YAMAHA - 15ks 2T

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: YAMAHA - 15ks 2T

PostPostao/la tehnicoo » 06. 01. 2013. (17:20)

villy je napisao/la:
tehnicoo je napisao/la:
villy je napisao/la:Je Tehnicoo imaš pravo u vezi godina,prošlo je 5 godina i danas sam za vas slikao mobitelom da vidite u kakvom je stanju motor. Motor je bio na malom gumonu i nije puno radio,možda 80-100h. Vidi se iz priloženih slika ;) :)

Hvala Villy, tako sam i predpostavljao. Gotovo svi oldtimeri veći dio vremena provedu u garaži čuvani maženi i paženi od ponosnih vlasnika. Jedino mi nije jasna poruka što si tim postom mislio reći.

:? Poruka je ta da se zapušten motor može srediti uz malo volje i truda zar ne :?: naravno i malo soldi :)

Po slikama sam zaključio da to može obaviti samo vrhunski majstor, mislim da su dijelovi pjeskareni. Vjerojatno imaš dobru radionicu ili si potrošio dosta novaca ali svakako puno vremena. Zavidim ti na entuzijazmu ali osim kao oldtimer mislim da nema računice. Nisam obratio pažnju na dužinu noge i očekivao sam da je motor na nekoj pasari, istranki ili dalmatinki što bi značilo cijelu godinu na moru i onda bi tek vidjeli pravo stanje. Volio bih znati koliko si sati trerbao za to napravit ili još bolje što misliš koliko bi sati trebalo jednom serviseru da to tako dobro napravi.
tehnicoo
New Entry

PostPostao/la el passo » 06. 01. 2013. (18:19)

Nije tu stvar u šoldima i isplativosti pothvata nego čisto u želji da si nešto odradiš za svoju dušu
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la sikira » 06. 01. 2013. (19:35)

Odmor za živce, i kad tako nešto mehanički središ ka novo, pa nabaciš novi lak i nove naljepnice :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sikira
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pershing 115'

PostPostao/la ab ovo » 06. 01. 2013. (20:45)

Pa ti ga maznu, jer misle da je nov. :think:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la el passo » 07. 01. 2013. (00:01)

ab ovo je napisao/la:Pa ti ga maznu, jer misle da je nov. :think:

:lol: dobra ! Btw. naljepnice dođu nešto manje od 100 eurića
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la sikira » 07. 01. 2013. (11:34)

Kako koje, ima ih i od 11$ do 120$ samo ovisi za koji motor i di se kupuje.
sikira
Member

Tip plovila: Pershing 115'

PostPostao/la el passo » 07. 01. 2013. (14:20)

Meni trebaju za yamahu 6 ks 2t model iz 92 - tamnoplava serija, pa ako možeš po toj cijeni bio bi ti mnogo zahvalan :D
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la Merc25 » 07. 01. 2013. (18:19)

Ja sam za Mercury 25 sam napravio, tj. ne sam nego skinuo sa neta slike, obradio u PhotoPaintu na prave dimenzije, malo pooštrio rubove zbog uvečanja i dao da mi se isprinta kao naljepnica.Kao original!!

Komplet naljepnica (lijevo, desno, naprijed, nazad) me došlo 250 kn .... u AGD reklame.Pula na Vidikovcu...
Una mattina mi son svegliato, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
Una mattina mi son svegliato, e ho trovato l'invasor.
O partigiano, portami via, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
O partigiano, portami via, ché mi sento di morir.
Merc25
Korisnik baniran

Tip plovila: Istranka

PostPostao/la villy » 07. 01. 2013. (20:07)

tehnicoo je napisao/la:
villy je napisao/la:
tehnicoo je napisao/la:
villy je napisao/la:Je Tehnicoo imaš pravo u vezi godina,prošlo je 5 godina i danas sam za vas slikao mobitelom da vidite u kakvom je stanju motor. Motor je bio na malom gumonu i nije puno radio,možda 80-100h. Vidi se iz priloženih slika ;)

Hvala Villy, tako sam i predpostavljao. Gotovo svi oldtimeri veći dio vremena provedu u garaži čuvani maženi i paženi od ponosnih vlasnika. Jedino mi nije jasna poruka što si tim postom mislio reći.

