bsunjic je napisao/la:Držim direktno odgovorne one u Ministarstvu pomorstva,a pogotovo Lučke Kapetanije jer su od ispita za voditelja čamca napravili totalnu lakdiju.Ispit se svodi na pitanja tipa "Koliko nautička milja ima metara i koje je svjetlo na lijevoj,a koje na desnoj strani?"Svatko tko točno odgovori može upravljati brodicom do kraja života?!Bez ikakve vježbe na poligonu gdje bi se prakticiralo manevriranje na različitim vrstama brodica.Bez učenja o ekologiji i koliko su pojedine tvari koje završe u more od strane istih štetne za okoliš.Bez osnova poznavanja mehanike i najosnovnijih popravaka na motoru,itd.
Nažalost,dok ne dođu promjene na bolje, držat ću se tvoje preporuke marco
Sad smo opet zabrazdili....
Promjena na bolje neće biti nikad na ovim prostorima.Može biti jedino gore!I vlada,i ministarstva,i kapetanije,i policija....to smo mi.To nisu marsovci.To smo mi.Naša slika i prilika.Čast izuzecima!!!Mislim da ja koji nisam profesionalno vezan uz more ne moram to objašnjavati vama profijima.
Ponekad iskorištavamo takvu situaciju i šutimo,a kad nam odgovara primjena propisa,zazivamo rad institucija.
Možda i je poneki voditelj brodice nepismen u smislu pomorskih propisa ,i nestručan.
Ali brate mili među profijima,ljudima sa matrikulama i brevetima ,kapetanima duge plovidbe,prvima i ostalima koji imaju pravo sidit na timunu,ima bahatih,i onih koji se zaborave...
Za mene je to puno gore,kad netko bahat misli da je popio svu pamet i da mu matrikula daje pravo prolaza pred nižim bićima,voditeljima brodice i vlasnicima sličnih hobi dozvola,pismenih i nepismenih...,jer to čini svjesno..!
Možda sam dosadan,ali ponovit situaciju u kojoj su mene i familiju,kapetan duge kao zapovjednik,i bivši prvi na školskom, kao timunjer na jahti od 27 m i pri brzini od skoro toliko čvorova, i kursu plovidbe kao da pokušava brazdom poslat neku poruku u svemir,skoro satrli....,tu pred kućnim pragom ,u Lipoj našoj,ne negdi pred Somalijom...
Tako da te priče ja sam ovo ja sam ono ne drže vodu....i nisu garancija ni pameti ni odgovornosti ni pažnje...,na moru vladaju propisi koji su relativno jednostavni i nema veze koliko fakulteta ima onaj na timunu nego koliko ima pameti...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.