niti dana a kamoli nekoliko miseci ka ovaj iz priče. Zašto se većina stranaca bilo na moru ili na kraju tako ponaša ? Zato što nas smatraju manje vridnim , primitivnim balkancima koji nisu ni smili primirisati EU a kamoli biti članom.
Orut
Senior Member

PostPostao/la macro » 31. 03. 2018. (14:43)

Provac cu. Ne zelin placat disanje
(iako i to u praksi naplacuju).
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la Robi-ST » 31. 03. 2018. (14:48)

Orute, znam ja vrlo dobro u čemu je problem. To je ono što zovemo zavist. Prokletstvo koje od razumnih ljudi pravi loše ljude. Ne boli nikoga što je njemu crkla krava, već što je susjedova živa.
Zašto bi ikome "normalnom" na ovome svijetu smetalo što druga osoba spava u šatoru, kamperu ili vreći za spavanje? Osim ako tako ne mogu zaraditi na njima ili ako iz nekog nepostojećeg razloga smatraju da se svima treba oduzeti osobna sloboda odlučivanja ako imaju drugačije stavove?

Pa ta ekipa u šatorima i prikolicama baš nikome ne smeta, za razliku od koncesijskih bovi kojima se ne smije prići 300 metara...u slobodnoj zemlji, u "našem" moru. Al čim su pare u pitanju, onda nema problema? Nije problem kad stranac kupi par kilometara kvadratnih obale, pa betonizira i komercijalizira sve to, ali je problem kad se neki siromah skvrči u vreći za spavanje bez da plati? Pa kakvi ste vi to ljudi?
Robi-ST
Old Senior Member

PostPostao/la Orut » 31. 03. 2018. (15:24)

Robi-ST je napisao/la:Orute, znam ja vrlo dobro u čemu je problem. To je ono što zovemo zavist. Prokletstvo koje od razumnih ljudi pravi loše ljude. Ne boli nikoga što je njemu crkla krava, već što je susjedova živa.
Zašto bi ikome "normalnom" na ovome svijetu smetalo što druga osoba spava u šatoru, kamperu ili vreći za spavanje? Osim ako tako ne mogu zaraditi na njima ili ako iz nekog nepostojećeg razloga smatraju da se svima treba oduzeti osobna sloboda odlučivanja ako imaju drugačije stavove?

Pa ta ekipa u šatorima i prikolicama baš nikome ne smeta, za razliku od koncesijskih bovi kojima se ne smije prići 300 metara...u slobodnoj zemlji, u "našem" moru. Al čim su pare u pitanju, onda nema problema? Nije problem kad stranac kupi par kilometara kvadratnih obale, pa betonizira i komercijalizira sve to, ali je problem kad se neki siromah skvrči u vreći za spavanje bez da plati? Pa kakvi ste vi to ljudi?

Samo sam Robi tija reći da se furešti kod nas ponašaju i rade ono ča u svojoj zemlji ne smiju niti promisliti. Nemoj puno karikirati u vezi bov i " kilometrima " betona . Budi realniji , ja znam da ima svega ovisno ko koga di ima. Jesi li bija u Rimu? Tamo se plaća i arija koju dišeš. Londonu , Parizu? Prijatelj sa ženon je nedavno bija na Azurnoj obali. Hotel ajme.Gladni i žedni a potršili puno šoldi. Ja sam jednom u Austriji na odmorištu samo malo prilega na klupu i naslonija glavu ženi na nogu. Doša je čovik u zelenoj uniformi i reka mi da sidnen pristojnije. A oni se ovdi *ebu po plažnim štekatima bez obzira ča ljudi prolaze. Iman rent a boat i znan , i svašta doživin od ljudi iz kulturne i uljuđena Europe.
Orut
Senior Member

PostPostao/la Robi-ST » 31. 03. 2018. (16:53)

