Pozdrav,
pratim forum vec neko vrijeme i vidim da ima ljudi koji su kompetentni dat savjet za moj problem, pa ako imate koju minutu da i meni pomognete.
Imam Yamahu 25-50 2 taktnu 91. godište i imam problem s njom da mi se gasi na minimumu, malo sam podigo minimum al i dalje se gasi i moram se stalno igrat sa čokom da bi ga nekako uspio ubacit u brzinu i krenut bez da se ugasi a kad to uspijem napravit radi bez problema izglisiram i vozim se sve ok, i problem se ponovo javlja kada želim stati i spustim gas i onda se motor sam od sebe ugasi. U leru radi samo ako je na većim okretajima, a ako je na minimumu se odma ugasi i pritom se cuje neki zvuk kao da neki stlaceni zrak od negdje izleti. Primijetio sam i da mi najgornji cilindar nema baš najbolju kompresiju, motor može radit samo na donji i na srednji cilindar a na gornjem se ugasi ako skinem struju sa ostala dva cilindra pa ne znam da li i to igra neku ulogu, primarno mi je da rješim taj problem s gašenjem u leru kako bi mogao voziti na minimumu. Pokušao sam se igrat i sa onim stelanjem na karburatorima na nacin da stisnem vidu do kraja i otpustim 1,5 do 2 kruga kao sta sam procitao u ostalim temama al nije pomoglo. Pa ako imate kakvih savjeta dobrodošli su. Hvala i sve najbolje u Novoj godini.