Tek ponekad svratim na i moj "stari forum", ali ovaj puta indirektno došao, tražeći internetom o starim drvenim brodovima, i ugodno se iznenadio ovom temom. Ali je tema ogromna, pa će pretraživanje, odnosno čitanje poduže potrajati. Preletio sam uglavnom slike skoro do pola stranica, tek nešto pročitao, pa da i ja zericu "dosolim".
Najprije mi nije ugodno, odnosno nije u redu da su slike ogromne, a ne kao uobičajeno do 800 piksla, pa ako internet nema kapaciteta, ono traje, bude dosta dugo neoštro i "ždere" gigabajte, pogotovo onome koji ima mobilni internet, kao ja ponekad.
A da se Domagoj (mislim da se tako naziva?) odlučio na takav poduhvat, ja koliko god da sam ćaknut i volio bih; toliko mu skidam kapu i vjerujem da je brod i dovršio (nisam dočitao ni do pola) i nisam ljubomoran, ali malo sjetan.
Pa za dosada pogledano da napišem; Domagoje napravi brod da ti paše. Pusti kokote da kukuriču s palube, more tako i tako slano neće piti, a onima koji ti jako o tradiciji pričaju kaži, odnosno pitaj dal im spavaonica stoji iznad staje, po tradiciji kako je nekad bilo. Vidim da znaš misliti i imaš oko, napravi kako ti paše, ali ne da naružniš liniju broda. Nismo ni mi svi jednako građeni, tako nisu bili ni brodovi.
![slika](http://up.picr.de/30887936sw.jpg)
Lijepo, pomalo ću čitati dalje.