Orut je napisao/la:Samo sam Robi tija reći da se furešti kod nas ponašaju i rade ono ča u svojoj zemlji ne smiju niti promisliti. Nemoj puno karikirati u vezi bov i " kilometrima " betona . Budi realniji , ja znam da ima svega ovisno ko koga di ima. Jesi li bija u Rimu? Tamo se plaća i arija koju dišeš. Londonu , Parizu? Prijatelj sa ženon je nedavno bija na Azurnoj obali. Hotel ajme.Gladni i žedni a potršili puno šoldi. Ja sam jednom u Austriji na odmorištu samo malo prilega na klupu i naslonija glavu ženi na nogu. Doša je čovik u zelenoj uniformi i reka mi da sidnen pristojnije. A oni se ovdi *ebu po plažnim štekatima bez obzira ča ljudi prolaze. Iman rent a boat i znan , i svašta doživin od ljudi iz kulturne i uljuđena Europe.

Znam vrlo dobro kako se stranci ponašaju kod nas a kako kod kuće, radim u turizmu, i zbog posla par puta godisnje putujem i boravim u tim skupim hotelima. Ali također znam vrlo dobro kako se ponašaju i naši ljudi, i da budem iskren, to je apsolutno ista pašta. Profit, obijest i vlastita guz**a - o kojem god jeziku i narodu se radilo, suština je uvijek ista.
Međutim, nisam namjeravao o tome pričati, nego o tim kamperima i šatorašima koji spavaju u prirodi mukte.

Ljudi koji kampiraju na divlje nikome ništa ne oduzimaju jer njih ne zanimaju ni hoteli ni apartmani ni restorani ni turističke usluge...nikome ne oduzimaju uvale, ne zarađuju na nečemu što pripada svima.
Nije problem u njima, problem su stranci koji žele posjedovati komad naše zemlje i na njemu zarađivati. I domaći opsjednuti profitom kojima je malo jedna kuća na 2 kata. Upravo takvi najviše brontulaju na kampere koji nemaju skoro ništa i koji su samo privremeni posjetioci. Ili oni koji mi skidaju polovinu plaće, i onda mi još prisilno otmu 1/4 od onoga što mi je ostalo, pa onda još natjeraju da platim hrpu toga što uopće ne postoji...također uvećano za 1/4 . Ti su oni koji su problem, ne sirotinja u šatoru ili avanturisti u kamperu. Najveća žalost je kad natjeraju naivnu rulju da to prihvati kao nešto normalno i okrenu ih na one koji nisu ama baš ništa krivi.
Robi-ST
Old Senior Member

PostPostao/la Orut » 31. 03. 2018. (17:19)

Ma znam sve to. Ali ipak kad bi svak kampira i diza šator di ga je volja na śta bi to sličilo ? Anarhija. Tu se ne mogu složiti s tobom. Lani sam diza parangal u jednoj vali na Zmajanu . U sredini vale tri šatora i mlađarija uz vatru pleše . Borovi oko njih a malo dalje i masline . Priša sam im bliže i reka da ću zvati Pom. policiju ako ne ugase vatru. Poljaci. Jedan je uzeja kamen u ruku i čini mi mot da idem ća. Šta reći?
I čini mi se da nizozemac sa kamperom od šest- sedam metri nije sirotinja pa se isto parkiraju na parking vodiškog groblja.
Eto toliko. Ne bi više o ovome.
Orut
Senior Member

PostPostao/la porer » 31. 03. 2018. (18:58)

Pitanje je nastupa. Pa te ne bi kamenom.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Orut » 31. 03. 2018. (19:15)

Porer da sam im da dvi - tri oradice sigurno me nebi kamenom.
Dvi smokve.
Orut
Senior Member

PostPostao/la plavnik » 02. 04. 2018. (21:22)

Robi-ST je napisao/la:
Orut je napisao/la:Samo sam Robi tija reći da se furešti kod nas ponašaju i rade ono ča u svojoj zemlji ne smiju niti promisliti. Nemoj puno karikirati u vezi bov i " kilometrima " betona . Budi realniji , ja znam da ima svega ovisno ko koga di ima. Jesi li bija u Rimu? Tamo se plaća i arija koju dišeš. Londonu , Parizu? Prijatelj sa ženon je nedavno bija na Azurnoj obali. Hotel ajme.Gladni i žedni a potršili puno šoldi. Ja sam jednom u Austriji na odmorištu samo malo prilega na klupu i naslonija glavu ženi na nogu. Doša je čovik u zelenoj uniformi i reka mi da sidnen pristojnije. A oni se ovdi *ebu po plažnim štekatima bez obzira ča ljudi prolaze. Iman rent a boat i znan , i svašta doživin od ljudi iz kulturne i uljuđena Europe.

