BP 2018 (boravišna pristojba za nautičare)

Zakonske odredbe, uvoz i registracija plovila i motora, sigurnost plovidbe …

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: BP 2018 (boravišna pristojba za nautičare)

PostPostao/la macro » 12. 12. 2017. (13:02)

Retnuh je napisao/la:>>>> macro, brfun, legi, bajica....

DA...Hmmmm... i što sad da radimo....???
Da pošaljem mail državnom tajniku Ministarstva turizma mišljenje nas nautičara kako su oni stoka jedna političarska i da im ne kanimo plaćati niti lipe za naše more ??...... niti BP.... niti pomorsko dobro.... niti ribolovne dozvole..... niti porez na brodice.... niti za sigurnost plovidbe... niti za komunalne vezove.... niti za marine.... niti za odvoz smeća....
i nek se lijepo jebu svi skupa !?!?!?!?!?!??
R.

To bi bilo idealno.

Mozda jedino tako nebi u međuvremenu montirali jos nekoliko iljada stranackih ljudi na proracunsku sisu :thumbup:
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la bajica » 12. 12. 2017. (13:53)

gospođa iz ministarstva je odgovorila na mail. i to je izazvalo ugodno iznenađenje.a ona je samo radila svoj posao. naime, u državnom aparatu netko i radi.i za one koji rade samo štetu. biti zahvalan nekome što je odradio nešto za što je plaćen (od koga je plaćen??) pokazuje di smo.mi koji ga plaćamo. koliko god je hvale vrijedna inicijativa postavljača topica ne dijelim njegove stavove, bar ne u suštini.
naplaćivati boravak na vlastitom brodu je u rangu da mi žena ide naplatit kad........
ljudi po otocima imaju brodicu kako netko ima biciklu. jedan amer je imao ideju da zakupi šume amazone i da se plaća koncesija na kisik. world wide.
da ideš molit nekoga da te poštedi takvog nameta jest poniženje samo po sebi.i sad se netko sjetio da mi naplati boravak na mom brodu. koji koristim u privatne svrhe, pa vridilo bi ga svečano potopit.
mi nismo pomorska zemlja.
wearing shoes with no socks in cold weather
bajica
Member

Tip plovila: SAGA 26LS / Yanmar 4JH2-DTE 88Ks

PostPostao/la peroLA » 12. 12. 2017. (14:22)

jesu neki stvarno ok, mene je iznenadilo za ovaj moj slučaj što mi je čovjek odmah odgovorio... što se pristojbi tiče nisam siguran da nas je ovdje dovoljan broj za nešto napravit više nego što je poslan taj mail i da otvorimo peticiju, čak imam i nadu da će se to promijeniti jer kad sam čitao komentare na esavjetovanje stvarno je bilo prigovora od svih mogućih institucija, privatnih ali i općinskih, županijskih itd... s druge strane kamo ja držim ljeti barku, siguran sam da 99% mojih kolega koji nisu forumaši uopće neznaju za taj zakon a svi spavamo barem vikendima po barkama, ja cca 35dana, bude to i po 20 i više plovila ponekad i siguran sam da će još i biti dok ne počinju stvarno kažnjavati...ja dok me ne kazne neću sigurno platit, a siguran sam da im pokušaj iz prve neće ni proć jer meni malo koja žalba nije prošla..
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la macro » 12. 12. 2017. (17:05)

planski neće kažnjavat u početku, al kad krenu derat kožu za cca 5 godina, onda će bit: di ste zadnjih 5 god, šta se niste bunili!?

sloboda je danas luksuz, i dok je novac može kupit još je dobro.

aj nek prova neko prespavat u parku prirode/nacionalnom parku u vrići za spavanje? na mljetu, velebitu, lastovu? odma naoružani rendžer iskače iz grma, jer je navedena radnja zakonski ZABRANJENA.
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la Retnuh » 12. 12. 2017. (23:42)

Dobra večer nautičari !!

Iako sam vam pokušao detaljno obrazložiti tu uredbu, pravilnik i zakon očito je da nisu svi to i pročitali do u detalja što je i razumljivo pa vam zato samo skrećem pažnju na odredbu zakona i pravilnika u kojim situacijama s plaća BP.
Zakon i pravilnik jasno kažu da "BP plaćaju vlasnici ili korisnici plovila kad borave i noće u Lukama nautičkog turizma i nautočkom dijelu luke otvorene za javni promet.

