Orut je napisao/la:Samo sam Robi tija reći da se furešti kod nas ponašaju i rade ono ča u svojoj zemlji ne smiju niti promisliti. Nemoj puno karikirati u vezi bov i " kilometrima " betona . Budi realniji , ja znam da ima svega ovisno ko koga di ima. Jesi li bija u Rimu? Tamo se plaća i arija koju dišeš. Londonu , Parizu? Prijatelj sa ženon je nedavno bija na Azurnoj obali. Hotel ajme.Gladni i žedni a potršili puno šoldi. Ja sam jednom u Austriji na odmorištu samo malo prilega na klupu i naslonija glavu ženi na nogu. Doša je čovik u zelenoj uniformi i reka mi da sidnen pristojnije. A oni se ovdi *ebu po plažnim štekatima bez obzira ča ljudi prolaze. Iman rent a boat i znan , i svašta doživin od ljudi iz kulturne i uljuđena Europe.
Znam vrlo dobro kako se stranci ponašaju kod nas a kako kod kuće, radim u turizmu, i zbog posla par puta godisnje putujem i boravim u tim skupim hotelima. Ali također znam vrlo dobro kako se ponašaju i naši ljudi, i da budem iskren, to je apsolutno ista pašta. Profit, obijest i vlastita guz**a - o kojem god jeziku i narodu se radilo, suština je uvijek ista.
Međutim, nisam namjeravao o tome pričati, nego o tim kamperima i šatorašima koji spavaju u prirodi mukte.
Ljudi koji kampiraju na divlje nikome ništa ne oduzimaju jer njih ne zanimaju ni hoteli ni apartmani ni restorani ni turističke usluge...nikome ne oduzimaju uvale, ne zarađuju na nečemu što pripada svima.
Nije problem u njima, problem su stranci koji žele posjedovati komad naše zemlje i na njemu zarađivati. I domaći opsjednuti profitom kojima je malo jedna kuća na 2 kata. Upravo takvi najviše brontulaju na kampere koji nemaju skoro ništa i koji su samo privremeni posjetioci. Ili oni koji mi skidaju polovinu plaće, i onda mi još prisilno otmu 1/4 od onoga što mi je ostalo, pa onda još natjeraju da platim hrpu toga što uopće ne postoji...također uvećano za 1/4 . Ti su oni koji su problem, ne sirotinja u šatoru ili avanturisti u kamperu. Najveća žalost je kad natjeraju naivnu rulju da to prihvati kao nešto normalno i okrenu ih na one koji nisu ama baš ništa krivi.