:? Poruka je ta da se zapušten motor može srediti uz malo volje i truda zar ne naravno i malo soldi :)

Po slikama sam zaključio da to može obaviti samo vrhunski majstor, mislim da su dijelovi pjeskareni. Vjerojatno imaš dobru radionicu ili si potrošio dosta novaca ali svakako puno vremena. Zavidim ti na entuzijazmu ali osim kao oldtimer mislim da nema računice. Nisam obratio pažnju na dužinu noge i očekivao sam da je motor na nekoj pasari, istranki ili dalmatinki što bi značilo cijelu godinu na moru i onda bi tek vidjeli pravo stanje. Volio bih znati koliko si sati trerbao za to napravit ili još bolje što misliš koliko bi sati trebalo jednom serviseru da to tako dobro napravi.

Hallo tehnicoo :) ne sijećam se koliko sam uri potrošil, ali mislim da mi je trebalo 10-tak dana rada, ali se odužilo zbog dielova i ne znam koji bi servis mogal tako uredit detaljno motor :roll: Ovo sam sam uredil za svoj gušt.

Merc25 je napisao/la:Ja sam za Mercury 25 sam napravio, tj. ne sam nego skinuo sa neta slike, obradio u PhotoPaintu na prave dimenzije, malo pooštrio rubove zbog uvečanja i dao da mi se isprinta kao naljepnica.Kao original!!

Komplet naljepnica (lijevo, desno, naprijed, nazad) me došlo 250 kn .... u AGD reklame.Pula na Vidikovcu...

Svaka čast treba se samo sjetit
villy
New Entry

Tip plovila: Cobalt 253 s GM 6.2L V8 TD-Intercoler 250hp

PostPostao/la ziging » 03. 01. 2017. (13:34)

Imam yamahu 9.9B 2 takta, 1981. godište, naravno paljenje s platinama.
Daklem, ne mogu je upaliti. Iskra jaka za javnu rasvjetu, gorivo dolazi do karba, ali glas ne pušta. Kompresija odlična, malo jača nego na yamahi 15A, koju sam imao prije 15 godina i koja mi je bila prirasla srcu dok nije zaronila.
Zvao servise, ljudi mi dali tip da je semering na radilici, pa da vuče zrak, a može biti nešto na relaciji platine-kondenzator. Ne znam odakle bi počeo. Dao bi serviseru, ali ako je semering, ne mogu očekivati da će servis to naplatiti jeftino, a bez kune sam.
Također da sam gatam, i da rastavim pola motora, ne znam koliko bi živci izdržali.
ziging
New Entry

Tip plovila: trimaran 4 m

PostPostao/la Shile » 03. 01. 2017. (13:48)

- što se tiće semeringa, namaži sve dobro mašču,barem bi 2 sekunde proradio.
- i da ima rupu "ko šaka" barem pod čokom bi trebalo dati znaka.
- "gorivo dolazi do karba" ... pitanje je dal dolazi u cilindre...ubij od verglanja...skini svječicu i vidit dal je mokra.
- malo nalit smjese u cilindar pa probat...ako ima struje tako mora barem zabrundat.
- Očistiti karburator.
Shile
Senior Member

Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la el passo » 03. 01. 2017. (20:33)

Ako shiletova receptura ne uspije probaj ga zamijeniti za ispravan tomos 4 sa plavom kapom i nešto novaca :thumbup:. Tako ćeš imati i ovce i novce, a ako tomos rikne djelova imaš dovoljno i to besplatnih.
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 03. 01. 2017. (22:12)

el passo je napisao/la:ako tomos rikne djelova imaš dovoljno i to besplatnih.

Aha. Auspuh (koji najčešće rikava) 430 kuna, ručica mjenjača (uložak) 280. Jeftino, nema šta ;)
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la el passo » 04. 01. 2017. (09:59)

Da na njuškalu. Kod mene dobiš cijelu ručicu đabe, auspuh se da dogovoriti neka simmbolična cifra. Može i on besplatno ali onda moraš uzeti uz njega dvije-tri osovine, pete, par mašina i dvije bijele kape te jedan oškrbnuti propeler
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 04. 01. 2017. (10:03)

Praviš i auspuhe? :)
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.