galeb 16.jpg
lubin 1.jpg
lubin 2.jpg
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
panulaš je napisao/la:Prije par dana sam se vratio s mora. GALEB U MORU, da ne povjeruješ.
Prva četiri dana jako jugo i kiša. Vrijeme sam iskoristio da ispoliram brod i dovršim neke sitnice s majstorom. Peti dan brod u more, ali jugo samo tako. Ipak sam isplovio ali ne na Kornate već na sjever putem Vir-Pag-Novigrad-Karin. Vrijeme u Virskom kanalu još gore uz one plićine. Bacim panulu ispod Paškog mosta , izgubim dvije kugle, a zatim i sajlu downrrigera na neoznačenu mrežu. Početak samo takav. Katstrofa. Kiša, jugo...
Brod se ponašao izvrsno. Jedino je j.... kad te pogodi u bok ali to je kažu normalno. Val tuče izvrsno. Mislim da sam posložio detalje kako treba. Nisam imao problema pri ribolovu, vidjet ćete slike. Dowrriger, dobra stvar. 80% ugriza na kuglu, ostalo na olovo čuvara. Nažalost softwer Hummibird fishfindera nije prepoznao Canon. Imao sam problema dok sam se naviknuo na taj način ribolova ali sad bez njega ne idem na more. Strašna stvar za vući jednu duboku panulu i drugu za gušt na ruku nešto pliće.
Uz 140 l goriva, 140 l vode, 70 l bazena za živu ješku i troje stokilaša na 2900 okretaja 9-9,5 nm. Prema proizvođaču putna na 3100 okretaja, maks. 3200 okretaja. Možda neki nebi bili zadovoljni obzirom da je motor Yanmar 75 KS, ali ja sam itekako zadovoljan. U devet dana sam napravio oko 100 radnih sati. Potrošio sam nećete vjerovati oko 170 litara goriva s napomenom da sam 60-70% vremena vozio na trolingu uz panulu.
Ima nekih nedostataka, npr mali prozori mi puštaju za jakog mora i kiše (Zadarplast), nisam stavio brisač što i baš nije ugodno za jakog juga, i neke sitnice koje baš i život ne znače.
U devet dana 7 ugriza i četiri ulova. Zadnji dan mi se jedan 6-7 kilaš skinuo ispod nosa, htio sam si pojesti j.....
Za sada toliko, ukratko devet dana=devet godina. Brod je u Ribničkom kanalu , idući vikend idem opet na more. U privitku nekoliko fotografija, pa ako ima komentara samo dajte.
Ljepo uređena unutrašnjost broda, kako si lakirao drvo, jeli si špricao lak, jer izgleda savršeno.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.