UDESI NA MORU - 2017

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: UDESI NA MORU - 2017

PostPostao/la teo_ribar » 11. 12. 2017. (17:42)

....
U sklopu završene koordinirane potražno – spasilačke akcije u istarskom akvatoriju pronađeno je tijelo nestaloga ribara, a policijski službenici provode istražne radnje o uzrocima smrti, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI).


Posada privatne ribarice pod hrvatskom zastavom uočila je, kako navodi MPPI, u 14.25 sati tijelo u moru na poziciji oko 0,5 nautičkih milja od pličine Civran, kraj Novigrada.

Službenici pulske Kapetanije na poziciju pronalaska pristigli su s profesionalnim roniocem i tijelo izvukli na palubu te prevezli u marinu Červar, gdje je u nazočnosti policijskih službenika utvrđena smrt i potvrđen identitet nestalog ribara.

MPPI podsjeća kako su daljnje istražne radnje o uzrocima smrti nestalog ribara u madležnosti Policijske uprave Istarske.

Potražno – spasilačku akciju Nacionalna središnjica za usklađivanmje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je u nedjelju u 12.04 sati, nakon zaprimljene dojave I.L-a., o nestanku njegova prijatelja, N.L-a., hrvatskoga državljanina, kojemu je prethodno posudio vlastitu brodicu dužine 4,5 metara, tipa pasara, kojom se nestali uputio u ribanje u moru novigradskoga akvatorija. Dojava je o nestanku zaprimljena je posredstvom Županijskog dojavnog centra, ŽC 112 Pazin.

Obzirom da su u vrijeme dojave o nestanku na moru vladali izrazito nepovoljni vremnski uvjeti, MRCC Rijeka je u suradnji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Pula pokrenula koordiniranu potragu. U 12.28 sati pronađena je napuštena pasara s osobnim stvarima nestaloga, nasukana nedaleko Novigrada.

Budući da je nevrijeme uzrokovano jakom južinom i visokim valovima bilo u jačanju, MRCC Rijeka pokrenula je i kopnenu potragu u koju su angažirana dva tima temeljne policije PU Istarske, dok je pomorsko traganje dotatno pojačano angažiranjem privatne ribarice pod hrvatskom zastavom, čija je posada uočila tijelo u moru na poziciji oko 0,5 NM od plićine Civran, kraj Novigrada. (Hina/Glas Istre/
http://www.istramet.hr/novigrad-pronade ... ga-ribara/
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
Avatar
teo_ribar
Old Senior Member
 
Postovi: 6435
Pridružen/a: 15. 12. 2008. (17:34)
Lokacija: Sušak
Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

Re: UDESI NA MORU - 2017

PostPostao/la legi » 11. 12. 2017. (20:07)

Kako se usudio isplovit,na takvo vrime...još u posuđenoj barci....žao mi je čovika,normalno svakog ko pogine,al ić van na takvo more :?:
Ne lovim lignje
Avatar
legi
Old Senior Member
 
Postovi: 2618
Pridružen/a: 12. 06. 2008. (11:36)
Lokacija: Krk
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

Re: UDESI NA MORU - 2017

PostPostao/la brfun » 26. 12. 2017. (16:12)

Avatar
brfun
Member
 
Postovi: 219
Pridružen/a: 29. 10. 2014. (13:03)
Lokacija: Trogir
Lokacija: Trogir
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Elan 490

Prethodna

Natrag na Mandrać

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.