Dakle nije baš da nam naplaćuju zrak koji dišemo po cijelom Jadranu
što znači da NE SMIJU naplaćuju u divljim uvalama (ako ih još uopće ima) ili na otvorenom moru ili kakvoj groti za koji si se privezao i malo odspavao da u zoru digneš parangal. Ima nedavni slućaj da su inspektori naplatili kaznu nautičaru jer je spavao u dibljoj uvali bez plaćene BP i on se žalio došlo do suda i DOBIO pravdu !!!! To je presedan koji pokazuje kako si vlada RH dozvoljava svašta pa čak i zlorabiti položaj za nezakonito maltretiranje nautičara.
Dakle samo luke nautičlog turizma (marina, bove, suhi vez, i to ako su u koncesiji naravno a u odlagalištu plovila se ne smije noćiti) i nautički dio luke otvorene za javni promet !!!!!

A kažnjavat su već počeli, bez brige !!!

l.p.
M.
Retnuh
New Entry

Tip plovila: stakloplastična jedrilica s kabinom

PostPostao/la Retnuh » 12. 12. 2017. (23:57)

bajica je napisao/la:..... biti zahvalan nekome što je odradio nešto za što je plaćen (od koga je plaćen??) pokazuje di smo.mi koji ga plaćamo. ....žena ide naplatit kad........
....
da ideš molit nekoga da te poštedi takvog nameta jest poniženje samo po sebi.i sad se netko sjetio da mi naplati boravak na mom brodu. koji koristim u privatne svrhe, pa vridilo bi ga svečano potopit.
mi nismo pomorska zemlja.

I ja sam ogorčen zato se i bunim, ali me život naučio da samo protestiranje najčešće ne dovodi baš do nikakvog rezultata i da je ponekad učinkovitije diplomatski se "poniziti" pa MOOOOŽDA bi nešto ipak moglo biti iz toga. Je ljiga, slažem se, ali ako kojim slučajem upali bit ćemo ponosni svi skupa.
U suprotnom topimo brodovlje u gnjevu pa nas se više neće ticati te uredbe i uvrede. I o tome sam više puta razmišljao od očaja ali sam onda na svoj jad shavtio da bi nas i za to kaznili jer je i to protuzakonito !!!! :sick: :Other9: :Angry53:

....a što se tiće žene... hm žena će ti naplatit s odgodom.... : ) : ) :Laughing52: : Laughing4:

l.p.
R
Retnuh
New Entry

PostPostao/la Retnuh » 13. 12. 2017. (03:23)

....... : Surprise 1: :wtf:

Poslao sam dopis i državnom tajniku g. Matušiću pri Ministarstvu turizma nadležnom za BP
Čekam odgovor (ako će ga biti) pa vas izvjestim o situaciji. : Laughing3:

l.p.
H
Retnuh
New Entry

PostPostao/la bilo » 13. 12. 2017. (15:45)

Hvala na trudu :thumbup: ... ali Retnuh, daj kaži, ti nikad ne spavaš? :mrgreen: :wave:
80% SALE on Your Soul (grafit u Mostaru)
bilo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Sessa Ocean 650, OptiMax 150

PostPostao/la Retnuh » 13. 12. 2017. (16:23)

EVO počelo je pa si vi mislite !!! :Other9: :Other9: :Other9:

---------- Proslijeđena poruka ----------
Šalje: "turisticka zajednica opcine Privlaka" <tzo.privlaka@zd.t-com.hr>
Datum: 13. pro 2017. 12:18
Predmet: Promjena visine boravišne pristojbe

Ur.br. 128/17

Poštovani,

s obzirom na novu Uredbu o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2018. godinu donesenu 9. kolovoza 2017. godine, obavještavamo Vas kako će sustav eVisitor od 1.siječnja 2018. godine obračunavati boravišnu pristojbu sukladno donesenim promjenama. Promjene koje donosi Uredba je povećanje boravišne pristojbe za sve one osobe koje boravišnu pristojbu plaćaju po noćenju i nautičare koji plaćaju paušalnu boravišnu pristojbu.

Povećanje boravišne pristojbe prvi puta će se primijeniti s noćenjem 1.1.2018. na 2.1.2018. godine, dok će za noćenje s 31.12.2017 na 1.1.2018. biti obračunata u visini boravišne pristojbe prema Uredbi o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2017. godinu.

Uredbu o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2018. godinu možete provjeriti na linku u nastavku https://narodne-novine.nn.hr/clanci/slu ... _1922.html.

