Evo da u par rijeci predstavim moj A790.
Kupljen je prosle godine za 16000 E, godiste 89. Unutrasnjost je izuzetno ocuvana, a nije rucni rad, nego je prema nekim informacijama to radila tvrtka Tibo iz Rijeke jer sam vidio jos takvih interijera. Motor je IMR 39 KS mariniziran u Scamu. Od opreme je imao frigo, tus na krmi, rucni WC, autopilot, dubinomjer FF, CD radio, punjac s kopna, tri baterije od 100Ah (udvije grupe s diodnim razdjelnikom).
Cini mi se odlicna kupnja iako sam dosta vremena potrosio na uredjenje. Samo za primjer, motor je imao zazor ventila 3 mm umjesto 0.3 mm prema knjizi te je zato bucio (prvo sam ga htio zamijeniti). Sada radi prihvatljivo.
Mjerio sam mu i kompresiju, skoro kao novi.
Maksimalna brzina je 7.5 cv, a putna 6.5 s 60% gasa. Izmjerena potrosnja od prosle godine je 2.66 l/h.
Presretan sam.
Od noviteta je ugradjeno el. sidreno vitlo, GPS i montiran spojler s platformom te pripadajuci otvor na krmenom zrcalu. Cisto za info, trazi sam ponude za taj posao i nije bilo ponude ispod 3000 Eur. Nasao sam majstora koji je sve sredio za 1500. Pri tome da je za spojler napravio kalup i sve izlio u gelcoatu. Priznajem, drugi puta bih spojler radio drugacijeg oblika.
Prolaz na krmi i siroka platforma su pravi preporod za uzivanje u kupanju. Preporucam svima koji imaju original inox platformu.
Ovim putem prodajem ocuvanu inox platformu s ljestvama.
Prilazem par slika da vidite unutrasnjost kao i izradu spojlera.
Moram li napomenuti da sam izuzetno zadovoljan kako cijenom, tako i samim plovilom. Gledao sam i ove novije modele poludeplasmanaca koji nude brzinu, ali ne i komfor kao ovaj sto je priznao i bivsi vlasnik koji je kupio Damor 900.