Nautika Fortis 590

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Nautika Fortis 590

PostPostao/la pecho » 01. 09. 2017. (14:06)

Valjda će se netko javiti tko ima Fortisa s WC-om.

Ajmo na malo "mirisnije teme". Što se tiče ribolova, ja isključivo lovim iz ruke (tunja, panula,...). Grašo mi se svidio zbog niskih bandi na krmi, čini mi se da je čovjek tamo bliže moru rukom, ali cijena nije mala. Da li netko ima Fortisa a da lovi na tunju, kakva su iskustva?
pecho
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Elan T-401, T18

PostPostao/la Novaljac » 03. 09. 2017. (14:04)

Ja ga imam,a lovim i na ruku i na šćap. e sad je ti ruka 10cm bliže moru ili ne,
ne vidim bitnu razliku,možda su ti ruke kratke :D
Novaljac
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Merry Fisher 755 Yamaha 200

PostPostao/la pecho » 03. 09. 2017. (17:48)

Jeste kad bili u dvoje ili troje na tunju? Da li se može sjesti na one leteće skaline, pa da dvoje mogu hvatati na desnu ruku?
pecho
New Entry

Tip plovila: Elan T-401, T18

PostPostao/la Novaljac » 04. 09. 2017. (10:31)

Je bili smo i to dosta često,pogotovo u lignjolovu,slobodno se more sediti,mada mi kad smo u dvoje obicno jedan
sedi pozadi na krmi,na pokrovu a drugi naprid na kabini i super funkcijonira. Nemaš brige,na brod i tunju u ruke.
Novaljac
New Entry

Tip plovila: Merry Fisher 755 Yamaha 200

PostPostao/la mihael86 » 03. 11. 2017. (09:04)

Bok evo i mi smo se malo zainteresirali za Fortisa,jel je neko uzeo Fortisa ali bez kliznih vrata da vidim kako to izgleda. Jer tražim po slikama a svugdje su s vratima. Jer mislim da bez tih vrata imaš onda mista koliko ćeš.
mihael86
New Entry

Tip plovila: Antares 600 HB

PostPostao/la macro » 03. 11. 2017. (10:54)

slika
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la mihael86 » 03. 11. 2017. (11:23)

Hvala puno,e ovako mi se čak i više sviđa i više iskoristivog prostora je.
mihael86
New Entry

PostPostao/la peroLA » 03. 11. 2017. (11:44)

kako onda zaključate kabinu ako je otvoren? kod nas nebi baš tako bilo sigurno iako ni brava ne predstavlja ništa... ali recimo ako ima kasko mora nekako bit zatvoreno/zaključano... inače frend je napravio čudo od fortisa nalazi se na trgetu... ima i downriger sve živo... lik je pravi mačak za ribolov
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la bananko28 » 03. 11. 2017. (13:20)

peroLA je napisao/la:kako onda zaključate kabinu ako je otvoren

Obisi onu pločicu "zabranjen ulaz"
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la mihael86 » 03. 11. 2017. (14:31)

peroLA je napisao/la:kako onda zaključate kabinu ako je otvoren? kod nas nebi baš tako bilo sigurno iako ni brava ne predstavlja ništa... ali recimo ako ima kasko mora nekako bit zatvoreno/zaključano... inače frend je napravio čudo od fortisa nalazi se na trgetu... ima i downriger sve živo... lik je pravi mačak za ribolov

Ma mislim da ako uzmem bi išao na sistem zaključavanja samo di je ležaj ,tj tamo bi si napravio vrata. Jer ovako mi ima puno više iskoristivog prostora za moje potrebe i išao bi na soluciju zimske tende da je barka kompletno zatvorena. Ovo je samo moje viđenje šta ja želim od brodice,i kako bi si ja iskoristio prostor. Jer iskreno veće od ovoga mi ne treba . Sviđa mi se solucija kod navala a ovdje mi je sve puno ljepše izvedeno s time da je brža.
I sada imam elanovu pasaru s kabinom i natkabinom i sve nosim doma. Tako da i mogu zaključati cijelu barku na njoj ne ostavljam ništa a pogotovo ne pomoćne motore.
Jel možeš uslikati tog Fortisa od frenda da vidim šta je i kako sredio jer užasno me zanima uređenje kako drugi to odrađuju.
mihael86
New Entry