S poštovanjem,

Iva Zorić, direktorica

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PRIVLAKA
Retnuh
New Entry

PostPostao/la Retnuh » 13. 12. 2017. (16:32)

bilo je napisao/la:Hvala na trudu :thumbup: ... ali Retnuh, daj kaži, ti nikad ne spavaš? :mrgreen: :wave:

:P >bilo< evo sad spavam :Other12: :lol: :lol: :lol:

....vježbam za samačku plovidbu... sat spavanja petnaest min dežurstva i tako do zore... :mrgreen: :mrgreen: ... a u biti se spremam da mogu uvijek bodan dočekati inspektore... hehehe !
Retnuh
New Entry

PostPostao/la Retnuh » 16. 12. 2017. (10:22)

.
.
SAMO ZA ZAINTERESIRANE !!

Dobro jutro,
Mislim da ćemo se morati obratiti pučkom pravobranitelju!

vidi napomenu dolje:
http://www.mppi.hr/default.aspx?id=6784 ne znam zašto je to na stranici Ministarstva mora... ali se možemo pozvati na tu "napomenu" da stvar poprimi dodatnu "težinu".

inače:
http://ombudsman.hr/hr/imate-prituzbu

Onaj državni tajnik se nije javio i mislim da ste u pravu kad pretpostavljate da se i neće.

l.p.
R.

....
Retnuh
New Entry

PostPostao/la Robi-ST » 17. 12. 2017. (12:02)

Retnuh :thumbup:
sometimes you win, sometimes you learn
Robi-ST
Old Senior Member

Tip plovila: Leisure 17, Bura 2.5R

PostPostao/la Retnuh » 17. 12. 2017. (13:32)

.
Robi-ST je napisao/la:Retnuh :thumbup:

Hvala za podršku, ali trebam barem stotinjakvlasnika brodica za osobne potrebe s kabinom i ležajevima koji povremeno noće na moru kako ne bi ispalo da se obraćam pučkom pravobranitelju samo za svoju osobnu korist !!!

Ne zaboravite da se Uredba primijenjuje od 01.01.2018.god. i da je bolje reagirati prije toga !!!!
Ako nema zainteresiranih, a kako sada stvari stoje ima ih svega nekoliko !!!!, morat ćemo se svi zajedno nositi sa Uredbom kako sami znamo i umijemo!

R.
Retnuh
New Entry

PostPostao/la lupis » 18. 12. 2017. (07:54)

bajica je napisao/la:da, menorquin je.
više puta je napisano da je nešto u redu, ali većina toga nije. ništa nije u redu.
naplaćivat bp na brodici(bilo po metru,bilo po ležaju- po bilo čemu) jest kao da mi netko istu ide naplatiti doma.točka.

mislim da je namjera bila zakonom regulirat crni čarter i haos koji koji koriste stranci radeći business na Jadranu. kako ''znalci'' rade po ministarstvimaprijedlog ne čudi.više bi pogodio našeg čovika nego xy.
pomorska zemlja, bez ljudi i brodova, sa rentanim valama i vezovima......

Ovo je ključna riječ.
Da bi se donio neki Zakon kako treba,da se tiče koga treba i da nije nejasan i nedorečen,treba raditi.Ne na brzinu,ne preko noći.Svi znamo gdje su problemi,ali oni koje smo izabrali da se njima pozabave,očito to" rade " uz put,a ostatak vrimena stoje iza neke osobe dok daje kojekakve izjave u kameru,ili sjede u zatvorenom ili Otvorenom.Šta ti nije palo napamet nikad zapitat se kad ti ljudi stignu stvarni radit svoj posao?
Pa u svakoj izjavi njih nekoliko se gotovo svakodnevno uspije skupit u pozadini, u kadar .
Znam da politika nije poželjna,ali bilo kakav zakon je plod politike,koju vode oni koje smo izabrali,ili nismo,jer smo imali u nedelju pametnijeg posla.
Što smo htjeli imamo.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la bajica » 18. 12. 2017. (23:20)

odličan post lupis. dobro primjećeno. a u vezi-
ostao doma ili ne na dan izbora....... izbor je katastrofalan.je li on, kao takav, naša slika i prilika? možda i je.
prirodno je da se nesposobni štite od sposobnih. pa je puno krivih ljudi na krivom mjestu. i dok traje-traje.
sve skupa postaje suludo.
wearing shoes with no socks in cold weather
bajica
Member

Tip plovila: SAGA 26LS / Yanmar 4JH2-DTE 88Ks

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ploviti u okvirima zakona, sigurnost plovidbe

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.