Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la josip » 21. 05. 2009. (16:26)

Nebih ti baš preporučio plinski hladnjak na brodu ( nužno zlo ). Kada radi na plin previše zagrijava okolni prostor, a ako češ ga koristiti na 12 V onda je prevelik potrošač struje ( 105 W ) za hladnjak od 60 litara, a može spustiti temperaturu oko 20 - 25 stupnjeva C nižu od okolne ( pod uvijetom da stavljaš več ohlađene stvari u isti ).
josip
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 23. 05. 2009. (09:49)

Kupio ja plinski hladnjak. Novi. Bit će u kokpitu, tako da me pretjerano ne zabrinjava zagirjavanje okolnog prostora. Smišljam kako ću ga smjestiti.
Inače, jedna po jedna otpadaju moje ideje o ovome ili onome. Uglavnom zbog prekratkog roka. Ići ću tjedan dana na more oko 20.06. Onaj tjedan koji ima dva praznika. Jako bih volio da tada bude i porinuće. Kakvo-takvo. A brod još izgleda kao da je dobra nevera bila U NJEMU.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la josip » 24. 05. 2009. (09:30)

Osobno sam u posjedu dva plinska hladnjaka od 60 litara ( potrošnja struje na 12 V je 105 W ), ali sam prošlo proljeće kupio hladnjak na elektro motor koji radi na 12 V ( može i na 220 V ) veličine 140 litara od kojih je škrinja za dubogo smrzavanje 40 litara. To hladi bolje od kučnog frižidera. Na termostatu imam mogučnost reguliranja od 1 do 7. Držim ga na 5 i tada u škrinji dostignem temperaturu od - 12 stupnjeva, a u hladnjaku + 6 stupnjeva što je više nego dovoljno, a u dvadesetčetiri sata motor radi oko 12 sati uz potrošnju struje od 60 W, te je jedna solarna ploča od 80 W dovoljna za rad tog frižidera ( uz povremeno nadopunjavanje akumulatora odnosno svaki tjedan jednom ).
josip
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 28. 05. 2009. (15:04)

Baš je ova Sanaderova banana veliko sr@**e. Nema posla, pa sam isplanirao da dečki iz radionice rade na brodu. Petorica jedan dan, petorica drugi. Krenuli smo tako ovaj tjedan, ali ništa od toga. Moram baš biti s njima inače uzalud plaćam sate. A zbog iste te krize malu doma čuvam ja i pokrivam pola radnog vremena salona, tako da u radionicu mogu tek tu i tamo. A njih petorica se (za 1200 kn) dnevno samo muvaju i više vremena provedu u telefonskom dogovaranju sa mnom, nego što efektivno rade.
Stalak za motor je gotov, treba ga samo ispolirati. Počeli smo variti inox konstrukciju kokpita. Konstrukcija platforme s lijeve strane motora je gotova. Puno toga radim od A2 inoxa, jer onaj morski mogu naći samo okrugle cijevi. Dosta je i vijaka u kabini običnih, cinčanih, jer naš lokalni INOX CENTAR SESVETE nema baš svih onih vijaka kakve tražim.
Ovaj vikend nastupa lakirer. Čekamo da on završi, pa da počnemo finiširati unutrašnjost. Prozore sam sve dao izrezati od plexija, osim prednjih na nadkabini. Oni su ravni i mogu biti stakleni.
Sve u svemu, da mogu biti stalno na brodu, isplovili bismo 20.06. Ovako je malo vjerojatno.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la tomi » 28. 05. 2009. (15:13)

ja ipak mislim da si origiggi,znači originalac i da smo svi shvatili da nas lijepo i kulturno zajebaješ,a to smo i prihvatili.
ma šta ti još nije dosta? pa stani jednom, pa ako ima ljudi na forumu za koje misliš da ti se podvlače, a oni znaju da su te nategnuli da tako misliš
pa šta očeš više.pa zar ne vidiš da to nije tako?ma molim te nemoj više,simpa si i sa tvojim razmišljanjem i pisanjem,ali ima tu i ostalih forumaša pa neka se jave.ja samo ....
http://www.youtube.com/watch?v=ImMj2pgThn8
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 28. 05. 2009. (15:18)

mali od palube je napisao/la:Sve u svemu, da mogu biti stalno na brodu, isplovili bismo 20.06. Ovako je malo vjerojatno.

I bolje :!: :!: :!: slika
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 29. 05. 2009. (11:15)

MOP-a za predsjednika!!!!!!
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la mali od palube » 29. 05. 2009. (12:42)

Ovaj INOX CENTAR nema baš nikakvih iver-vijaka u A4 kvaliteti. Firma specijalizirana za trgovinu inox profilima i vijcima.
Oblogu od šperploče, koja će glumiti drveni brod, planiram lijepiti, ali ću vjerojatno morati na nekoliko mjesta na oblinama pritegnuti i poneki vijak. Ako je to vijak kvalitete A2, hoće li samo dobiti smeđu patinu ili će pohrđati? Ako pohrđa, hoće li to biti tako jako da će puštati hrđu i po laku na šperploči?
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la lupis » 29. 05. 2009. (13:37)

primorac je napisao/la:MOP-a za predsjednika!!!!!!

Možda bolje za premijera!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la josip » 29. 05. 2009. (13:48)

Kad ti stegne ljepilo ( npr. epoksidna smola nakon 7 dana ima punu čvrstoću ) vijke onda možeš izvaditi a rupice od istih pokrpati.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la primorac » 29. 05. 2009. (14:10)

Uvij vijke malo jače, da glava uđe pola milimetra ispod površine, pa navuci poliester kitom. Fino pobrusi, pravi prajmer i lak sve će dobro zaštiti tako da neće bit prohrđavanja.

Ništa premijer. Predsjednik. MoPa za predsjednika!!!!! M.Š., mogao bi počet sa predizbornom kampanjom!!!
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la shusha » 29. 05. 2009. (16:55)

mali od palube je napisao/la:Ovaj INOX CENTAR nema baš nikakvih iver-vijaka u A4 kvaliteti. Firma specijalizirana za trgovinu inox profilima i vijcima.

Odi ti lijepo u Vukovarsku (kod Trešnjevačkog placa) u vijke Kranjec. Oni proizvode i imaju dućan. Imaju svakojakih šarafa, a cijene su popularne. Već sam preko nekoliko puta zadovoljan izišao sa vrećicom šarafa za manje od 100 kuna.

http://www.vijci.com/

Pozdrav, Tomislav.
Pozdrav, Tomislav.
shusha
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Adria 500

PostPostao/la jadro » 01. 06. 2009. (19:26)

:clap: ... pročitao sam do 25 strane ... nastavljam sutra ... pa to je citava serija ... "Veli brodić" bih je ja nazvao ... (bolje od svih ovih kvazi sapunica po telki).

Svatko ko nema pojma (kao ja) o brodićima samo mora pročitati ovaj topic i sve će mu biti 100 puta jasnije ... a opet komično-zabavno
jadro
New Entry

PostPostao/la tg-boy » 01. 06. 2009. (20:06)

jadro trosi vrijeme na druge teme bit ces mudriji :thumbup:
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la jadro » 01. 06. 2009. (22:21)

Ma ima se i tu toga pročitat što u redovima što između :D
jadro
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.