Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
Strici je napisao/la:Ovoga ljeta dosad, a traje i dalje. Trpovi u jadranu su zakonom zaštičeni. Sve četri vrste koliko ih ima. Odličan student nekog fakulteta u Splitu o moru, ekologija, biologija, tako nešto, uglavnom radi se o moru, ribama, i životu u moru, inače krasan dečko, učen i naučen o životu u moru, podučavan valjda i o zaštičenim vrstama. Stotine i stotine trpova su od njegovog noža stradali. Ovdje u okolici nemoš više trpa ni vidjeti, a on ih odnekud stalno donosi. Bar ih više nakon struganja ne baca u mali mandrač, jer je tu još prošle godine izbila velika svađa.
Znamo da se trp ne stavlja na udicu kad se lovi iz ruke, nego najčešće na samolovke. Znači nema mladac vremena za sportski ribolov, nego svoje fakultetski naučeno koristi nebi li bez puno gubljenja vremena pekao "oboritu" ribu na gradelama. Tako reče on ponosno na gradelama pekuči pobjeglu oradu.
ab ovo je napisao/la:Strici je napisao/la:Ovoga ljeta dosad, a traje i dalje. Trpovi u jadranu su zakonom zaštičeni. Sve četri vrste koliko ih ima. Odličan student nekog fakulteta u Splitu o moru, ekologija, biologija, tako nešto, uglavnom radi se o moru, ribama, i životu u moru, inače krasan dečko, učen i naučen o životu u moru, podučavan valjda i o zaštičenim vrstama. Stotine i stotine trpova su od njegovog noža stradali. Ovdje u okolici nemoš više trpa ni vidjeti, a on ih odnekud stalno donosi. Bar ih više nakon struganja ne baca u mali mandrač, jer je tu još prošle godine izbila velika svađa.
Znamo da se trp ne stavlja na udicu kad se lovi iz ruke, nego najčešće na samolovke. Znači nema mladac vremena za sportski ribolov, nego svoje fakultetski naučeno koristi nebi li bez puno gubljenja vremena pekao "oboritu" ribu na gradelama. Tako reče on ponosno na gradelama pekuči pobjeglu oradu.
Strici, ne radi smutnju!!
Trpove je zabranjeno sakupljati samo za komercijalne svrhe! (NN 76/98)
Osim toga trpove možeš ješkati na parangal pa je legalno!!!
Strici je napisao/la:E moj Raptore! Skupljati je jedno, naješkati je isto jedno. Ali svaki drugi dan desetine, pa makar to bilo i za ješku decimirati je nešto posve drugo. Kod nas u uvali i okolici nema više trpova. Jednostavno ih više nema. Kapiraš. Pa pakar se to po tebi ili bilo kome nazivalo ješkanje ili upotreba za sportske svrhe, ili zovi ti to kako hočeš, oni su ovdje za ko zna koliko vremena nestali. Uostalom kacamarine i nije ama baš ništa i ne koristi osim nekome za naješkati ama baš ničemu.
Strici je napisao/la:Tomi ja dobro znam o čemu pričam, dakle i zašto ih nema. Nisu ni u Japanu, gdje ih oni jedu, oni se raspadaju samo malo dalje od naše uvale, na dnu mora, ili su se več i raspali. A raspadaju se jako dugo. A kada i kako je more zaprljano i to znam jako dobro. ovdje kod nas je more čišće nego tamo gdje si ti; osim kad poneki puta struja okrene vjetru.
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.