Znam vrlo dobro kako se stranci ponašaju kod nas a kako kod kuće, radim u turizmu, i zbog posla par puta godisnje putujem i boravim u tim skupim hotelima. Ali također znam vrlo dobro kako se ponašaju i naši ljudi, i da budem iskren, to je apsolutno ista pašta. Profit, obijest i vlastita guz**a - o kojem god jeziku i narodu se radilo, suština je uvijek ista.
Međutim, nisam namjeravao o tome pričati, nego o tim kamperima i šatorašima koji spavaju u prirodi mukte.

Ljudi koji kampiraju na divlje nikome ništa ne oduzimaju jer njih ne zanimaju ni hoteli ni apartmani ni restorani ni turističke usluge...nikome ne oduzimaju uvale, ne zarađuju na nečemu što pripada svima.
Nije problem u njima, problem su stranci koji žele posjedovati komad naše zemlje i na njemu zarađivati. I domaći opsjednuti profitom kojima je malo jedna kuća na 2 kata. Upravo takvi najviše brontulaju na kampere koji nemaju skoro ništa i koji su samo privremeni posjetioci. Ili oni koji mi skidaju polovinu plaće, i onda mi još prisilno otmu 1/4 od onoga što mi je ostalo, pa onda još natjeraju da platim hrpu toga što uopće ne postoji...također uvećano za 1/4 . Ti su oni koji su problem, ne sirotinja u šatoru ili avanturisti u kamperu. Najveća žalost je kad natjeraju naivnu rulju da to prihvati kao nešto normalno i okrenu ih na one koji nisu ama baš ništa krivi.

Isao danas do Krka tankat. Slikao sam te divlje kampere koji su hvatali zrake sunca ko gusteri. Mozda jer sam nekad davno radio u kampu i jesam ovako lud na njih. Kazes nista ne oduzimaju pa brate nista ni ne daju. Sve nose sa sobom, a nama ostavljaju smece. Da vidis koje fore imaju. Udju u kamp kao razgledat pa isprazne fonjare i otusiraju se. Kad sve obave, kao ne svidja im se kamp... Kad se sjetim kad sam kao mladji po sumicama bario turiskinje, kad ono odjednom eto ti kampera i ubije ti romantiku ;) 200 m od ovih divljaka je otvoren kamp koji je btw bio pun kampera. Ti su ocito budale, a ovi pametnjakovici. To se sve lako rijesi. Naplacivanje vinjete po ulasku u drzavu i rijesen problem. A tim strancima o kojim pricas je netko prodao zemlju, nekretninu... Po prirodi nisam pesimista. Al sve polako ide bespovratno u pm.
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la macro » 03. 04. 2018. (09:44)

Moguce da sve ide u klinac, a to je posebno vidljivo po tome sta sve vise ljudi misli kako ce naplacivanje i oduzimanje sloboda bilo sta rjesit.

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

PostPostao/la plavnik » 03. 04. 2018. (12:12)

Oduzimanje slobode je kad stranac ima ista prava kao ti, kao npr sada sa ribolovnim dozvolama.
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la macro » 03. 04. 2018. (12:22)

Oduzimanje slobode je svako naplacivanje opceg dobra.

Vidi koliko nam zarađenog novca uzima drzava "za nase potrebe". Ugrubo 90%. A rugali smo se u skoli i cudili da je seljaku nekad ubiralo 10% za drzavu/crkvu.

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

PostPostao/la ab ovo » 03. 04. 2018. (14:07)

Ako se boravišna pristojba za nautičare plaća po dužnom metru plovila zašto se boravišna pristojba za turiste ne plaća po dužnom metru vozila? :Haha35:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ploviti u okvirima zakona, sigurnost plovidbe

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.