PostPostao/la peroLA » 03. 11. 2017. (14:38)

mihael86 je napisao/la:
peroLA je napisao/la:kako onda zaključate kabinu ako je otvoren? kod nas nebi baš tako bilo sigurno iako ni brava ne predstavlja ništa... ali recimo ako ima kasko mora nekako bit zatvoreno/zaključano... inače frend je napravio čudo od fortisa nalazi se na trgetu... ima i downriger sve živo... lik je pravi mačak za ribolov

Ma mislim da ako uzmem bi išao na sistem zaključavanja samo di je ležaj ,tj tamo bi si napravio vrata. Jer ovako mi ima puno više iskoristivog prostora za moje potrebe i išao bi na soluciju zimske tende da je barka kompletno zatvorena. Ovo je samo moje viđenje šta ja želim od brodice,i kako bi si ja iskoristio prostor. Jer iskreno veće od ovoga mi ne treba . Sviđa mi se solucija kod navala a ovdje mi je sve puno ljepše izvedeno s time da je brža.
I sada imam elanovu pasaru s kabinom i natkabinom i sve nosim doma. Tako da i mogu zaključati cijelu barku na njoj ne ostavljam ništa a pogotovo ne pomoćne motore.
Jel možeš uslikati tog Fortisa od frenda da vidim šta je i kako sredio jer užasno me zanima uređenje kako drugi to odrađuju.

ima nešto slika na fb ali ništa konkretno ni detaljno... ako prolaziš kad u naše krajeve budući da je blizu odmah je ispod restorana... a i ako je on tamo rado će ti sve pokazati... ako ja prije stignem stavit ću slike, a ako ti treba specifičan detalj onda me pitaj pa ću prenijet... on ima suzuki 90 gore.. spomenuo si navala pa mislim da je fortis nešto sasvim drugo od navala...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la mihael86 » 03. 11. 2017. (14:48)

Znam da je potpuno drugo,iskreno nisam još stao ni na jednog pa ne mogu ništa reći. Sve to treba probati pa onda davati zaključke.
Super znam često doći u one krajeve pa se možemo dogovoriti da ga odem vidjeti.
mihael86
New Entry

PostPostao/la panda_rijeka » 05. 11. 2020. (17:11)

Evo samo da updateam, još jedan novi Fortis na forumu :)
Je li barka dobra ili nije ne znam, meni je prva i za sada super (još uvijek se razrađuje motor)! :)
Pa ako netko ima pitanja stojim na raspolaganju.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
panda_rijeka
New Entry

Tip plovila: Fortis 590c + Suzuki DF70

PostPostao/la Nikola Senj » 09. 11. 2020. (17:16)

panda_rijeka je napisao/la:Evo samo da updateam, još jedan novi Fortis na forumu :)
Je li barka dobra ili nije ne znam, meni je prva i za sada super (još uvijek se razrađuje motor)! :)

Pozdrav,
Poslao sam pp

Hvala unaprijed
Nikola Senj
New Entry

Tip plovila: Fortis 590 fisher

PostPostao/la riberer » 09. 11. 2020. (17:58)

Nikola Senj je napisao/la:
panda_rijeka je napisao/la:...

Pozdrav,
Poslao sam pp

Hvala unaprijed

Hm... šteta foruma, ako pitanja (i odgovore) ne mogu vidjeti svi korisnici foruma, eventualno zainteresirani dotičnim plovilom. No ipak, može biti da se radi o pitanjima osobne prirode, pa se unaprijed ispričavam glede mojega... istupa :D
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.